Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/2016 z dne 19. 2. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/2016 z dne 19. 2. 2016

Kazalo

Ob-1348/16, Stran 369
Turizem Ljubljana, Krekov trg 10, Ljubljana, objavlja na podlagi Odloka o spremembah proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2016 (Uradni list RS, št. 92/15) in Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 114/07 – ZIPRS0809, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13)
javni razpis 
za sofinanciranje programov aktivnosti turističnih društev in turističnih prireditev, ki jih organizirajo turistična društva na javnih površinah v Mestni občini Ljubljana za leto 2016 
I. Predmet javnega razpisa: predmet razpisa je sofinanciranje programov aktivnosti turističnih društev in turističnih prireditev, ki jih organizirajo turistična društva na javnih površinah v Mestni občini Ljubljana za leto 2016.
II. Vsebina vloge
Vloga mora vsebovati naslednje podatke in dokazila:
– ime in naziv društva, točen naslov, matično in identifikacijsko številko za DDV (davčno številko) društva, ime in priimek odgovorne osebe ter število članov turističnega društva, program aktivnosti turističnega društva za leto 2016, potrjen s strani pristojnega organa društva (kopija overjenega zapisnika občnega zbora);
– poročilo o delu za leto 2015 (obvezno za društva, ki so v letu 2015 dobila subvencijo Turizma Ljubljana);
– izjavo predlagatelja:
– o zagotovitvi sredstev oziroma angažiranju lastnih sredstev,
– o izvedbi projekta oziroma prireditve v skladu z veljavnimi predpisi,
– o izpolnjenih zapadlih pogodbenih obveznostih do Turizma Ljubljana in Mestne občine Ljubljana;
– parafiran vzorec pogodbe (parafirana vsaka stran);
– kopijo statuta društva (obvezno za novoustanovljena društva v letu 2015 ali kasneje).
III. Pogoji
Osnovni pogoj:
– za sredstva lahko kandidirajo vsa turistična društva, ki so registrirana in delujejo na območju Mestne občine Ljubljana.
Posebni pogoji
Prednost pri sofinanciranju bodo imeli programi turističnih društev, ki temeljijo ali prispevajo k:
– spodbujanju lokalnega prebivalstva za sodelovanje pri aktivnostih pospeševanja turizma;
– aktivnostih za ohranjanje kulturne in naravne dediščine, etnoloških in lokalnih posebnosti;
– urejanju in olepševanju okolja ter prispevajo k promociji Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope 2016 ter upoštevajo usmeritve iz Priročnika za organizacijo dogodkov po načelih trajnostnega razvoja (www.zelenaljubljana.si);
– seznanjanju in izobraževanju prebivalstva in mladine o turizmu;
– izvajanju prireditvene, promocijske in informativne dejavnosti v skladu z usmeritvami iz Priročnika za organizacijo dogodkov po načelih trajnostnega razvoja;
– projektih, ki povezujejo več turističnih in drugih društev;
– lastni participaciji pri nalogah, ki bodo izbrane za sofinanciranje.
IV. Okvirna višina sredstev
Okvirna višina razpisanih sredstev za leto 2016 znaša 55.000 EUR.
Turizem Ljubljana bo sofinanciral izbrane programe aktivnosti turističnih društev in turističnih prireditev, ki jih organizirajo turistična društva na javnih površinah v MOL v letu 2016, v višini do največ 50 odstotkov celotne vrednosti programa. Odobrena sredstva bodo izvajalcem nakazana po predložitvi finančnega in vsebinskega poročila o realizaciji programa.
V. Rok za izvedbo izbranih programov: rok za realizacijo programa in porabo odobrenih sredstev je 21. november 2016.
VI. Rok za predložitev in način predložitve vlog
Vloge na razpis oddajte v tajništvu Turizma Ljubljana, Krekov trg 10, Ljubljana in sicer v zaprti ovojnici z oznako " Ne odpiraj – Vloga na javni razpis za programe turističnih društev na območju MOL". Na hrbtni strani ovojnice mora biti naveden naziv in naslov vlagatelja.
Komisija bo upoštevala vloge, ki bodo prispele na sedež Turizma Ljubljana, Krekov trg 10, Ljubljana, do 23. 3. 2016 do 11. ure.
VII. Formalno popolne vloge: komisija bo obravnavala izključno pravočasno prispele in formalno popolne vloge, kar pomeni, da so izdelane na obrazcih iz razpisne dokumentacije Turizma Ljubljana in so jim priložene vse zahtevane priloge iz razpisne dokumentacije tega javnega razpisa.
VIII. Datum odpiranja vlog
Z odpiranjem vlog, ki ne bo javno, bo komisija začela 23. marca 2016 ob 12. uri in ga v primeru velikega števila prispelih vlog nadaljevala naslednje dni.
Komisija bo najkasneje v roku osmih dni od zaključka odpiranja vlog vlagatelje pozvala, da formalno nepopolne vloge v roku treh dni dopolnijo.
IX. Odločanje v postopku razpisa in obveščanje o izidu javnega razpisa
Na podlagi predloga komisije bo o izbranih, delno zavrnjenih, zavrnjenih in zavrženih vlogah s sklepi odločila direktorica Turizma Ljubljana, o pritožbah zoper te sklepe pa Komisija za pritožbe Turizma Ljubljana.
Zavržene bodo:
– vloge, ki ne bodo poslane v roku in na način, določen v VI. točki tega javnega razpisa,
– nepopolne vloge, katerih vlagatelji bodo pozvani k dopolnitvi in ne bodo dopolnjene v roku za dopolnitev ter na način, določen v pozivu za dopolnitev vloge.
Zavrnjene ali delno zavrnjene bodo:
– vloge vlagateljev, ki ne bodo v celoti izpolnjevali osnovnih in/ali posebnih razpisnih pogojev iz III. točke besedila tega javnega razpisa,
– vloge vlagateljev, ki jih bo komisija ocenila kot neustrezne.
Predlagatelji bodo o izidu razpisa obveščeni najkasneje v 60. dneh po zaključku odpiranja vlog.
X. Dostopnost razpisne dokumentacije: razpisna dokumentacija je od dneva objave v Uradnem listu RS dosegljiva tudi na spletni strani Turizma Ljubljana, www.visitljubljana.com in spletni strani MOL, www.ljubljana.si.
XI. Dodatne informacije: dodatne informacije posreduje od ponedeljka do petka med 8. in 11. uro Nives Vrhovnik Praznik, tel. 051/334-222, e-pošta: nives.vrhovnik@visitljubljana.si.
Turizem Ljubljana 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti