Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015

Kazalo

Št. 47803-15/2015 Ob-2728/15, Stran 1455
V skladu s Pravilnikom o prometu z nepremičninami, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije (v nadaljevanju: Sklad) objavlja
javni razpis
za zbiranje ponudb za najem objekta – hiša Sokoliči 12
Objekt – hiša – Sokoliči 12 stoji na severnem delu zemljišču, parc. št. 914/0, k.o. 2619-Sočerga. Objekt je samostoječ nestanovanjski, št. stavbe 150, naslov objekta Sokoliči 12, Gračišče, centroid Y: 412927.22, centroid X: 35910.405. Zgrajen je bil leta 1948, kasneje, leta 1990, obnovljen. Konstrukcija objekta je kamen. Krit je z opečno kritino. Neto tlorisna površina objekta je 145,80 m2, število etaž 2, višina stavbe 7,30 m. Objekt ni priključen na vodovodno, električno in kanalizacijsko omrežje. Dostop do objekta je urejen.
Predmet najema je objekt. Z izbranim kandidatom se bo sklenila najemna pogodba za dobo 10 let. Izklicna cena letnega najema objekta je 607,50 EUR brez DDV. Najemnik krije tudi stroške tekočega vzdrževanja in ohranja objekt najmanj v stanju, kot ga je prevzel. Stroški izboljšav, ki nastanejo zaradi izvedbe popravil in del na predmetu najema, s katerimi najemodajalec ni soglašal, bremenijo najemnika. Najemodajalec si pridružuje pravico vstopiti in preveriti rabo koče dvakrat letno, ob predhodnem dogovoru z najemnikom.
Najemnik se zaveže plačati:
– letno najemnino,
– strošek sestave najemne pogodbe, skladno z veljavnim cenikom najemnin za nekmetijsko rabo zemljišč za leto 2015 z dne 8. 12. 2014,
– javne dajatve, vezane na nepremičnino, ki je predmet najema.
Na razpisu lahko sodelujejo pravne osebe s sedežem v RS, fizične osebe državljani RS in tujci, pod pogoji, ki jih določa zakon ali mednarodna pogodba, ki jo ratificira Državni zbor Republike Slovenije. Fizične osebe morajo ponudbi priložiti kopijo osebnega dokumenta in potrdilo o plačilu varščine, pravne osebe pa izpis iz sodnega registra, ki ni starejši od 30 dni in potrdilo o plačilu varščine.
Ponudbe z navedbo ponudbene cene letnega najema morajo prispeti v zaprti kuverti na naslov: Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Dunajska 58, Ljubljana, najkasneje do 14. 8. 2015 do 10. ure. Na kuverti mora biti pod naslovom vidna (poudarjena) oznaka, z navedbo »Javni razpis za zbiranje ponudb za najem objekta – hiša Sokoliči 12«.
Interesenti morajo v roku za oddajo vplačati varščino v višini 10 % od izklicne cene na račun Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS, št. 01100-60309606 77, odprt pri Upravi RS za javna plačila, s sklicevanjem na št. 47803-15/2015, za javni razpis. Ponudnikom, ki ne bodo ponudili najvišje cene letnega najema, bo vplačani znesek brezobrestno vrnjen v petih dneh po odpiranju javnih ponudb.
Kot najugodnejša ponudba se bo štela ponudba, ki bo vsebovala najvišjo letno najemnino, izmed vseh prejetih popolnih ponudb. Prednostno pravico do najema objekta pod enakimi pogoji, bo imel pri sklenitvi najemne pogodbe ponudnik, ki bo izbran kot zakupnik zemljišča (v postopku oddaje kmetijskih zemljišč v zakup po določilih ZKZ) na katerem stoji objekt.
Ponudbe, ki bodo nižje od izklicne cene, ali ki bodo prispele po preteku razpisnega roka ali s pogoji v nasprotju s tem razpisom in ponudbe, za katere ne bo vplačana celotna varščina, se ne bodo upoštevale.
Izbrani ponudnik mora podpisati najemno pogodbo najpozneje v 15 dneh po prejemu pisnega obvestila, da je izbran kot najugodnejši ponudnik, najemnino pa mora plačati v celoti najkasneje v 8 dneh od izstavitve računa, pri čemer se položena varščina všteje v najemnino. Plačilo najemnine v zgoraj navedenem roku je bistvena sestavina pogodbe. Če najemojemalec v 15 dneh po prejemu pisnega obvestila, da je izbran kot najugodnejši ponudnik, ne podpiše najemne pogodbe, Sklad zadrži njegovo varščino.
Objava javnega razpisa ne zavezuje najemodajalca, da bo z najugodnejšim ponudnikom sklenil najemno pogodbo za kočo. Najemodajalec lahko brez kakršnekoli odškodninske odgovornosti do sklenitve pravnega posla prekine oziroma ustavi postopek najema, ne da bi za to navedel razloge.
Pri komisijskem odpiranju ponudb, ki bo dne 18. 8. 2015 ob 13. uri, na sedežu Sklada KZG RS, Dunajska 58, Ljubljana, lahko sodelujejo tudi ponudniki ali njihovi pooblaščenci s pisnim pooblastilom.
Ponudniki bodo o izbiri pisno obveščeni.
Interesenti lahko dobijo dodatne informacije in si ogledajo razpoložljivo dokumentacijo po predhodnem dogovoru (tel. 01/43-41-100).
Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti