Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2015 z dne 25. 9. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2015 z dne 25. 9. 2015

Kazalo

2784. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem lokacijskem načrtu Zavrh, stran 7840.

  
Na podlagi 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 106/10 – popravek, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) in 29. člena Statuta Občine Dobrna (Uradni list RS, št. 47/99, 15/01, 112/02, 136/04, 134/06, 101/11) je župan Občine Dobrna dne 22. 9. 2015 sprejel
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem lokacijskem načrtu Zavrh
1. člen
(splošno)
S tem sklepom župan Občine Dobrna določa postopek priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem lokacijskem načrtu Zavrh (Odlok o občinskem lokacijskem načrtu za stanovanjsko naselje Zavrh, Dobrna, Uradni list RS, št. 39/06, 99/06, 103/11 – v nadaljevanju: LN Zavrh).
2. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo prostorskega načrta)
(1) Pobuda za spremembe in dopolnitve obstoječega odloka o LN Zavrh je podana na podlagi pobud nekaterih občanov, ki bivajo na širšem območju LN Zavrh. Namen spremembe in dopolnitve ZN je omogočiti že obstoječim legalno zgrajenim objektom na stavbnem znotraj širšega območja LN možnost dozidave, nadzidave, rekonstrukcije in gradnje namesto obstoječega objekta ter možnost legalizacije obstoječih objektov postavljenih na stavbnem zemljišču znotraj LN Zavrh v okviru obstoječega stanja oziroma gabaritih, ki jih predvideva LN Zavrh.
(2) Predvidene spremembe in dopolnitve odloka o ZN Zavrh ne spreminjajo namenske rabe zemljišč na obravnavanem območju LN. Predvidena je le manjša vsebinska dopolnitev z novim 14.a členom odloka o LN Zavrh, s katero se bo določile lokacijske in prostorske možnosti obstoječih objektov na stavbnem zemljišču znotraj širšega območja LN Zavrh.
3. člen
(območje prostorskega akta)
Območje obravnave, meja veljavnega LN Zavrh, se s predlaganimi spremembami in dopolnitvami LN Zavrh ne spreminja.
4. člen
(način pridobitve strokovnih podlag)
Izdelava posebnih strokovnih podlag, ki bodo določale predvideno rabo prostora ni predvidena, saj so predvidene le manjše spremembe in dopolnitve samega Odloka o LN Zavrh.
5. člen
(roki in postopek za pripravo sprememb in dopolnitev ZN)
Za potek priprave in sprejema sprememb in dopolnitev LN Zavrh bo upoštevan postopek priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta, določenega z veljavnim Zakonom o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt). Glede na manjše spremembe je predviden skrajšan postopek za sprejem sprememb in dopolnitev prostorskega akta.
S tem sklepom se določijo naslednji okvirni roki priprave spremembe in dopolnitve odloka o LN Zavrh.
Aktivnost
Predviden čas izvedbe
Začetek – Sklep o pripravi in objava sklepa v Uradnem listu RS
25. 9. 2015
Priprava osnutka
14 dni
Pridobitev smernic nosilcev urejanja prostora
15 dni
Izdelava dopolnjenega osnutka
7 dni
Naznanilo javne razgrnitve in javne obravnave
7 dni pred pričetkom javne razgrnitve
Javna razgrnitev in javna obravnava z evidentiranjem vseh pisnih pripomb
15 dni
Preučitev pripomb in predlogov iz javne razgrnitve
7 dni
Priprava stališč do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve in javne obravnave
7 dni po zaključku javne obravnave
Izdelava predloga
7 dni
Pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora
15 dni
Izdelava usklajenega predloga
7 dni
Sprejem in objava odloka v Uradnem listu RS
oktober 2015– november 2015
6. člen
(začetek priprave sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
Postopek priprave sprememb in dopolnitev LN Zavrh se prične s sklepom, ki ga sprejme župan in ga objavi v Uradnem listu RS in na svetovnem spletu.
7. člen
(osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
(1) Osnutek odloka o spremembah in dopolnitvah LN Zavrh izdela služba za urejanje prostora Občine Dobrna.
(2) Občina Dobrna pošlje osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh nosilcem urejanja prostora, ter jih pozove, da v roku 15 dni od prejema poziva dajo smernice.
(3) Nosilci urejanja prostora v roku 15 dni podajo smernice za načrtovane prostorske ureditve iz njihove pristojnosti. Nosilci urejanja prostora pošljejo smernice Občini Dobrna. Če nosilci urejanja prostora v roku iz prejšnjega odstavka ne podajo smernic, se šteje, da jih nimajo, pri čemer pa mora pripravljavec upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje predvidene prostorske ureditve določajo veljavni predpisi.
8. člen
(dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
Ob upoštevanju smernic nosilcev urejanja prostora Občina Dobrna dopolni osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh.
9. člen
(sodelovanje javnosti)
(1) Občina Dobrna mora v postopku priprave sprememb in dopolnitev LN Zavrh omogočiti javnosti seznanitev z njegovim dopolnjenim osnutkom v okviru javne razgrnitve, ki traja najmanj 15 dni in v tem času zagotoviti tudi njegovo javno obravnavo. Javnost je obveščena z javnim naznanilom na svetovnem spletu in na krajevno običajen način.
(2) LN Zavrh obvesti javnost o javni razgrnitvi in javni obravnavi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev ZN najmanj 7 dni pred začetkom javne razgrnitve.
(3) V okviru javne razgrnitve ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh.
(4) Občina Dobrna prouči pripombe in predloge javnosti na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev LN Zavrh ter do njih zavzame stališče.
10. člen
(predlog sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
(1) Izdelovalec pripravi predlog sprememb in dopolnitev LN Zavrh na podlagi stališč do pripomb ter predlogov javnosti in ga posreduje nosilcem urejanja prostora, da v 15 dneh podajo mnenje, ali predlog sprememb in dopolnitev LN Zavrh upošteva njihove smernice.
(2) Občina Dobrna predloži županu usklajen predlog sprememb in dopolnitev LN Zavrh. Župan ga predlaga Občinskemu svetu Občine Dobrna v sprejem, če je iz mnenj nosilcev urejanja prostora razvidno, da so v predlogu sprememb in dopolnitev ZN smernice upoštevane.
11. člen
(sprejem sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
Spremembe in dopolnitve LN Zavrh sprejme občinski svet z odlokom in ga objavi v Uradnem listu RS ter na svetovnem spletu.
12. člen
(nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice In mnenja)
Glede na manjše spremembe in dopolnitve tekstualnega dela LN Zavrh ni predvideno pridobivanje smernic in mnenj nosilcev urejanja prostora.
13. člen
(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave sprememb in dopolnitev LN Zavrh)
Izdelavo sprememb in dopolnitev LN Zavrh bo financirala Občina Dobrna.
14. člen
(začetek veljavnosti sklepa)
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in v svetovnem spletu ter začne veljati z dnem objave.
Št. 350-0002/2015-1(1)
Dobrna, dne 22. septembra 2015
Župan
Občine Dobrna
Martin Brecl l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti