Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2015 z dne 18. 12. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2015 z dne 18. 12. 2015

Kazalo

IV D 2679/2014 Os-2385/15, Stran 2217
V zapuščinski zadevi po pokojnem Ludviku Šlajpahu, rojenem 31. 1. 1928, umrlem 22. 9. 2014, nazadnje stanujočem na naslovu Spodnje Gameljne 75, Spodnje Gameljne, Ljubljana, državljanu Republike Slovenije je naslovno sodišče odredilo izdajo oklica.
Zapustnik je bil ob smrti vdovec in brez otrok. Starši so umrli pred njim. Imel ni ne bratov ne sester.
Zapustnikov oče Ludvik Šlajpah je imel naslednje (pol)brate in (pol)sestre: pokojni brat Alojz Šlajpah, ki je imel tri otroke: Magda Golob, Maribor, Peter Šlajpah, Šmarje Sap, pokojni Slavko Šlajpah, pokojna sestra Leopoldina Gabrijel, ki je imela štiri otroke: Milena Maganja, Šmarje Sap, Stanislav Gabrijel, Škofljica, Bogomir Gabrijel, Šmarje Sap, Božidar Gabrijel, Šmarje Sap, pokojna polsestra po očetovi strani Marija Potokar: Antonija Potokar, Marija Bregar, Šmarje Sap in Andreja Lapanje, Novo mesto, pokojni polbrat po očetovi strani Stanislav Šlajpah, ki je imel pet otrok: Stanislav Lepen, Šmarje Sap, Marjeta Godec, Krka, Milena Šlajpah, Šmarje Sap, Darinka Marn, Šmarje Sap, Miro Šlajpah, Šmarje Sap, pokojni polbrat po očetovi strani Vladimir Šlajpah, ki je imel dva otroka: Marko Šlajpah, Šentlovrenc, Marija Miklavčič, Šentlovrenc, pokojni polbrat po očetovi strani Karol Šlajpah, ki je umrl kot samski in brez otrok, polsestra po očetovi strani Frančiška Omahen, ki živi v Ameriki in ima posvojeno hčer Eli Richard, polsestra po očetovi strani Julijana Strmec, Trebnje.
Zapustnik je dne 17. 1. 2011 napravil lastnoročno oporoko, s katero je vse svoje premično in nepremično premoženje zapustil svoji sestrični Antoniji Potokar.
Ker sodišče ne razpolaga s podatki, katere osebe bi še prišle v poštev kot dediči iz tretjega dednega reda, na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva vse, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica na sodni deski, na spletni strani sodišča in v Uradnem listu RS.
Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo ter opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 4. 7. 2015 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti