Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2016 z dne 1. 7. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2016 z dne 1. 7. 2016

Kazalo

2058. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica, stran 6973.

  
Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 16. junija 2016 sprejel
S K L E P 
1. 
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2016:
NAGRADO FRANCETA BEVKAprejmeta:
– mag. DARINKA KOZINC, roj. 1953, Med ogradami 37, Solkan, za dolgoletno delo na področju literarne dejavnosti, za številne objave, literarne večere, pogovore in nastope doma in v zamejstvu ter za vodenje Goriškega literarnega kluba, ki med drugim ohranja spomin na dva najpomembnejša človeka za Primorce: Franceta Bevka in Simona Gregorčiča.
– DAVID ERIK PIPAN, roj. 1971, srednješolska, Kidričeva 18/c, Nova Gorica, ki je s svojim dolgoletnim delovanjem pustil trajni pečat na področju raziskovanja, preučevanja in promocije ostalin goriškega dela soške fronte ter njene prepoznavnosti tako doma kot v tujini.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– NEJC ŽNIDARČIČ, roj. 1984, prof. športne vzgoje, Jakčeva ulica 39, Ljubljana, za dolgoletne vrhunske dosežke v spustu s kajakom na divjih vodah, s katerimi je pomembno doprinesel k prepoznavnosti Mestne občine Nova Gorica doma in v svetu.
– KOMORNI ZBOR GRGAR NOVA GORICA, Gradnikove brigade 25, Nova Gorica, ki z izjemnimi dosežki in priznanji bogati ter plemeniti goriški kulturni prostor z okolico in promovira Mestno občino Nova Gorica tako doma kot v tujini.
– TOMAŽ VUGA, roj. 1939, univ. dipl. inž. arhitekture, Soška cesta 24/a, Solkan, za življenjsko delo na področju urbanizma, gospodarstva in druženo-političnega dela.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– AKTIV MESTNIH ŽENA IN DEKLET GORIČANKE pri Turističnem društvu Nova Gorica, Delpinova ulica 10, Nova Gorica, za njihov prispevek k ohranjanju kulturne dediščine, povezovanju prebivalcev mesta in dobrodelnosti.
– GORAZD HUMAR, roj. 1949, univ. dipl. inž. gradbeništva, Markova pot 11, Šempeter pri Gorici, za njegov doprinos pri vsestranski promociji in prepoznavnosti svetovno znamenitega kamnitega solkanskega železniškega mostu ter znanstvenih in strokovnih raziskavah te največje tehnične in inženirske mojstrovine v Sloveniji.
– PEKARNA BRUMAT, PEKARSTVO-SLAŠČIČARSTVO- TRGOVINA, d. o. o., Vodovodna pot 13, Nova Gorica, za prispevek k ohranjanju tradicije, uresničevanju želja in pričakovanj ter izpolnjevanju potreb kupcev po kakovostni in zdravi hrani v skladu z domačimi in mednarodnimi standardi.
2. 
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2016-15
Nova Gorica, dne 16. junija 2016
Župan 
Mestne občine Nova Gorica 
Matej Arčon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti