Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2016 z dne 6. 4. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2016 z dne 6. 4. 2016

Kazalo

1025. Sklep o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za razvoj dejavnosti v južnem delu naselja Koprivnica (del EUP KOP 032), stran 3619.

  
Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO), 33. člena Zakona o lokalni samoupravi (94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF in 14/15 – ZUUJFO) ter 35. člena Statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 13/16 – uradno prečiščeno besedilo) je župan občine Krško, dne 29. 3. 2016 sprejel
S K L E P 
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za razvoj dejavnosti v južnem delu naselja Koprivnica (del EUP KOP 032) 
1. Ocena stanja in razlogi za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta
V južnem delu naselja Koprivnica je v Občinskem prostorskem načrtu občine Krško (Uradni list RS, št. 61/14, v nadaljevanju OPN) določeno stavbno zemljišče za razvoj različnih dejavnosti ter za enoto urejanja prostora (v nadaljevanju EUP) KOP 032 predpisana izdelava občinskega podrobnega prostorskega načrta (v nadaljevanju OPPN). Območje je v celoti nepozidano.
Ker se je na delu obravnavanega območja pojavil investicijski interes za umestitev poslovno proizvodne dejavnosti, se v južnem delu EUP KOP 032 izdela OPPN, na podlagi pogojev ter usmeritev, podanih v 110. in 180. členu odloka o OPN.
2. Okvirno območje podrobnega načrta, predmet načrtovanja
Območje OPPN je umeščeno zahodno od Koprivniškega potoka in zajema tudi območje lokalne ceste Koprivnica – Leskovce, vse do priključka na regionalno cesto Podsreda – Brestanica.
V območje OPPN sta vključeni zemljišči s parcelnima številkama: 85 (stavbno zemljišče za razvoj dejavnosti) in 528-del (lokalna cesta), obe k.o. Veliki Dol.
Zaradi načrtovane rekonstrukcije lokalne ceste, se lahko posega tudi na dele sosednjih zemljišč s parcelnimi številkami: 81, 82, 86, 87, 88, 89, 90, 91/1, 92, 93/1, 93/2, 529/3, 94/1, 97/1, 98/1, 98/2, 99/1, 99/2 in 532/2, vse k.o. Veliki Dol.
V postopku priprave prostorskega akta je možna sprememba območja, kot posledica upoštevanja smernic za načrtovanje, ki jih bodo podali nosilci urejanja prostora.
Na območju OPPN je načrtovana gradnja ene ali več stavb za opravljanje dejavnosti, ureditev površin za funkcioniranje stavb ter gradnja gospodarske javne infrastrukture oziroma priključkov nanjo. Načrtovana je tudi rekonstrukcija lokalne ceste Koprivnica – Leskovce, vključno s priključkom na regionalno cesto Podsreda – Brestanica.
3. Način pridobitve strokovnih rešitev
Strokovne rešitve OPPN se izdelajo ob upoštevanju:
– Občinskega prostorskega načrta občine Krško,
– pridobljenih smernic nosilcev urejanja prostora ter ostalih udeležencev v postopku in
– prikaza stanja prostora.
Za potrebe izdelave OPPN se izdela tudi:
– certificiran geodetski načrt obstoječega stanja, z vrisom vseh obstoječih infrastrukturnih vodov ter z vrisom zemljiških parcel,
– geomehanske raziskave.
V kolikor se med postopkom ugotovi, da je treba izdelati dodatne strokovne podlage, se jih pripravi naknadno.
4. Roki za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta
Postopek priprave, izdelave in sprejema OPPN bo potekal po naslednjem okvirnem terminskem planu:
Faza
Rok
Sklep o začetku priprave OPPN 
marec 2016
Osnutek OPPN za pridobitev smernic 
30 dni po objavi sklepa, prejema vseh podatkov ter potrditve idejne rešitve s strani investitorja in Občine 
Uskladitev osnutka z investitorjem in Občino ter seznanitev KS Koprivnica
10 dni
Pridobivanje smernic in odločbe o (ne)izvedbi celovite presoje vplivov na okolje
30 dni 
Dopolnjen osnutek OPPN 
30 dni po pridobitvi vseh smernic in odločbe
Obravnava osnutka odloka o OPPN na seji Občinskega 
sveta – prva obravnava (v skladu z urnikom zasedanja
Občinskega sveta)
30 dni
Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi 
dopolnjenega osnutka OPPN, sprejem in objava javnega 
naznanila
15 dni
Javna razgrnitev in javna obravnava dopolnjenega osnutka OPPN
30 dni 
Priprava stališč do pripomb
15 dni od prejema vseh pripomb 
Potrditev stališč do pripomb in predlogov javnosti
7 dni
Objava stališč do pripomb in predlogov javnosti
7 dni
Izdelava predloga OPPN 
30 dni po potrditvi stališč do pripomb in predlogov javnosti
Pridobivanje mnenj nosilcev urejanja prostora
30 dni
Izdelava usklajenega predloga
15 dni po pridobitvi vseh mnenj 
Obravnava predloga odloka o OPPN na seji Občinskega sveta – druga obravnava (v skladu z urnikom zasedanja Občinskega sveta)
30 dni
Objava odloka v Uradnem listu RS
15 dni po sprejemu na Občinskem svetu
Izdelava končnega dokumenta 
5 dni po objavi odloka v Uradnem listu RS
Navedene faze ter roki predstavljajo oceno in so odvisni od odzivnosti in zahtev nosilcev urejanja prostora oziroma od vseh sodelujočih v postopku izdelave OPPN. V kolikor bo potrebna izvedba celovite presoje vplivov na okolje, bo naročnik to zagotovil; postopek bo potekal istočasno z izdelavo OPPN, čemur se bodo prilagodili navedeni roki izdelave OPPN. V primeru spremembe zakonodaje oziroma predpisov, ki bi vplivali na postopek ter vsebino izdelave OPPN, se le ta lahko ustrezno prilagodi.
5. Nosilci urejanja prostora
Nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci, ki sodelujejo v postopku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta:
– Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za strateško presojo vplivov na okolje, Dunajska 47, 1000 Ljubljana,
– Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, Sektor območja spodnje Save, Novi trg 9, 8000 Novo mesto,
– Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Novo mesto, Adamičeva ul. 2, 8000 Novo mesto,
– Občina Krško, Oddelek za gospodarsko infrastrukturo, Cesta krških žrtev 14, 8270 Krško,
– Elektro Celje, za PE Krško, Vrunčeva 2a, 3000 Celje,
– Telekom Slovenije, PE Novo mesto, Novi trg 7, 8000 Novo mesto,
– Kostak d.d., Leskovška cesta 2a, 8270 Krško.
V postopku OPPN sodeluje tudi Krajevna skupnost Koprivnica, Koprivnica 24, 8282 Koprivnica, ki poda usmeritve in mnenje k načrtovanim ureditvam.
V primeru, da se v postopku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta ugotovi, da je treba pridobiti tudi smernice in mnenja drugih nosilcev urejanja prostora, se te pridobijo v postopku priprave prostorskega akta.
6. Obveznosti v zvezi s financiranjem postopka
Finančna sredstva za pripravo, izdelavo ter sprejem OPPN zagotovi naročnik in investitor Orodjarstvo Pečnik d.o.o., Veliki Kamen 21a, 8282 Koprivnica; pripravljavec je Občina Krško, CKŽ 14, 8270 Krško. Načrtovalca OPPN, ki je registriran za opravljanje dejavnosti prostorskega načrtovanja, izbere in financira naročnik.
Načrtovalec je dolžan izdelati predmetno dokumentacijo v skladu z veljavno prostorsko zakonodajo, v skladu s tem sklepom ter drugimi predpisi in zakonodajo s posameznih področij. Načrtovalec pripravi vse tekstualne in grafične vsebine, potrebne za izdelavo OPPN. Načrtovalec je dolžan podajati obrazložitve in utemeljitve k predlaganim ureditvam ter sodelovati na javni in drugih obravnavah v postopku izdelave prostorskega akta. V sodelovanju s pripravljavcem prostorskega akta pripravi tudi stališča do pripomb iz javne razgrnitve oziroma druge usmeritve, opredeljene skozi postopek. Po objavi odloka v Uradnem listu RS načrtovalec pripravi končno gradivo v analogni in digitalni obliki (v štirih izvodih), ki ga dostavi pripravljavcu prostorskega akta.
7. Začetek veljavnost
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi. Objavi se tudi na spletni strani Občine Krško http://www.krsko.si.
Št. 3505-11/2015 O502
Župan 
Občine Krško 
mag. Miran Stanko l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti