Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2016 z dne 11. 4. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2016 z dne 11. 4. 2016

Kazalo

1104. Pravilnik o subvencioniranju izgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Šentrupert, stran 3868.

  
Na podlagi Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode na delu Občine Šentrupert SLV-01 BDz, SLV-02 BDz in SLV-08 IK (Uradni list RS, št. 69/14), 19. člena Statuta Občine Šentrupert (Uradni list RS, št. 12/07, 102/09) ter Odloka o proračunu Občine Šentrupert za leto 2016 (Uradni list RS, št. 10/16) je Občinski svet Občine Šentrupert na 11. redni seji dne 30. marca 2016 sprejel
P R A V I L N I K 
o subvencioniranju izgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Šentrupert 
I. SPLOŠNO 
1. člen 
Predmet pravilnika je subvencioniranje dela stroškov izgradnje male komunalne čistilne naprave (v nadaljevanju: MKČN) za čiščenje komunalne odpadne vode iz enostanovanjskih, dvostanovanjskih in večstanovanjskih stavb.
II. VIŠINA SREDSTEV 
2. člen 
Višina sredstev je določena v proračunu za tekoče leto. Sredstva se dodelijo upravičencem po vrstnem redu prispelih popolnih vlog. Sredstva se dodeljujejo do višine porabe proračunskih sredstev tekočega leta za ta namen. Upravičenec je upravičen do subvencije samo enkrat.
Višina subvencije za vsako MKČN je 800,00 eur za posamezno stanovanjsko oziroma večstanovanjsko stavbo. V primeru čiščenja odpadnih vod iz večstanovanjskih z eno MKČN je do sredstev upravičena vsaka posamezna stavba, vendar ne več kot nabavne vrednosti MKČN brez DDV.
III. UPRAVIČENCI 
3. člen 
Do subvencije so upravičene fizične osebe, ki so lastnice stanovanjske ali večstanovanjske stavbe izven aglomeracij, stojijo na območju Občine Šentrupert in imajo stalno prebivališče v Občini Šentrupert.
Do sredstev niso upravičene fizične osebe, ki so lastnice stanovanjske ali večstanovanjske stavbe v območju aglomeracij, za katere mora Občina Šentrupert zagotoviti odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih vod z javno kanalizacijo in javno čistilno napravo. Do sredstev tudi niso upravičene pravne osebe.
Seznam aglomeracij na območju Občine Šentrupert je sestavni del tega pravilnika.
Upravičenci, kateri so podali popolno vlogo v tekočem letu in zaradi porabe sredstev niso prejeli subvencije, imajo ob ponovni prijavi na razpis prednost v vrstnem redu.
IV. POGOJI ZA PRIDOBITEV SUBVENCIJE 
4. člen 
Pogoji za pridobitev subvencije so naslednji:
– da objekt enostanovanjske ali večstanovanjske stavbe leži izven območja aglomeracij;
– da je v objektu prijavljeno stalno prebivališče;
– pridobljeno gradbeno dovoljenje po zakonu o graditvi objektov;
– od izvajalca gospodarske javne službe izdana pozitivna ocena obratovanja;
– MKČN mora imeti certifikat oziroma listino o skladnosti izdelka z zahtevami glede doseganja mejnih vrednosti parametrov odpadnih vod, kot jih predpisuje Uredba o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Uradni list RS, št. 98/15);
– pravico do subvencij imajo vlagatelji, katerih MKČN so bile nabavljene in vgrajene po uveljavitvi pravilnika.
Vlagatelji morajo predložiti:
– izpolnjeno in podpisano vlogo;
– dokazilo, da je naprava vpisana v registru MKČN, ki ga vodi komunalna služba;
– dokazilo o nakupu in plačilu MKČN na ime vlagatelja, iz katerega mora biti razvidna cena, vrsta in tip naprave;
– potrdilo in strokovno oceno o obratovanju MKČN, ki ju na stroške uporabnika izdela izvajalec javne službe.
V. ROK IN NAČIN PRIJAVE 
5. člen 
Občina za vsako leto objavi javni razpis. Vlogo se predloži v zaprti kuverti s pripisom: »subvencije za čiščenje odpadne vode«. Vlogo se odda na naslov: Občina Šentrupert, Šentrupert 33, 8232 Šentrupert ali izroči osebno v sprejemni pisarni Občine Šentrupert.
Vlagatelj lahko vlogo odda kadarkoli v tekočem letu, vendar ne pred objavo javnega razpisa.
VI. NADZOR IN SANKCIJE 
6. člen 
V primeru ugotovitve nenamenske uporabe sredstev za subvencioniranje ali ugotovitve, da so bila dodeljena na podlagi neresničnih podatkov oziroma je prejemnik namenskih sredstev kršil druga določila veljavne zakonodaje, je Občina Šentrupert upravičena zahtevati vračilo dodeljenih sredstev v enkratnem znesku. Prejemnik bo moral vrniti sredstva s pripadajočimi zamudnimi obrestmi za obdobje od dneva nakazila dalje.
7. člen 
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0003/2016
Šentrupert, dne 30. marca 2016
Župan 
Občine Šentrupert 
Rupert Gole l.r.
Priloga: Seznam aglomeracij v Občini Šentrupert
Seznam aglomeracij:
ID aglomeracije
Ime aglomeracije
PE
6794
Slovenska vas
102
7020
Šentrupert
392

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti