Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2016 z dne 22. 4. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2016 z dne 22. 4. 2016

Kazalo

Št. 360-5/2016-2 Ob-2022/16, Stran 958
Na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; ZJZP) ter v skladu z Odlokom o ugotovitvi javnega interesa za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije in pogodbene oskrbe z energijo za objekte v lasti Občine Bled (Uradno glasilo slovenskih občin; št. 13/2016), Občina Bled, ki jo zastopa župan Janez Fajfar, objavlja
javni razpis 
za podelitev koncesije za energetsko upravljanje objektov in pogodbeno oskrbo z energijo v javnih objektih Občine Bled
1. Povabilo k oddaji vloge
Občina Bled, Cesta svobode 13, 4260 Bled, ki jo zastopa župan Janez Fajfar(v nadaljevanju: koncedent) na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06; v nadaljevanju: ZJZP) objavlja povabilo k oddaji vloge za javni razpisza podelitev koncesije za izvajanje storitev energetskega pogodbeništva po principu pogodbenega zagotavljanja prihranka energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti koncedenta.
Vlagatelje vljudno vabimo k oddaji vloge, ki mora biti v celoti pripravljena v skladu z razpisno dokumentacijo, ki je brezplačno dostopna na spletni strani koncedenta: http://www.e-bled.si/javni-razpisi/
2. Splošne informacije o javnem razpisu
Ime javnega razpisa: Energetsko pogodbeništvo v objektih Občine Bled.
Podatki o koncesijskem aktu: Javni razpis se izvaja na podlagi Odloka o ugotovitvi javnega interesa za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije in pogodbene oskrbe z energijo za objekte v lasti Občine Bled (Uradno glasilo slovenskih občin; št. 13/2016).
Predmet koncesije je izvajanje storitev energetskega upravljanja objektov in pogodbena oskrba z energijo v objektih koncedenta, namenjenih vzgoji in izobraževanju, v skladu s prioritetnim planom.
Območje izvajanja koncesije obsega naslednje objekte:
1. OŠ prof. dr. Josipa Plemlja; Seliška cesta 3, Bled,
2. POŠ Ribno; Šolska ulica 15, Ribno, Bled,
3. POŠ Bohinjska Bela; Bohinjska Bela 56, Bohinjska Bela,
4. Vrtec Bled; Trubarjeva cesta 7, Bled.
Trajanje koncesije: Koncesija se podeli za obdobje 10 let od pričetka izvajanja glavne storitve na posameznem objektu, pri čemer se trajanje lahko podaljša skladno z določbami koncesijskega akta.
3. Zahteve glede vsebine vloge ter kraj in rok za predložitev vlog
Prijavitelji morajo svoje prijave osebno ali priporočeno po pošti predložiti v določenem razpisnem roku v zaprti ovojnici na naslov: Občina Bled, Cesta svobode 13, Bled. Na prednji strani ovojnice mora biti navedeno: »Ne odpiraj – prijava« in številka objave javnega razpisa v Uradnem listu RS z navedbo »Energetsko pogodbeništvo v objektih Občine Bled«. Na hrbtni strani pošiljke mora biti obvezno naveden naziv in naslov pošiljatelja. Končni rok za oddajo vlog je 19. 5. 2016 do 10. ure. Vloge morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča Občine Bled prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozno prejete (prejemna teorija). Javno odpiranje vlog bo potekalo na naslovu Občine Bled, Cesta svobode 13, Bled, dne 19. 5. 2016 ob 10.30.
4. Skupna vloga in nastopanje s podizvajalci: vlogo lahko skladno z 38. členom ZJZP predloži skupina vlagateljev. Vlagatelj lahko v okviru vloge skladno s 74. členom ZJZP nominira poljubno število podizvajalcev. Podrobnejše določbe glede predložitve skupne vloge oziroma nominacije podizvajalcev so navedene v razpisni dokumentaciji.
5. Pogoji: pogoji, ki jih morajo vlagatelji izpolnjevati, in zahtevana dokazila o njihovem izpolnjevanju, so podana v razpisni dokumentaciji.
6. Spremembe in dopolnitve razpisne dokumentacije
Naročnik si pridržuje pravico, da najkasneje tri dni pred potekom roka za oddajo prijave spremeni in dopolni razpisno dokumentacijo. Sprememba bo v obliki »dopolnila« objavljena na spletni strani Občine Bled http://www.e-bled.si/javni-razpisi/.
Naročnik bo v tem primeru po potrebi podaljšal rok za oddajo prijave, da bo prijaviteljem omogočil upoštevanje dopolnitev oziroma sprememb razpisne dokumentacije. Z odložitvijo roka za oddajo prijave se pravice in obveznosti naročnika in prijaviteljev vežejo na nove roke, ki posledično izhajajo iz podaljšanega roka za oddajo prijave.
7. Merila
Koncedent bo med popolnimi vlogami izbral tisto, ki bo na podlagi meril ekonomsko najugodnejša. Merila za izbor najugodnejše vloge so:
– zajamčeni prihranki – relevantna je neto sedanja vrednost prihrankov v celotni pogodbeni dobi (največ 40 točk),
– cena variabilni del – relevanten je letni strošek variabilnega dela cene toplote za vse objekte skupaj v €/leto (največ 20 točk),
– cena fiksni del – relevanten je letni strošek fiksnega dela toplote za vse objekte skupaj v €/leto (največ 20 točk),
– odstotek udeležbe naročnika pri zajamčenih prihrankih v % (največ 15 točk),
– višina investicije – relevantna je višina investicije izvedenih ukrepov za vse objekte skupaj v € (največ 5 točk).
Maksimalno število skupnih točk je 100.
Podrobnejša vsebina meril in opredelitev načina točkovanja je podana v razpisni dokumentaciji.
8. Postopek izbire izvajalca: koncedent bo postopek izbire izvajalca izvajal ob upoštevanju določil III. poglavja ZJZP. O izidu javnega razpisa bodo vlagatelji obveščeni v roku 10 dni po poteku roka za oddajo prijav. Podrobnejša določila glede postopka izbire izvajalca so podana v razpisni dokumentaciji.
9. Vprašanja
Vlagatelji lahko zastavijo vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa pri kontaktni osebi: Matjaž Berčon; e-pošta: matjaz.bercon@bled.si. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z javnim razpisom je 5. 5. 2016 do 10. ure. Koncedent bo podal pojasnila, navezujoča se na zastavljena vprašanja, najkasneje tri dni pred rokom za oddajo vlog.
Naročnik bo vse odgovore na postavljena vprašanja objavil na spletni strani Občine Bled: http://www.e-bled.si/javni-razpisi/.
10. Koncesijska pogodba: izbrani ponudnik bo dolžan skleniti koncesijsko pogodbo v roku 30 dni po dokončnosti upravne odločbe.
Občina Bled 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti