Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2015 z dne 18. 12. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2015 z dne 18. 12. 2015

Kazalo

Ob-3639/15, Stran 2208
Živalski vrt Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana, na podlagi 20. in 22. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10, 75/12 in 47/13 – ZDU-1G) in v skladu s 35. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12 in 24/13) v Uradnem listu RS in na svojih spletnih straneh objavil javni poziv za
javno zbiranje ponudb 
za oddajo poslovnega prostora – gostinski prostor v sklopu Živalskega vrta Ljubljana 
Podatki o najemodajalcu: Živalski vrt Ljubljana je javni zavod, ki ima v upravljanju poslovni prostor v lasti Mestne občine Ljubljana, naslov: Živalski vrt Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana, odgovorna oseba: direktorica mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger, tel. 01/24-42-182, faks 01/24-42-185, kontaktna oseba: direktorica mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger, e-pošta: info@zoo.si, TRR št.: SI56 0126 1603 0380 391, odprt pri UJP, ID št. za DDV: SI 44188960, matična številka: 5052700000.
Predmet najema so poslovni prostori gostinski prostor v sklopu Živalskega vrta Ljubljana, skupaj s pripadajočo infrastrukturo, v zgradbi, ki se nahaja na parcelni št. 1375/6, k.o. 2685 Brdo, ID 109477. Poslovni prostor, ki se oddaja v najem, je v skupni izmeri 356,60 m2, na naslovu Večna pot 70 v Ljubljani in je v upravljanju Živalskega vrta Ljubljana. Poslovni prostor – gostinski prostor obsega kuhinjo, v izmeri 29 m2, zastekljeno teraso, v izmeri 65 m2, pokrito teraso, v izmeri 195 m2, odkrito teraso, v izmeri 65 m2 in sanitarije, v izmeri 2,6 m2. K poslovnemu prostoru – gostinskemu prostoru sodi tudi uporaba sanitarij za goste ter poti za dostavo in odvoz. Poslovni prostor – gostinski prostor je primeren za opravljanje gostinske dejavnosti in je brez opreme, tako da mora opremo zagotoviti bodoči najemnik. Izbrani ponudnik se lahko z dosedanjim najemnikom dogovori za odkup opreme, ki se nahaja v poslovnem prostoru – gostinski prostor. V poslovnem prostoru se nahaja oprema, ki ni v lasti Živalskega vrta Ljubljana. V primeru, da bo oprema izbranemu ponudniku ustrezala, se bo o odkupu opreme ločeno dogovarjal z lastnikom opreme in ni predmet tega postopka. Živalski vrt Ljubljana bo v primeru, da se izbrani ponudnik ne bo dogovoril o odkupu, opreme, predala izbranemu ponudniku poslovni prostor – gostinski lokal prazen brez opreme.
Izbrani ponudnik – najemnik (v nadaljevanju: najemnik) mora na lastne stroške pridobiti vsa dovoljenja, ki so po veljavni zakonodaji potrebna, za opravljanje dejavnosti, ki jo bo opravljal v poslovnem prostoru.
Pogoji najema:
– Pogodba za oddajo se podpiše za določen čas, za dobo petih let od dneva podpisa, z možnostjo podaljšanja.
– Najemnik mora najeti celoten lokal.
– Najemnik mora obratovati čez vso leto.
– Najemnik bo moral začeti z dejavnostjo najkasneje v 30 dneh od dneva prevzema poslovnega prostora, če ni drugače določeno.
– Najemnik je dolžan plačevati najemnino v roku 30 dni od izstavitve računa.
– Najemnik nima pravice oddati prostorov v podnajem.
– Najemnik ni upravičen do povrnitve kakršnihkoli vlaganj v prostore najema, razen, kadar gre za vlaganja, ki objektu povečujejo vrednost in je najemnik potrebo in utemeljitev pisno posredoval najemodajalcu in od tega dobil soglasje. Najemnik prav tako ne pridobi nikakršnih pravic na prostoru najema na podlagi vlaganj.
– Notranjo opremo za ureditev prostorov in ostala sredstva za delo priskrbi najemnik na svoje stroške.
– Najemnik je dolžan skrbeti za urejenost prostorov in osebja, ter zakonitost in varnost pri izvajanju dejavnosti.
– Živalski vrt Ljubljana – najemodajalec (v nadaljevanju: najemodajalec) si pridržuje pravico vpogleda v poslovne prostore najemojemalca, ob prisotnosti najemojemalca, vsaj enkrat mesečno.
– Najemnik je dolžan plačevati obratovalne stroške. Vodo in elektriko po odštevalnem števcu.
– Najemodajalec si bo v pogodbi pridržal pravico, da lahko v primeru večjega števila pritožb (higiena, kvaliteta …) pozove najemnika, da odpravi ugotovljene nepravilnosti in pomanjkljivosti, v nasprotnem primeru lahko najemodajalec/Živalski vrt Ljubljana odpove pogodbo z najemnikom.
– Poslovni objekt se mora odpreti najkasneje pol (0,5) ure po odprtju Živalskega vrta Ljubljana, zapre pa se lahko najprej pol (0,5) ure pred zaprtjem vrta.
– Najemnik je dolžan zagotoviti, da je dobava za lokal opravljena med 6. in 9. uro dopoldan.
– Najemnik odpira dobaviteljem tovorna vrata sam, vendar jih je dolžan evidentirati (kdo in kdaj je vstopil).
– Živalski vrt Ljubljana potencialne najemnike obvešča, da ima postavljene lastne avtomate za pijačo, tople napitke in hrano, ter da v okviru trgovine trži določeno hrano in pijačo ter sladolede.
– Najemnik mora določiti obratovalni čas tudi v zimskem času. Izven sezone lahko najemnik lokal za določen čas tudi zapre, vendar mora Živalskemu vrtu Ljubljana zagotoviti brezplačno postavitev avtomatov s pijačo, toplimi napitki in hrano v paviljonu. V primeru, da bo najemnik lokal za določeno obdobje izven sezone zaprl, mora o tem predhodno, kot bo to določeno v najemni pogodbi obvestiti Živalski vrt Ljubljana.
– Najemnina se določi na letni ravni, dinamika plačil bo dogovorjena v najemni pogodbi.
– Najemnik mora skrbeti za odvod odpadkov v lastni režiji v skladu z veljavno zakonodajo.
Izklicna cena mesečne najemnine znaša 4.220,00 EUR brez DDV. Letna izklicna cena najemnine znaša 50.640,00 EUR brez DDV.
Zainteresirani najemniki morajo do vključno 12. 1. 2016 do 10. ure plačati varščino v višini 10 % izklicne cene letne najemnine, to je 5.064,00 EUR na transakcijski račun št. IBAN SI56 0126 1603 0380 391, odprt pri UJP, z navedbo namena »plačilo varščine za javno zbiranje ponudb« in original potrdilo priložiti k ponudbi.
Plačana varščina brez DDV se uspelemu upravičencu vračuna v ceno najemnine, neuspelim pa bo vrnjena brez obresti v roku 7 dni po končanem izboru. Če uspeli ponudnik ne podpiše najemne pogodbe v 8 dneh po prejemu obvestila o izbiri, varščina v celoti zapade.
Ponudnik mora ponudbo izdelati v slovenskem jeziku.
Za pravilnost ponudbe mora ponudnik predložiti izpolnjeno dokumentacijo oziroma obrazce, zložene po naslednjem vrstnem redu:
– ponudbo (OBR-1);
– opis dejavnosti oziroma ponudbe, ki bi potekala v najetih prostorih – predstavitveni elaborat je sestavni del ponudbe;
– izjavo o solidnosti ponudnika ter, da ponudnik sprejema pogoje iz javnega poziva (OBR-2);
– izjava o izpolnjevanju pogojev (OBR-3);
– izjavo o pridobitvi osebnih podatkov iz uradnih evidenc (OBR-4);
– izjavo o predložitvi bianco menice s pooblastilom za izpolnitev za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti (OBR-5);
– potrdilo o plačani varščini;
– izpisek iz sodnega registra oziroma iz Poslovnega registra Slovenije pri AJPES (s. p.);
– fotokopija dokazila o državljanstvu in
– fotokopija osebnega dokumenta.
Pojasnila o vsebini in pogojih razpisne dokumentacije sme ponudnik zahtevati od kontaktne osebe, navedene v javni objavi in Povabilu k oddaji ponudbe. Druge informacije, kot na primer kraj in datum morebitnega sestanka s ponudniki in podobno, pa lahko dobi telefonsko.
Kontaktna oseba za Živalski vrt Ljubljana bo pisno odgovorila na vsa pisno zastavljena vprašanja v zvezi z javno objavo, ki jih bo dobila na elektronski naslov: info@zoo.si v roku iz 6. točke teh navodil ponudnikom. Kopije odgovorov bo, vključno z vprašanji, toda brez navedbe njihovega izvora, objavila na svoji spletni strani http://www.zoo.si/
Kolikor bo katerikoli od ponudnikov to zahteval, ali če bo Živalski vrt Ljubljana naknadno ocenil, da je to potrebno, bo sklical sestanek s ponudniki.
Skrajni rok, do katerega ponudnik še lahko zahteva dodatna pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo, je 3 dni pred rokom za oddajo ponudbe.
Pred potekom roka za oddajo ponudb lahko Živalski vrt Ljubljana dopolni razpisno dokumentacijo. Vse spremembe in dopolnitve razpisne dokumentacije pa bo podal najkasneje 5 dni pred rokom za oddajo ponudb, na spletni strani http://www.zoo.si/. Vsaka dopolnitev bo obvezujoči sestavni del razpisne dokumentacije in bo posredovana v pisni obliki na spletni strani http://www.zoo.si/. Živalski vrt Ljubljana bo po potrebi podaljšal tudi rok za oddajo ponudb z namenom, da bo ponudnikom omogočil upoštevanje dopolnitev. S premaknitvijo roka za oddajo ponudb se pravice in obveznosti ponudnikov vežejo na nove roke, ki posledično izhajajo iz podaljšanega roka za oddajo ponudb.
Naročnik bo upošteval ponudbe, ki bodo pravilno označene prispele do najkasneje srede, 13. 1. 2016 do 8.30, na naslov Živalski vrt Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana.
Javno odpiranje ponudb bo v sredo, 13. 1. 2016 ob 9. uri, v prostorih Živalski vrt Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana.
Na kuverti mora biti vidna oznaka »Ne odpiraj – Ponudba za javno zbiranje ponudb gostinski prostor«. Na hrbtni strani mora biti označen naslov pošiljatelja.
Upoštevane bodo vse ponudbe, ki bodo prispele v roku, navedenem v objavi o javnem zbiranju ponudb in v razpisni dokumentaciji.
Nepravočasne ponudbe ne bodo upoštevane in bodo zapečatene vrnjene ponudnikom.
Živalski vrt Ljubljana 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti