Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2015 z dne 4. 9. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2015 z dne 4. 9. 2015

Kazalo

Ob-2936/15, Stran 1601
Občina Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju (v nadaljevanju koncedent) na podlagi 20., 21., 26. in 27. člena Zakona o žičniških napravah za prevoz oseb (Uradni list RS, št. 126/03, 56/13, 33/14) in 16. člena Statuta Občine Ribnica na Pohorju (MUV, št. 35/07) objavlja
javni razpis
za podelitev koncesije za gradnjo in obratovanje žičniških naprav – vlečnic na Ribniškem Pohorju
Naziv in sedež koncedenta: Občina Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju.
Predmet javnega razpisa: koncesija za gradnjo in obratovanje žičniških naprav – vlečnic na Ribniškem Pohorju.
Rok za prijavo na razpis: 30 dni od dneva objave razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije.
1. Povabilo k prijavi na javni razpis
Koncedent, Občina Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju, vabi vse zainteresirane subjekte, da se skladno z javnim razpisom, objavljenim na spletni strani Občine Ribnica na Pohorju in v Uradnem listu Republike Slovenije ter v skladu s to razpisno dokumentacijo in njenimi prilogami prijavijo na javni razpis.
Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani koncedenta, tj. Občina Ribnica na Pohorju, in sicer na naslovu http://www.ribnicanapohorju.si/index.php/razpisi-vloge.
Predmet javnega naročila je podelitev koncesije za gradnjo in obratovanje žičniških naprav – vlečnic na Ribniškem Pohorju, in sicer:
– vlečnica »Velka«, ki bo potekala po parcelah 1061/1, 1061/2, 1060/1, 1375/8, vse k.o. Hudi kot, v dolžini približno 404 m,
– vlečnica »Črni vrh«, ki bo potekala po parcelah 1060/1, 1049/3, 1053/3, vse k.o. Hudi kot, v dolžini približno 210 m,
– vlečnica »Ribnica 1«, ki bo potekala po parcelah 91/7, 94/5, 95/3, 103/1, 130/10, vse k.o. Ribnica na Pohorju, v dolžini približno 280 m,
– vlečnica »Ribnica 2«, ki bo potekala po parcelah 85/1, 130/10, 104, 492/1, 493/1, vse k.o. Ribnica na Pohorju, v dolžini približno 525 m.
Koncedent bo oddal koncesijo za eno ali več vlečnic koncesionarju brezplačno.
Na podlagi javnega razpisa bo izbran en ali več subjektov, s katerimi bo sklenjena koncesijska pogodba z izključno pravico graditi in obratovati vlečnice, ki so predmet koncesije, za obdobje 15 let, z možnostjo podaljšanja. Prednost pri izbiri bo imel prijavitelj, ki bo bolj poskrbel za širši razvoj območja, predvidenega za izgradnjo žičniških naprav in bo ponudil širši turistični program in ponudil ustreznejše vzdrževanje, obnovo in razvoj žičniške infrastrukture.
Prijavitelj mora svojo prijavo predložiti na naslov Občina Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju.
Prijava enega prijavitelja mora biti zapakirana v eni ovojnici z napisom »Prijava na javni razpis – Ne odpiraj«. Prijavitelj lahko odda samo eno prijavo, lahko pa do roka za oddajo prijave svojo vlogo spremeni ali umakne, vendar mora biti na ovojnici prijave dodatno označeno »Sprememba« ali »Umik«. V primeru umika bo koncedent prijavo izločil iz postopka odpiranja in jo neodprto vrnil prijavitelju. Po poteku roka za prijavo na razpis prijavitelj ne more več spremeniti oddane prijave, je dopolniti ali nadomestiti z novo, koncedent pa je ne sme prevzeti.
Prijavitelji lahko svoje prijave oddajo:
– s priporočeno pošto, na naslov Občina Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju, ali
– osebno, v glavni pisarni koncedenta, v prostorih Občine Ribnica na Pohorju (Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju).
Za pravočasno se šteje prijava, ki je bila na sedež Občine Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju ne glede na način dostavljena do 30. 9. 2015, do 10. ure.
Vse pravočasno oddane prijave bo pregledala s strani koncedenta ustanovljena komisija, ki bo opravila izbirni postopek in izbrala koncesionarja, ki bo v svoji prijavi izkazal najširši in najobsežnejši načrt za širši razvoj območja, na katerem je predvidena izgradnja žičniških naprav in ki bo ponudil čim bolj pester turistični program. S tako izbranim koncesionarjem bo koncedent sklenil izključno koncesijsko pogodbo, kot je deloma že opredeljena v Odloku o koncesiji za gradnjo in obratovanje žičniških naprav na Ribniškem Pohorju, ki ga je sprejel Občinski svet Občine Ribnica na Pohorju na svoji 2. dopisni seji dne 13. 8. 2015 (MUV 16/2015, 24. 8. 2015), in sicer za obdobje 15 let z možnostjo podaljšanja.
Kontaktne osebe koncedenta so:
– za postopek izvedbe javnega razpisa: Branko Malek,
– za tehnična vprašanja: Branko Malek, e-pošta: branko.malek@slovenjgradec.si, tel. 02/88-121-46, 051/320-982.
2. Pogoji udeležbe na javnem razpisu
Prijavitelj mora izpolnjevati pogoje, ki so določeni v 8. členu Odloka o koncesiji za gradnjo in obratovanje žičniških naprav na Ribniškem Pohorju (MUV 16/2015), in sicer:
– da je registriran za opravljanje žičniške dejavnosti,
– da je organizacijsko, kadrovsko in tehnično usposobljen za izvajanje žičniške dejavnosti,
– da ima ustrezna dovoljenja za izvajanje dejavnosti, ki so z zakonom predpisana,
– da ima poravnane vse davke, prispevke in druge obvezne dajatve,
– da ni v postopku prisilne poravnave, stečaja ali likvidacije.
Koncesionar priloži k vlogi za pridobitev koncesije dokazila o izpolnjevanju pogojev iz prejšnjega odstavka.
Če koncesionar ne izpolnjuje pogojev iz prve, druge in tretje alinee prvega odstavka tega člena, mora najkasneje v 3 mesecih po sklenitvi koncesijske pogodbe določiti osebo, ki bo obratovala žičniške naprave in ki izpolnjuje pogoje iz prve, druge in tretje alineje prvega odstavka tega člena.
3. Pogoji koncesijskega razmerja in vsebina vloge
Z izbranim prijaviteljem na javni razpis bo sklenjena koncesijska pogodba z vsebino, kot je delno že opredeljena v Odloku o koncesiji za gradnjo in obratovanje žičniških naprav na Ribniškem Pohorju (MUV 16/2015). Vloga za prijavo na razpis mora vsebovati (7. člen odloka):
– navedbo točne lokacije vlečnice in njene zmogljivosti;
– način obratovanja vlečnice;
– podatke o obstoječi in predvideni turistični opremljenosti območja in gostoti poselitve območja v neposredni bližini lokacije vlečnice;
– podatke o dostopnosti do vlečnic in podatke o ustreznem številu parkirnih mest;
– podatke v zvezi z ureditvijo smučarskih prog ali drugih rekreacijskih oziroma turističnih površin ali objektov, vključno z njihovimi pomožnimi objekti in napravami (zasneževanje in podobno);
– izračun usklajenosti kapacitete vlečnic s propustnostjo smučišča;
– vozni red vlečnic in obratovalni čas;
– podatke o morebitni ostali turistični ponudbi, organizaciji letnih dejavnosti ter podatke o urejanju ali širitvi smučarskih prog;
– soglasja vseh lastnikov parcel – fizičnih oseb, na katerih bo stala vlečnica ter morebitni ostali pomožni objekti, vključno s parkiriščem;
– zemljišča v lasti Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS – dokazilo, da je sprožen postopek za pridobitev soglasja.
4. Razpisna dokumentacija
Razpisana dokumentacija je sestavni del tega javnega razpisa in je dostopna na spletni strani koncedenta Občina Ribnica na Pohorju na naslovu: http://www.ribnicanapohorju.si/index.php/razpisi-vloge.
Kontaktne osebe koncedenta so:
– za postopek izvedbe javnega razpisa: Branko Malek,
– za tehnična vprašanja: Branko Malek, e-pošta: branko.malek@slovenjgradec.si, tel. 02/88-121-46, 051/320-982.
5. Merila izbire: prijavitelj mora izpolnjevati vse zgoraj navedene pogoje in oddati popolno vlogo, prednost pri izbiri pa bo imel tisti prijavitelj, ki bi zagotovil večji vpliv na razvoj območja ter ponudil širši turistični program in ponudil ustreznejše vzdrževanje, obnovo in razvoj žičniške infrastrukture.
6. Način oddaje prijave
Prijava na javni razpis se predloži v zaprti ovojnici z navedbo »Ne odpiraj – prijava na javni razpis koncesija za žičniške naprave«, naslovljeno na koncedenta, Občino Ribnica na Pohorju, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju. Naročniku (vložišče) mora biti vročena (osebno ali po pošti) do izteka roka (datum in ura) določenega v objavi in povabilu k prijavi na razpis, sicer šteje za nepravočasno. Vložišče naročnika na ovojnici označi datum in točen čas prevzema ponudbe. Nepravočasna ponudba oziroma ponudba z nepravilno opremljeno ovojnico bo izločena in zaprta vrnjena ponudniku.
Do izteka roka za oddajo je prijavo možno umakniti in predložiti novo.
7. Pregled in presoja prijav ter izbira koncesionarja
Pri pregledu prijav se presojajo le tiste listine in navedbe, ki so zahtevane v razpisni dokumentaciji. Glede predloženih listih in navedb (izjav) se od prijavitelja lahko zahteva pojasnila ali dodatna (stvarna) dokazila o izpolnjevanju posameznih zahtev in pogojev iz razpisne dokumentacije.
Prijavo se izloči, če prijavitelj v roku, ki ga določi koncedent, ne predloži zahtevanih pojasnil ali stvarnih dokazil, ali če ne dopolni formalno nepopolne prijave.
Prijavo se izloči, če prijavitelj ne izpolnjuje pogojev za priznanje sposobnosti ali zahtev iz razpisne dokumentacije.
Prijavo se lahko izloči kot neprimerno in zavajajočo, če se izkaže, da je prijavitelj samovoljno spremenil kakšen dokument, ki je priložen razpisni dokumentaciji.
Prijavo se izloči, če se izkaže, da vsebuje zavajajoče ali neresnične navedbe.
Prijavo se izloči tudi v primeru če:
– prijava ne ustreza razpisnim pogojem,
– prijavitelj nima soglasij lastnikov zemljišč, ki so fizične osebe in če ni predložil potrdila, da je sprožen postopek za pridobitev soglasja pri pravnih osebah.
Koncedent bo ustanovil posebno komisijo, ki bo pregledala in presodila vse prejete prijave ter v skladu z merili izbrala koncesionarja, s katerim bo koncedent nato sklenil koncesijsko pogodbo.
Izbrani prijavitelj je dolžan najkasneje v osmih dneh po prejemu pogodbe v podpis koncedentu vrniti podpisano pogodbo, sicer koncedent lahko sklepa, da ponudnik od podpisa pogodbe odstopa. Pogodba je sklenjena, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki.
Koncedentu je z zakonom prepovedano skleniti pogodbo s prijaviteljem, ki je uvrščen v evidenco poslovnih subjektov iz 35. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, že sklenjene pogodbe s takšnim ponudnikom pa so nične.
8. Navodila za izdelavo prijave in vsebina prijave
Prijavna dokumentacija mora biti napisana v slovenskem jeziku ter izdelana skladno z zahtevami in predlogami iz razpisne dokumentacije. Listine se izpolni ter podpiše in žigosa, kjer je to določeno. Zloži se jih po spodnjem zaporedju. Navedbe v predloženih listinah morajo izkazovati aktualna in resnična stanja ter morajo biti dokazljive.
Enakovredno veljajo kopije zahtevanih potrdil in izpiskov razen, če izvirnik ni posebej zahteven.
Ponudbeno dokumentacijo sestavljajo naslednje listine v vrstnem redu kot sledi:
1. podatki o gospodarskem subjektu (izpolnjen in podpisan obrazec 1);
2. izjava o pogojih razpisa (izpolnjen in podpisan obrazec 2);
3. izjava o izpolnjevanju osnovnih pogojev (izpolnjen in podpisan obrazec 3);
4. dokazilo, da je oseba registrirana za opravljanje žičniške dejavnosti (kopija registracije);
5. izjava o izpolnjevanju ekonomsko – finančnih pogojev (izpolnjen in podpisan obrazec 4);
6. izjava o zagotovljenih tehničnih zmogljivostih za izvajanje žičniške dejavnosti (izpolnjen in podpisan obrazec 5);
7. izjava o zagotovljenih kadrovskih zmogljivostih ter organizacijski, kadrovski in tehnični usposobljenosti za izvajanje žičniške dejavnosti (izpolnjen in podpisan obrazec 6)
8. dokazila o usposobljenosti kadra v skladu s Pravilnikom o žičniških napravah za prevoz oseb;
9. dokazilo o dovoljenjih za izvajanje žičniške dejavnosti, kot jo določa zakonodaja;
10. fotokopijo izdelanih obratnih dokumentov za vlečnico;
11. koncesijska pogodba (parafirana vsaka stran vzorca pogodbe);
12. elaborat projekta s sledečimi podatki:
– prikaz predvidene lokacije vlečnic z opisom njene zmogljivosti,
– način obratovanja vlečnic,
– obstoječa in predvidena turistična opremljenost območja in gostota poselitve območja v neposredni bližini lokacije vlečnice;
– program vzdrževanja, obnove in razvoj žičniške infrastrukture;
– dostopnost do vlečnic in podatki o ustreznem številu parkirnih mest ter način vodenja prometa na tem območju s priloženimi soglasji lastnikov parcel, katerih lastniki so fizične osebe in dokazilo, da je sprožen postopek za pridobitev soglasja za zemljišča v lasti pravnih oseb;
– način ureditve smučarskih prog ali drugih rekreacijskih oziroma turističnih površin ali objektov, vključno z njihovimi pomožnimi objekti in napravami (zasneževanje in podobno),
– izračun usklajenosti kapacitete vlečnice s propustnostjo smučišča;
– vozni red vlečnice in obratovalni čas;
– morebitna ostala turistična ponudba, organizacija letnih dejavnosti ter predvidene ureditve ali širitve smučarskih prog;
– soglasja vseh lastnikov parcel – fizičnih oseb, na katerih bo stala vlečnica ter morebitni ostali pomožni objekti, vključno s parkiriščem;
– zemljišča v lasti pravnih oseb – dokazilo, da je sprožen postopek za pridobitev soglasja.
Za navedbe, ki jih ni možno preveriti v uradnih evidencah državnih organov ali organov lokalnih skupnosti si koncedent pridržuje pravico, da zahteva dodatna (stvarna) dokazila o izpolnjevanju pogojev ali izjave, podane pred pravosodnim ali upravnim organom, notarjem ali pristojnim organom poklicnih ali gospodarskih subjektov v državi, kjer ima gospodarski subjekt svoj sedež.
Občina Ribnica na Pohorju

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti