Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2016 z dne 20. 6. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2016 z dne 20. 6. 2016

Kazalo

1886. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju Zoisovih štipendij, stran 6402.

  
Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13, 99/13 – ZUPJS-C in 8/16) izdaja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
P R A V I L N I K 
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju Zoisovih štipendij 
1. člen 
V Pravilniku o dodeljevanju Zoisovih štipendij (Uradni list RS, št. 35/14) se v drugem odstavku 3. člena v četrti in peti alineji črta beseda »overjeno«.
Za drugim odstavkom se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Ne glede na četrto alinejo prejšnjega odstavka dijak, ki biva v javnem dijaškem domu, za uveljavitev dodatka za bivanje predloži potrdilo dijaškega doma o nesubvencioniranem bivanju.«.
2. člen 
V 5. členu se za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Šteje se, da je pogoj iz četrte alineje prejšnjega odstavka izpolnjen, če je bil organizator tekmovanja kadarkoli v preteklih treh letih upravičen do sofinanciranja za izvedbo tega tekmovanja na podlagi javnega razpisa neposrednega ali posrednega proračunskega uporabnika oziroma mu je bilo financiranje zagotovljeno neposredno s strani ministrstva, pristojnega za šolstvo.«.
Dosedanji tretji, četrti in peti odstavek postanejo novi četrti, peti in šesti odstavek.
V novem četrtem odstavku se za prvim stavkom doda nov stavek, ki se glasi: »Vlagatelj lahko uveljavlja dosežek tistega TEMSIG tekmovanja, na katerem se je zadnjič izvedlo tekmovanje v disciplini, ki jo uveljavlja kot izjemni dosežek.«.
3. člen 
V drugem odstavku 6. člena se v drugi alineji pred besedo »skupinah« doda beseda »tekmovalnih«, v šesti alineji pa se pred besedo »tekmovanju« doda beseda »samem«.
V petem odstavku se besedilo »če je vlagatelja za uvrstitev na tekmovanje« nadomesti z besedilom »če se je vlagatelj na tekmovanje uvrstil preko predhodnega selekcijskega postopka tako, da ga je v tem postopku pred tekmovanjem za udeležbo«.
4. člen 
V 8. členu se za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Kot izjemni dosežek na področju raziskovalnega dela šteje tudi izum ali inovacija, katerega avtor ali soavtor je vlagatelj. Vlagatelj predloži potrdilo o podeljenem patentu, ki ga je najkasneje zadnji dan pred začetkom šolskega ali študijskega leta, za katerega vlagatelj uveljavlja dodelitev ali nadaljnje prejemanje štipendije, izdal nacionalni patentni urad, World Intellectual Property Organization (WIPO) ali drug referenčen patentni urad. Patent se točkuje z 20 točkami.«.
5. člen 
V prvem odstavku 10. člena se za besedo »znanstvena« dodata besedi »ali strokovna«.
Drugi odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(2) Znanstvena objava v zborniku ali strokovni publikaciji se točkuje z 10 točkami, v znanstveni publikaciji pa s 15 točkami. Strokovna objava se točkuje s polovico točk znanstvene objave.«.
6. člen 
V prvem odstavku 14. člena se beseda »zaključenih« nadomesti z besedo »končnih«.
V tretjem odstavku se za drugim stavkom doda nov stavek, ki se glasi: »Pri predmetih, ki so ocenjeni z več ocenami (izpit, kolokvij, vaje), se kot končna ocena upošteva ocena izpita.«.
7. člen 
V 16. členu se za tretjim odstavkom doda nov četrti odstavek, ki se glasi:
»(4) Za štipendiranje se izberejo vlagatelji, ki izkažejo višje doseganje posameznega merila iz drugega odstavka tega člena. Če vloge vlagateljev, ki izkazujejo enako vrednost posameznega merila (enako povprečno oceno, enako število točk za izjemne dosežke itd.), presegajo preostala sredstva v tej skupini, se štipendije ne dodelijo, preostala sredstva pa se prerazporedijo v naslednjo skupino.«.
8. člen 
Tretji odstavek 17. člena se spremeni tako, da se glasi:
»(3) Podatek o prijavi začasnega prebivališča v Republiki Sloveniji sklad pridobi iz uradnih evidenc. Če vlagatelj dodatek za bivanje uveljavlja na podlagi začasnega prebivališča v tujini, vlagatelj predloži potrdilo pristojnega organa v tujini o prijavi začasnega prebivališča v tej državi.«.
V četrtem odstavku se pred številko »25« dodata besedi »več kot«.
Peti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(5) Šteje se, da štipendist biva v kraju izobraževanja, če je kraj začasnega prebivališča oddaljen od kraja izobraževanja 25 km ali manj. Razdalja se ugotavlja na način, določen v prejšnjem odstavku.«.
9. člen 
V 18. členu se tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(3) Štipendistu, ki dodatek za štipendiste s posebnimi potrebami uveljavlja med letom zaradi spremembe okoliščin, se dodatek dodeli z dnem izpolnitve pogojev, vendar ne prej kot od začetka tekočega šolskega oziroma študijskega leta dalje.«.
10. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od začetka šolskega oziroma študijskega leta 2016/2017 dalje.
Št. 0072-6/2016
Ljubljana, dne 16. junija 2016
EVA 2016-2611-0041
dr. Anja Kopač Mrak l.r.
Ministrica 
za delo, družino, socialne zadeve 
in enake možnosti 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti