Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2016 z dne 8. 1. 2016
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2016 z dne 8. 1. 2016

Kazalo

82. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Konjeniški center Brezovica, stran 148.

  
Na podlagi 61. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, (109/12), 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) ter 17. člena Statuta Občine Šmarješke Toplice (Uradni list RS, št. 21/07 in 33/10) je Občinski svet Občine Šmarješke Toplice na 12. redni seji dne 22. 12. 2015 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Konjeniški center Brezovica 
I. UVODNE DOLOČBE 
1. člen 
S tem odlokom se ob upoštevanju Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Šmarješke Toplice (Uradni list RS, št. 91/12; v nadaljnjem besedilu: OPN) sprejmejo spremembe in dopolnitve Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Konjeniški center Brezovica (v nadaljnjem besedilu: SD OPPN).
2. člen 
(vsebina in oblika SD OPPN) 
(1) SD OPPN vsebuje tekstualni del. Izdelan je v digitalni in analogni obliki.
(2) Tekstualni del SD OPPN je določen v II. poglavju tega odloka.
(3) Spremembe in dopolnitve grafičnega dela OPPN, ki so predmet teh SD OPPN, niso potrebne.
3. člen 
(priloge SD OPPN) 
(1) Priloge SD OPPN so:
1. Izvleček iz OPN
2. Prikaz stanja prostora
3. Strokovne podlage, na katerih temeljijo rešitve prostorskega akta
4. Smernice in mnenja nosilcev urejanja prostora
5. Obrazložitev in utemeljitev SD OPPN
6. Povzetek za javnost
7. Odločba glede celovite presoje vplivov na okolje.
(2) Priloge SD OPPN so sestavine vezane mape SD OPPN, razen strokovnih podlag iz 3. točke prejšnjega odstavka, ki so elaborirane v posebnih mapah in se hranijo na sedežu Občine Šmarješke Toplice.
4. člen 
(1) Prvi stavek 8. člena se spremeni tako, da se glasi: »Stanovanjska hiša je sestavljena iz primarnega, sekundarnega in veznega dela objekta – vetrolova.«.
(2) V prvem odstavku 8. člena se prva alineja spremeni tako, da se glasi:
»– Primarni del:
Tlorisni gabarit: približno 12 m x 18 m.
Višinski gabarit: pretežno vkopana klet in pritličje ter nadstropje. Višina objekta bo do največ 7,30 merjeno od kote terena na nivoju pritličja objekta.
Kletni del ima lahko tudi večji tlorisni gabarit, vendar znotraj površine gradbene parcele.«.
(3) V prvem odstavku 8. člena se druga alineja spremeni tako, da se glasi:
»– Sekundarni del
Tlorisni gabarit: približno 10 m x 12 m.
Višinski gabarit: vkopana klet in pritličje ter nadstropje s tlorisnim gabaritom 10 m x 12 m se preko vetrolova naveže na primarni stanovanjski del.«.
(4) Naslov drugega odstavka 8. člena se spremeni tako, da se glasi: »Klubski prostori, apartmaji:«.
(5) V drugem odstavku 8. člena se na koncu druge alineje pika črta in doda besedilo »ter mansarda (brez kolenčnega zidu oziroma izvedba za kapno lego strehe).«.
(6) V tretjem odstavku 8. člena se druga alineja spremeni tako, da se glasi: »Višinski gabarit: klet (enostransko v celoti vkopano) in podstrešje ali pritličje in podstrešje s kolenčnim zidom.«.
(7) V tretjem odstavku 8. člena se na koncu tretje alineje pika črta in doda besedilo », dopustna je delna ozelenitev strehe.«.
(8) V prvi alineji petega odstavka 8. člena se na koncu prvega stavka pika črta in doda besedilo », razen v primerih ozelenitve streh.«.
(9) V 8. členu se dodata nov peti in šesti odstavek, ki se glasita:
»(5) Pri objektih je možna gradnja podpornih zidov in nadstreškov (kot enostavnih, nezahtevnih ali manj zahtevnih objektov), ki se dotikajo objektov ali pa so samostojni. Dopustna je izvedba nadstreškov v podaljšku kleti (npr. kot nadstreška / pokritega parkirišča pri vhodu v kletno garažo, lahko izveden tudi pod podaljškom pritlične talne plošče) in pritličja (npr. nad vkopanim kletnim volumnom) pri stanovanjskem objektu. Vsi nadstreški (pokrite terase, pokriti vhodi, nadstreški za vozila ipd.) morajo biti arhitekturno oblikovani skladno z objektom ob katerega se umeščajo ali z objekti v njegovi neposredni bližini.
(6) Dopustna je tudi gradnja klančin oziroma pokritih (delno vkopanih) uvozov v kletno garažo ter podzemnih povezav (hodnikov) med objekti. Slednji morajo biti popolnoma vkopani. Izjemoma, kjer to narekuje teren, lahko eno stran zaključuje stena v videzu podpornega zidu. Streha nad temi hodniki, popolnoma vkopanimi volumni, naj bo ozelenjena. Le v primeru, da nad takim hodnikom potekajo peš površine, je lahko oblikovana kot tlakovana pohodna površina.«.
(10) Dosedanji peti odstavek 8. člena postane sedmi odstavek.
5. člen 
(1) V drugem in tretjem odstavku 12. člena se črtata besedi »naslednjih«.
(2) V drugem in tretjem odstavku 12. člena se za besedilom »V skladu s predpisi o vrstah objektov glede na zahtevnost« doda besedilo »in OPN«.
(3) Na koncu drugega odstavka 12. člena se črta besedilo »: ograje, škarpe in podporni zidovi«.
(4) Na koncu tretjega odstavka 12. člena se črta besedilo »: nadstreški, začasni objekti«.
6. člen 
(1) V prvem stavku 18. člena se črta beseda »izven«.
(2) V drugem stavku 18. člena se črta beseda »sanitarno«.
7. člen 
V 22. členu se dodata nov drugi in tretji odstavek, ki se glasita:
»(2) Vplivno območje OPPN, kjer so predvidena oziroma že izvedena večja ureditvena dela za namene konjeniškega centra, se nahaja na naslednjih območjih varovanja narave:
– naravna vrednota Prinovec (evid. št. 8489),
– posebno ohranitveno območje (območje Natura 2000) Krka s pritoki (SI3000227),
– ekološko pomembno območje Krka – reka (ID 65100).
(3) Pri izvajanju del na območjih ohranjanja narave se upoštevajo naslednje varstvene usmeritve za varstvo lastnosti in kvalitete naravne vrednote ter območja Natura 2000:
– ob robu potoka Prinovec se ponovno vzpostavi/zasadi obojestranska sklenjena avtohtona obrežna zarast (npr. vrba, jelša);
– strma zemljena desna brežina nad Prinovcem (vzhodni rob območja OPPN) se utrdi in ponovno zasadi, da bo preprečeno plazenje zemljine vse do potoka;
– investitor si mora pridobiti naravovarstveno soglasje za gradnjo (legalizacijo) obnovljenega prepusta preko potoka Prinovec.«.
8. člen 
V prvem odstavku 33. člena se za besedilom »do – 30 %« doda besedilo, ki se glasi: »ter do + 10 %, razen na delu popolnoma vkopanih kubusov, kjer dimenzije niso omejene«.
III. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 
9. člen 
(hramba SD OPPN) 
SD OPPN se v analogni in digitalni obliki hrani na sedežu Občine Šmarješke Toplice in sedežu Upravne enote Novo mesto. V primeru odstopanj med analogno in digitalno obliko velja analogna oblika.
10. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-0007/2015-29
Šmarjeta, dne 23. decembra 2015
Županja 
Občine Šmarješke Toplice 
mag. Bernardka Krnc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti