Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/2015 z dne 7. 8. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/2015 z dne 7. 8. 2015

Kazalo

Št. 430-40/2015 Ob-2758/15, Stran 1487
Na podlagi 33. člena Zakona o lokalni samoupravi (ZLS) (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF in 14/15 – ZUUJFO) in 34. člena Statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 18/04, 33/06, 139/06 in 12/11) župan Občine Litija Franci Rokavec v skladu s prvim odstavkom 36. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (ZGJS) (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN in 57/11 – ORZGJS40), 42. v povezavi s 44. členom Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (ZJZP) (Uradni list RS, št. 127/06) in 17. členom Koncesijskega akta o organizaciji in načinu izvajanja izbirne gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo za objekta OŠ Gradec in Vrtec Medvedek (Uradni list RS, št. 57/15) objavlja
javni razpis
za podelitev koncesije za izvajanje izbirne gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo za objekta OŠ Gradec in Vrtec Medvedek
1. Podatki o koncedentu: Občina Litija, Jerebova ulica 14, 1270 Litija.
Kontaktni podatki: http://www.litija.si/; e-naslov: obcina.litija@litija.si, tel. 01/89-63-424, odgovorna oseba: Rokavec Franci, župan, kontaktna oseba: Igorij Parkel.
2. Podatki o koncesijskem aktu: koncesijski akt o organizaciji in načinu izvajanja izbirne gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo za objekta OŠ Gradec in Vrtec Medvedek, sprejet s strani Občinskega sveta Občine Litija na 6. redni seji dne 27. 7. 2015, je bil objavljen dne 31. 7. 2015 v Uradnem listu RS, št. 57/15, in začel veljati naslednji dan po objavi, to je dne 1. 8. 2015.
3. Predmet, narava, obseg in območje javno zasebnega partnerstva
Predmet izvajanja gospodarske javne službe, ki se podeljuje s predmetnim razpisom, je izvajanje gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo za javna objekta OŠ Gradec in Vrtec Medvedek na območju Bevkove ulice v Litiji. Razmerje med javnim in zasebnim partnerjem se opredeli kot koncesijsko pogodbeno javno-zasebno partnerstvo.
Gospodarska javna služba obsega naslednje storitve:
– rekonstrukcijo kotlovnice OŠ Gradec in dobavo ter postavitev nove strojne opreme,
– rekonstrukcijo toplotne podpostaje Vrtca Medvedek in dobavo ter postavitev nove strojne opreme,
– izgradnjo morebitne(ih) naprav(e) SPTE,
– upravljanje, obratovanje, vzdrževanje in razvoj kotlovnic, toplotnih podpostaj in morebitnih naprav SPTE;
– priključitev uporabnikov na distribucijsko omrežje zemeljskega plina, vključno z izgradnjo priključkov;
– oskrbo objektov OŠ Gradec in Vrtec Medvedek s toplotno energijo.
4. Začetek in čas tranjanja koncesije: izvajanje koncesijske dejavnosti traja 15 let, pri čemer se lahko pod pogoji, določenimi v pogodbi, podaljša. Začetek koncesijske dobe se opredeli v koncesijski pogodbi.
5. Postopek izbire koncesionarja
Koncedent bo koncesijo na podlagi javnega razpisa oddal na podlagi zaključenega postopka ocenjevanja vlog skladno z določbami ZJZP in koncesijskega akta ob smiselni aplikaciji določb ZJN-2.
Koncedent skladno z 59. členom ZJZP tudi po objavi javnega razpisa ni zavezan, da izbere izvajalca javno-zasebnega partnerstva. Koncedent lahko v vsakem trenutku brez kakršnegakoli povračila morebitnih stroškov ponudnikom razveljavi postopek in ne odda koncesije oziroma jo odda v ponovljenem postopku, kar pomeni, da tudi najugodnejša ponudba ne zavezuje koncedenta k izboru koncesionarja.
Koncedent sme skladno s 60. členom ZJZP vse do sklenitve pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu izločiti ponudnika, ki najbolj ustreza postavljenim merilom, in izbrati naslednjega na ocenjevalni lestvici, če nastopijo okoliščine, ki kažejo na to, da ponudnik ne bo mogel izpolnjevati obveznosti iz pogodbe.
Za sodelovanje pri postopku izbire koncesionarja za izvedbo predmeta koncesije je bila s sklepom imenovana strokovna komisija, ki sodeluje v postopku izbire koncesionarja tako, da izvede javno odpiranje vlog. Strokovna komisija vlog, ki so prispele po roku, določenem v javnem razpisu, in nepravilno predloženih vlog ne odpre, temveč jih neodprte nemudoma vrne pošiljatelju. O odpiranju vlog se vodi zapisnik. Vanj se vpišejo morebitne pripombe predstavnikov kandidatov o poteku javnega odpiranja. Po končanem odpiranju strokovna komisija pregleda ponudbe in ugotovi, ali izpolnjujejo razpisne pogoje, pri čemer glede dopolnjevanja in pojasnjevanja ponudb upošteva določbe veljavne zakonodaje. Strokovna komisija vroči zapisnik o javnem odpiranju v roku osmih dni vsem ponudnikom.
Po končanem pregledu in vrednotenju komisija sestavi poročilo ter navede, katere ponudbe izpolnjujejo razpisne zahteve, ter razvrsti te vloge tako, da je razvidno, katera izmed njih najbolj ustreza postavljenim merilom oziroma kakšen je nadaljnji vrstni red glede na ustreznost postavljenim merilom. Komisija posreduje poročilo organu koncedenta.
O izbiri koncesionarja odloči koncedent z upravno odločbo.
Neposredno pred izdajo odločbe o izbiri se stranke na ustni obravnavi seznanijo s potekom postopka in njihovim uspehom v postopku ter se jim določi rok, ki ne sme biti daljši od 15 dni, da podajo svoje pripombe. Če v tem roku pripombe niso podane, se šteje, da stranke nimajo pripomb.
Do seznanitve s potekom postopka iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno pregledovanje in prepisovanje spisov v tistih delih, ki se nanašajo na vloge drugih strank v postopku in okoliščine, povezane z njimi.
Odločba se izda z omejenim rokom veljave, ki ne sme biti daljši od enega leta. Čas veljavnosti odločbe se določi v njenem izreku. Če v tem času ne pride do sklenitve pogodbe, odločba o izbiri preneha veljati.
O pritožbi zoper odločbo o izbiri, ki jo izda občinska uprava, odloči župan.
Zoper dokončno odločbo o izbiri je mogoče začeti upravni spor.
Kandidati bodo o izidu javnega razpisa obveščeni po izdaji upravne odločbe in pred podpisom koncesijske pogodbe, to je predvidoma do 15. 9. 2015.
Koncesijsko pogodbo z izbranim koncesionarjem bo sklenil župan Občine Litija.
6. Kraj, čas in plačilni pogoji za dvig razpisne dokumentacije
Razpisna dokumentacija javnega razpisa je brezplačno dostopna na spletni strani naročnika.
Prijavitelji morajo pri podaji vloge nujno upoštevati določbe razpisne dokumentacije.
7. Kraj in rok za predložitev vlog, pogoji za njihovo predložitev ter naslov, prostor, datum in ura odpiranja vlog
Vloge morajo do roka za oddajo prijav prispeti na naslov koncedenta: Občina Litija, Jerebova ulica 14, 1270 Litija.
Končni rok za oddajo prijav je 24. 8. 2015 do 10. ure.
Vloge morajo ne glede na način dostave (osebno ali po pošti) do vložišča prispeti do zgoraj navedenega roka, sicer se bodo štele za prepozno prejete (prejemna teorija).
Strokovna komisija vlog, ki so prispele po roku, določenem v javnem razpisu, in nepravilno predloženih vlog ne odpre, temveč jih neodprte nemudoma vrne pošiljatelju.
Pred potekom roka za oddajo prijav lahko prijavitelj v pisni obliki kadarkoli spremeni ali umakne že oddano vlogo. Po izteku roka za oddajo prijav, prijavitelji ne morejo več spreminjati ali umikati vloge.
Vsaka sprememba ali umik vloge mora biti dostavljena na način, določen v razpisni dokumentaciji. Na pošiljki mora biti jasno označeno, da gre za umik (prijavitelj na ovojnico napiše »umik vloge« in naziv javnega razpisa) ali spremembo vloge (prijavitelj na ovojnico napiše »sprememba vloge« (z datumom spremembe) in naziv javnega razpisa). V spremenjeni vlogi mora biti jasno navedeno, kateri del vloge se spreminja in kateri del vloge ostaja nespremenjen.
Javno odpiranje vlog bo potekalo na sedežu koncedenta (sejna soba) 24. 8. 2015 ob 11.30.
Ob podaji vloge morajo prijavitelji predložiti ustrezna zavarovanja za resnost vloge skladno z določbami razpisne dokumentacije.
Pri podaji vloge morajo prijavitelji upoštevati vse pogoje in zahteve iz razpisne dokumentacije.
8. Zahteve glede vsebine vlog: zahteve glede vsebine vloge so natančno opredeljene v razpisni dokumentaciji. Pri podaji vloge morajo prijavitelji upoštevati vse zahteve iz razpisne dokumentacije.
9. Pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati, in dokazila o njihovem izpolnjevanju: pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati, in dokazila o njihovem izpolnjevanju so natančno opredeljeni v razpisni dokumentaciji. Vloge morajo biti pripravljene skladno z določbami razpisne dokumentacije.
10. Pogoji za predložitev skupne vloge: pogoji za predložitev skupne vloge so natančno opredeljeni v razpisni dokumentaciji. Vloge morajo biti pripravljene skladno z določbami razpisne dokumentacije.
11. Merila za izbiro najugodnejšega kandidata
Merila za izbor najugodnejše ponudbe so:
– Stroški oskrbe s toplotno energijo (relevantna je skupna povprečna cena toplote iz obrazca Vloga brez DDV) – upošteva se cena na dve decimalni mesti natančno;
– Dosedanje reference prijavitelja (relevantna je navedba iz obrazca podatki o referenčnem delu ter predloženih referenčnih potrdil; kolikor prijavitelj ne bo predložil ustreznih referenčnih potrdil, za takšno referenco ne bo prejel dodatnih točk);
– Strokovna, finančna in organizacijska usposobljenost prijavitelja (relevantna je navedba iz obrazca Izjava o izpolnjevanju ekonomsko finančnih pogojev in obrazec S.BON).
Pri merilu »Stroški oskrbe s toplotno energijo« prejme prijavitelj, ki bo ponudil najnižjo povprečno ceno toplote, 70 točk, ostali prijavitelji pa dobijo točke po formuli:
(najnižja skupna povprečna cena toplote/ponujena skupna povprečna cena toplote) x 70 = število točk
Pri merilu »Dosedanje reference ponudnika« prejme ponudnik za 5 izvedenih projektov (ki so zahtevani za izpolnjevanje pogoja) novogradnje ali rekonstrukcije kotlovnice (na katerikoli energent) vsake v velikosti nad 300 kW nazivne moči, izvedenih v petih letih pred objavo javnega razpisa, 10 točk, za vsak nadaljnji projekt (katerega predmet mora biti gradnja ali rekonstrukcija kotlovnice na energent zemeljski plin) pa dodatni dve točki, a ne več kot deset točk. Skupno lahko prijavitelj v okviru predmetnega merila prejme največ 20 točk.
Pri merilu »Strokovna, finančna in organizacijska usposobljenost prijavitelja« prejme ponudnik dodatne točke iz naslova bonitetne ocene po S.BON AJPES modelu in iz naslova vrste zavarovanja, ki ga predloži, in sicer največ 10 točk:
– za vsako boljšo bonitetno oceno od SB6 prejme ponudnik dodatno točko, a ne več kot 5 točk,
– če ponudnik namesto zahtevanega zavarovanja za dobro izvedbo del v obliki menične izjave z bianco menico predloži bančno garancijo, prejme dodatnih 5 točk.
Maksimalno skupno število točk je 100.
Dodatno merilo v primeru enakovrednih prijav: v primeru, da dve pravilni in samostojni prijavi po ocenjevanju prejmeta enako število točk, bo koncedent med njima izbral tisto vlogo ponudnika, ki je ponudil nižjo ceno toplotne energije.
12. Zastavitev vprašanj
Prijavitelji lahko zastavijo vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa za podelitev koncesije na zgoraj navedeni elektronski naslov: obcina.litija@litija.si. Skrajni rok za postavitev vprašanj v zvezi z razpisom je 5 dni pred rokom za oddajo prijav do 10. ure. Koncedent bo podal pojasnila navezujoča se na zastavljena vprašanja najkasneje 3 dni pred rokom za oddajo prijav.
Podana pojasnila v zvezi z razpisno dokumentacijo ali postopkom postanejo sestavni del razpisne dokumentacije.
Občina Litija

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti