Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/2015 z dne 7. 8. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/2015 z dne 7. 8. 2015

Kazalo

Ob-2768/15, Stran 1485
Namera
za sklenitev neposredne pogodbe za sofinanciranje trajnostnih urbanih strategij mestnih občin za izvajanje celostnih teritorialnih naložb
Objava v Uradnem listu RS, št. 59/15 z dne 7. 8. 2015
1. Sofinancer: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 47, 1000 Ljubljana, kot neposredni uporabnih proračunskih sredstev poziva enajst mestnih občin, da oddajo vlogo za dodelitev sredstev za sofinanciranje trajnostnih urbanih strategij mestnih občin (TUS), za izvajanje mehanizma celostnih teritorialnih naložb.
2. Pravna podlaga: sofinanciranje trajnostnih urbanih strategij mestnih občin za izvajanje celostnih teritorialnih naložb je namenjeno pripravi na črpanje sredstev iz programskega obdobja 2014–2020. Namera za sklenitev neposredne pogodbe za sofinanciranje trajnostnih urbanih strategij mestnih občin za izvajanje celostnih teritorialnih naložb je v okviru aktivnosti študije in vrednotenja v okviru projekta tehnične pomoči "Študije in vrednotenja – MGRT – Operativni program krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007–2013" in medsebojno sklenjenega sporazuma o ureditvi medsebojnih razmerij št. C1541-15M800023. Pravne podlage so navedene v razpisni dokumentaciji točka 1. Pravne in programske podlage.
3. Predmet namere: predmet namere je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje trajnostnih urbanih strategij enajstih mestnih občin, ki služi kot podlaga za izvajanje celostnih teritorialnih naložb. Predmet sofinanciranja je enkratno izplačilo pripravljenih, pregledanih in potrjenih obveznih vsebin TUS mestnih občin v skladu s 7. členom Uredbe 1301/2013/EU.
4. Osnovni pogoji za sklenitev neposredne pogodbe
Sredstva, ki so predmet javne namere ministrstva za sklenitev neposredne pogodbe za sofinanciranje, so namenjena enajstim mestnim občinam (ki so prijavitelji oziroma upravičenci) za pripravo TUS v skladu s pripravljeno Metodologijo izračuna ocenjenega stroška priprave TUS in enkratnega izplačila (lump sums) ter Smernic za pripravo TUS.
Pogoji:
– Predmet aktivnosti mora biti skladen s predmetom in namenom in določili namere ministrstva ter razpisne dokumentacije.
– Enkratni znesek sofinanciranja za posameznega prijavitelja je 12.727,27 EUR v primeru potrjene TUS. V primeru neustreznosti TUS je znesek sofinanciranja enak 0 EUR.
– Pri nameri ne morejo sodelovati prijavitelji, ki prijavijo aktivnosti za isti namen, ki je že predmet sofinanciranja drugih sredstev državnega ali EU proračuna.
– Pri izvedbi aktivnosti mora biti dosledno upoštevana vsa veljavna zakonodaja ter pravila izvajanja kohezijske politike v RS.
Ostale zahteve:
– Vloga za dodelitev nepovratnih sredstev mora biti predložena v skladu zahtevami namere ministrstva in razpisne dokumentacije.
– Prijavitelj mora predložiti podpisano izjavo o seznanitvi in strinjanju z razpisno dokumentacijo namere ministrstva za sklenitev neposredne pogodbe.
5. Okvirna višina sredstev
Višina nepovratnih sredstev evropske kohezijske politike, ki je na razpolago za sofinanciranje aktivnosti po tej nameri ministrstva, znaša največ 140.000,00 EUR. Enkratni znesek sofinanciranja za posameznega upravičenca (mestno občino) je 12.727,27 EUR v primeru potrjene TUS. V primeru neustreznosti TUS je znesek sofinanciranja enak 0 EUR.
Obdobje, v katerem morajo biti dodeljena sredstva: sredstva bodo dodeljena v okviru upravičenih namenov, če bo pripravljena in oddana TUS do 2. 11. 2015. Po datumu 2. 11. 2015 bodo prispeli TUS pregledani, ali vsebujejo obvezne vsebine, navedene v Smernicah za pripravo TUS in kolikor bodo vsebine ustrezne, bodo sredstva dodeljena v roku 30 dni.
6. Roki: rok za prejem vloge je 7. 9. 2015 do 12. ure.
Odpiranje vlog
Rok za prejem vloge je 7. 9. 2015 do 12. ure. Vloga se šteje za pravočasno, če jo naročnik, ne glede na način prenosa, prejme v vložišče glavno pisarno Ministrstva za okolje in prostor do 12. ure.
Vlogo se lahko predloži po pošti na naslov: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 47, 1000 Ljubljana, oziroma v glavno pisarno na naslovu: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 47, 1000 Ljubljana. Vloga mora biti oddana na prijavnem obrazcu, s priloženo izjavo (obrazec 1 in 2).
Odpiranje vlog ne bo javno in bo izvedeno najkasneje v roku 3 delovnih dni od poteka roka za oddajo.
Rok obveščanja: sofinancer bo vlagatelje obvestil o dodelitvi sredstev v roku 30 dni od odpiranja vlog.
7. Informacije: vse informacije morajo biti zahtevane v pisni obliki, na naslov: spzjn.mop@gov.si. Razpisna dokumentacija je ves čas trajanja razpisa na voljo na spletnem naslovu: http://www.mop.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/.
Ministrstvo za okolje in prostor

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti