Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2016 z dne 9. 5. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2016 z dne 9. 5. 2016

Kazalo

1430. Pravilnik o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju Visoke šole za gradbeno inženirstvo Kranj (skrajšano VŠGI Kranj), stran 4832.

  
Na podlagi prvega odstavka 32.a člena Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 119/06 – uradno prečiščeno besedilo) in 56., 57., 58., 59. in 60. člena Statuta Visoke šole za gradbeno inženirstvo Kranj je Senat na seji dne 18. 11. 2015 sprejel
P R A V I L N I K 
o izdaji diplom in potrdil o izobraževanju Visoke šole za gradbeno inženirstvo Kranj (skrajšano VŠGI Kranj) 
1. člen 
S tem pravilnikom se določajo oblika, vsebina in postopek za izdajo diplom, potrdil o opravljenem izpopolnjevanju po študijskem programu za izpopolnjevanje in potrdil o drugih oblikah izobraževanja.
2. člen 
Visoka šola za gradbeno inženirstvo Kranj (v nadaljnjem besedilu: VŠGI Kranj) izdaja naslednje diplome in potrdila o izobraževanju:
– diplome,
– dvojnike diplom in
– potrdila o opravljenih izpopolnjevanjih po študijskih programih za izpopolnjevanje.
Listine iz prvega odstavka so javne listine. Javne listine so tudi potrdila o opravljenih izpitih, ki jih študentom ali diplomantom izdaja VŠGI Kranj.
VŠGI Kranj izdaja potrdila o različnih oblikah neformalnega izobraževanja, ki ga izvaja.
3. člen 
Diploma se izda po opravljenih obveznostih študijskega programa za pridobitev izobrazbe na najmanj 220 gramskem papirju, dimenzije A3, na katerem je znak in vodni žig VŠGI Kranj in besedilo, kot je prikazano v prilogi.
Sestavni del diplome je »priloga k diplomi«, izdana v slovenskem in angleškem jeziku.
4. člen 
VŠGI Kranj podeljuje diplome o zaključenem študijskem programu prve stopnje (visokošolski strokovni študijski program).
5. člen 
Diploma Visoke šole za gradbeno inženirstvo Kranj vsebuje ime akreditiranega študijskega programa, pridobljen strokovni naslov, ime in priimek kandidata ter datum in kraj njegovega rojstva.
Diploma ima zaporedno številko, datum diplomiranja, datum izdaje, pečat VŠGI Kranj in podpis trenutnega dekana.
6. člen 
Vse diplome in potrdila o izobraževanju, ki jih izdaja VŠGI Kranj so javne listine in so sestavljene v slovenščini.
Obrazec priloge k diplomi, ki je sestavni del diplome predpiše minister, pristojen za visoko šolstvo.
7. člen 
Kandidatu, ki je opravil vse obveznosti po programu stalnega strokovnega izpopolnjevanja, se izda potrdilo, ki ga podpiše dekan ter je javna listina.
8. člen 
O izdanih diplomah in potrdilih VŠGI Kranj vodi posebno evidenco v skladu z zakonom in posebnimi predpisi.
9. člen 
Če se pojavi utemeljen sum, da imetnik diplome ali potrdila ni opravil s študijskim programom predpisanih obveznosti, uvede VŠGI Kranj ustrezne postopke, skladno z uveljavljenimi predpisi.
10. člen 
VŠGI Kranj izda dvojnik diplome diplomantu, ki je ustrezno preklical izgubljeno, uničeno ali odtujeno diplomo, če je iz evidence, ki jo vodi VŠGI Kranj razvidno, da mu je bil po končanih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
Dvojnik diplome se izda na papirju, ki se v danem trenutku uporablja za izdajo diplom VŠGI Kranj ob pogoju, da je v gornjem desnem kotu na prvi strani napisano, da gre za dvojnik.
Na prvi strani dvojnika diplome se z izjemo zaporedne številke navedejo podatki, ki jih mora po tem pravilniku vsebovati diploma s tem, da se namesto lastnoročnega podpisa pri imenih podpisnikov zapiše "l.r.".
Na hrbtni strani dvojnika diplome trenutni dekan podpiše klavzulo o skladnosti podatkov dvojnika diplome s podatki evidence na temelju, katere se dvojnik diplome izdaja. Na hrbtni strani dvojnika diplome se odtisne pečat VŠGI Kranj.
V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
11. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Dekan 
red. prof. dr. Peter Vencelj l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti