Uradni list

Številka 67
Uradni list RS, št. 67/2016 z dne 28. 10. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 67/2016 z dne 28. 10. 2016

Kazalo

2923. Pravilnik o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju, stran 9385.

  
Na podlagi 38. člena Statuta Podiplomske šole ZRC SAZU, je Senat Podiplomske šole ZRC SAZU na 25. redni seji dne 12. 9. 2016 sprejel (sklep št. S 16-25/2016)
P R A V I L N I K 
o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju 
1. člen 
S tem pravilnikom se določajo oblika, vsebina in postopek za izdajo diplom, potrdil o opravljenem izpopolnjevanju po študijskem programu za izpopolnjevanje in potrdil o drugih oblikah izobraževanja na Podiplomski šoli ZRC SAZU.
2. člen 
Podiplomska šola ZRC SAZU (v nadaljevanju: PŠ ZRC SAZU) izdaja naslednje diplome in potrdila o izobraževanju:
– diplome,
– dvojnike diplom,
– potrdila o opravljenih izpopolnjevanjih po študijskih programih za izpopolnjevanje.
Listine iz prvega odstavka so javne listine. Javne listine so tudi potrdilo o vpisu, potrdilo o opravljenih izpitih in potrdilo o diplomiranju, ki jih študentom in študentkam ali diplomantom in diplomantkam izda PŠ ZRC SAZU.
PŠ ZRC SAZU izdaja potrdila, ki niso javne listine, o različnih oblikah neformalnega izobraževanja, ki ga izvaja.
3. člen 
Diploma se izda po opravljenih vseh obveznostih študijskega programa za pridobitev izobrazbe na 250 gramskem papirju z vtisnjenim suhim žigom fakultete brez barve v spodnjem desnem kotu.
Diploma se izdaja na papirju dimenzij 300 mm x 420 mm, na katerem je natisnjen logotip Podiplomske šole ZRC SAZU in besedilo, kot je prikazano v prilogi. Barva papirja je C0 M0 Y15 K0, barva tiska modra (C93 M5 Y0 K5) in črna (C0 M0 Y0 K100), obe v osnovni polni barvi (100 %). Črkovni vrsti sta Geogrotesque in Minion Pro.
Mapa za diplomsko listino 2. ter 3. stopnje ima dimenzije 220 mm x 315 mm (zaprt format) in je modre barve tip C0 M100 Y30 K50, na platnici mape pa je suhi žig fakultete brez barve.
Sestavni del diplome je priloga k diplomi, izdana v slovenskem in angleškem jeziku.
4. člen 
PŠ ZRC SAZU podeljuje diplome o zaključenih študijskih programih druge (magistrski študijski programi) in tretje stopnje (doktorski študijski programi).
5. člen 
Diploma vsebuje: ime šole, ime akreditiranega študijskega programa, stopnjo pridobljene izobrazbe, pridobljen strokovni oziroma znanstveni naslov, naslov magistrske naloge ali doktorske disertacije, ime in priimek kandidata oziroma kandidatke ter datum in kraj rojstva.
Diploma ima zaporedno številko, datum zagovora magistrske naloge ali doktorske disertacije, naslov magistrske naloge ali doktorske disertacije, datum izdaje, pečat fakultete v obliki suhega žiga ter podpis trenutnega dekana oziroma dekanje šole.
6. člen 
Vse diplome in potrdila, ki jih izdaja PŠ ZRC SAZU in so javne listine, so sestavljene v slovenščini.
Priloga k diplomi, ki je sestavni del diplome, je sestavljena v slovenščini in angleščini na posebnem obrazcu, ki ga predpiše ministrica oziroma minister, pristojen za visoko šolstvo.
7. člen 
PŠ ZRC SAZU izda potrdilo o zaključenih oblikah neformalnega izobraževanja, ki jih izvaja (tečaji, seminarji, poletne šole, programi usposabljanja ipd.). Potrdilo podpiše dekan oziroma dekanja. Tako potrdilo ni javna listina.
Potrdilo iz prvega odstavka vsebuje: ime in priimek kandidata oziroma kandidatke ter datum in kraj rojstva, naslov programa izobraževanja, podatke o vsebini, trajanju in izvajalcih izobraževanja, zaporedno številko, datum izdaje, žig fakultete ter podpis dekana fakultete, lahko pa tudi podatke o pridobljenih znanjih in kreditnih točkah, če je program ovrednoten s kreditnimi točkami.
8. člen 
O izdanih diplomah in potrdilih PŠ ZRC SAZU vodi posebno evidenco v skladu z zakonom in s posebnimi predpisi.
9. člen 
PŠ ZRC SAZU izda dvojnik diplome diplomantki oziroma diplomantu, ki je ustrezno preklical izgubljeno, uničeno ali odtujeno diplomo, če je iz evidence, ki jo vodi PŠ ZRC SAZU, razvidno, da mu je bil po končanih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
Dvojnik diplome se izda na papirju, ki se v danem trenutku uporablja za izdajo diplom fakultete, s tem da je v gornjem desnem kotu na prvi strani napisano, da gre za dvojnik.
Na prvi strani dvojnika diplome se z izjemo zaporedne številke navedejo podatki, ki jih mora po tem pravilniku vsebovati diploma, s tem da se namesto lastnoročnega podpisa pri imenih podpisnikov zapiše »l.r.«.
Na hrbtni strani dvojnika diplome trenutni dekan oziroma dekanja šole podpiše klavzulo o skladnosti podatkov dvojnika diplome s podatki evidence, na temelju katere se dvojnik diplome izdaja. Na hrbtni strani dvojnika diplome se odtisne pečat PŠ ZRC SAZU. V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
10. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
red. prof. dr. Jelica Šumič Riha l.r.
v. d. dekanje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti