Uradni list

Številka 76
Uradni list RS, št. 76/2015 z dne 9. 10. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 76/2015 z dne 9. 10. 2015

Kazalo

2997. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode, stran 8404.

  
Na podlagi 61. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 35/13 – skl. US in 76/14 – odl. US) in 18. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 51/14 – uradno prečiščeno besedilo in 55/14 – popr.) je Občinski svet Občine Medvode na 9. seji dne 30. 9. 2015 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode
1. člen
V Odloku o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode (Uradni list SRS, št. 19/89 in Uradni list RS, št. 58/92, 4/94, 72/95, 48/96, 88/98, 50/01, 31/03, 56/06, 67/06, 103/08, 91/09, 92/10, 10/11, 14/11, 93/12, 19/13, 47/14) se:
– spremeni naslov 8. poglavja 4. člena, ki se glasi:
»Obramba ter varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami«
– spremeni vsebina prvega in drugega odstavka 9. poglavja 4. člena, ki se glasi:
»Za zagotavljanje požarne varnosti morajo biti zagotovljeni potrebni odmiki od meje parcel in med objekti ali potrebne protipožarne ločitve ter neovirani in varni dovozi, dostopi ter delovne površine za intervencijska vozila.«
– doda nov, tretji odstavek v 9. poglavju 4. člena, ki se glasi:
»Izpolnjevanje bistvenih zahtev varnosti pred požarom za požarno manj zahtevne objekte se dokazuje v elaboratu – zasnova požarne varnosti, za požarno zahtevne objekte pa v elaboratu – študija požarne varnosti. Požarno manj zahtevni in zahtevni objekti so določeni v predpisu o zasnovi in študiji požarne varnosti.«
– doda nov, četrti odstavek v 10.3. poglavju 4. člena, ki se glasi:
»Pri manjših odmikih je potrebno zagotoviti tudi protipožarne zahteve.«
– doda novo 17.7. poglavje 4. člena, ki se glasi:
»17.7. Zahteve glede potresno odporne gradnje
Pri projektiranju in gradnji je potrebno upoštevati predpise, ki opredeljujejo potresno odporno gradnjo, pri čemer se uporablja karta projektnega pospeška tal.«
– spremeni prva alineja v 13.a členu v točki a) pri »morfološki enoti 3C/2«, ki se glasi:
»Na zemljišču parc. št. 11/2 k.o. Medvode je dovoljena gradnja poslovnega objekta. Največji dovoljen faktor pozidanosti gradbene parcele je 70%, kar vključuje poslovni objekt ter enostavne in nezahtevne objekte. Maksimalna etažnost objekta je (K)+P+1. Izvedba kletne etaže je možna ob predhodnem soglasju Agencije RS za okolje. Streha je lahko enokapna z minimalnim naklonom oziroma ravna.
Za ostale pogoje glede posega v prostor veljajo splošna določila odloka.
Prometna ureditev:
Dimenzije cestnega priključka na državno cesto je potrebno načrtovati na osnovi prometne analize izdelane glede na obstoječi promet na državni cesti ter načrtovani promet preko priključka za merodajno vozilo.
Vodovodno omrežje:
Po zemljišču parc. št. 11/2, k.o. Medvode poteka obstoječi sekundarni vodovod DN 100 mm. Gradnja v varovalnem pasu javnega vodovoda, ki je širine 3,00 m merjeno na vsako stran od osi cevi, ni dovoljena. V varovalnem pasu mora biti zagotovljen neoviran dostop do vodovodne naprave v primeru vzdrževalnih del in nadzora omrežja. Sprememba nivelete terena v varovalnem pasu javnega vodovoda ni dovoljena. V varovalnem pasu vodovoda ni dovoljeno saditi sadnega ali okrasnega drevja in grmičevja, postavljati oporne zidove, škarpe, reklamne panoje itd.
Vodovodna naprava ne sme potekati v ograjenem območju. Hidranti, ko so namenjeni požarni varnosti morajo biti vedno dostopni svojemu namenu.
Kanalizacijsko omrežje:
Padavinske vode iz streh in utrjenih površin (preko lovilca olj) je potrebno odvesti v reko Savo.
Pred priključitvijo na javno kanalizacijsko omrežje je potrebno zaprositi upravljavca javne kanalizacije za soglasje za priključitev in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
Objekt se lahko preko hišnega priključka naveže na zbiralnik DN 800.
Elektro energetsko omrežje:
Pred pričetkom gradbenih del se mora izvajalec seznaniti z natančno lokacijo elektroenergetskih vodov in naročiti zakoličbo elektroenergetskih vodov. Kjer se bodo gradbeni posegi izvajali izven območja gradbenih posegov, je potrebno predvideti njihovo prestavitev izven območja gradbenih posegov, oziroma predvideti zaščito v skladu z veljavnimi predpisi. Pri vseh gradbenih delih v bližini elektroenergetskih vodov mora biti zagotovljen nadzor s strani distribucijskega podjetja Elektro Gorenjska.
Plinovodno omrežje:
V območju zemljišča parc. št. 11/2, k.o. Medvode plinovodno omrežje še ni zgrajeno, zato se začasno kot vir energije uporabi utekočinjen naftni plin (UNP) do izgradnje plinovodnega omrežja. Uporabniki UNP iz tega odstavka so se dolžni priključiti na plinovodni sistem zemeljskega plina po pridobljenem uporabnem dovoljenju plinovodnega omrežja, na katerega bodo priključeni.
Področje upravljanja z vodami:
Vse odpadne vode morajo biti obvezno priključene na javni kanalizacijski sistem kolikor ta obstaja, oziroma je potrebno zagotoviti priključek odpadnih voda na javni kanalizacijski sistem takoj, ko bo to mogoče.
V primeru utrditve terena je potrebno odstraniti obstoječo zemljino in jo v enakem ali manjšem volumnu nadomestiti z nasipnim materialom. Odstranjeno zemljino je prepovedano odlagati na poplavno ogrožena območja. Kota nivoja terena pred in po utrditvi mora biti enaka.
Erozijska ogroženost:
Pred posegi v prostor je potrebno izdelati geomehansko ali geološko poročilo.
Morebitne začasne deponije viškov zemeljskega materiala je v času gradnje potrebno urediti tako, da se ne pojavlja erozija in da ni oviran odtok zalednih voda.
Poplavna ogroženost:
Del območja je poplavno ogroženo, zato je za vse posege v prostor potrebno pridobiti vodno soglasje. V projektu za pridobitev vodnega soglasja morajo biti prikazani razredi poplavne nevarnosti za zemljišče, na katerega se posega ter navedeni omilitveni ukrepi.«
2. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-1024/2004-173
Medvode, dne 30. septembra 2015
 
Župan
Občine Medvode
Nejc Smole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti