Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2015 z dne 4. 9. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2015 z dne 4. 9. 2015

Kazalo

2663. Pravila o vsebini in obliki diplom Univerze v Novi Gorici, stran 7535.

  
Na podlagi prvega odstavka 32.a člena Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 – UPB7, 40/12 – ZUJF, 57/12 – ZPCP-2D) je Upravni odbor, s predhodnim soglasjem Senata Univerze v Novi Gorici na 42. seji dne 26. 8. 2015 sprejel
P R A V I L A
o vsebini in obliki diplom Univerze v Novi Gorici
1. Uvodne določbe
1.1 S temi pravili se določajo vsebina in oblika diplom, ki jih izdaja Univerza v Novi Gorici (v nadaljnjem besedilu »Univerza«) diplomantom na študijskih programih prve, druge in tretje stopnje za pridobitev javnoveljavne izobrazbe.
1.2 Diplomo, ki je javna listina, izda Univerza diplomantu, ko ta opravi vse obveznosti po javnoveljavnem študijskem programu prve, druge ali tretje stopnje.
1.3 V teh pravilih uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in ženske.
2. Diploma in priloga k diplomi
2.1 Univerza izda diplomantu diplomo in prilogo k diplomi, ki je njen sestavni del.
2.2 Diploma s prilogo je javna listina.
2.3 Diploma diplomantu študijskega progama prve in druge stopnje se izda v slovenščini, diploma diplomantu študijskega programa tretje stopnje pa v slovenščini in angleščini.
2.4 Vzorci diplom so sestavni del teh pravil.
2.5 Priloga k diplomi se izda v slovenščini in angleščini. Vsebino in obliko priloge k diplomi določi minister pristojen za visoko šolstvo, na predlog Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.
3. Vsebina in oblika diplome
3.1 Diploma diplomantu študijskega programa prve in druge stopnje
3.1.1 Diploma diplomantu študijskega progrma prve ali druge stopnje se izdaja na posebnem, ročno izdelanem papirju naravne bež barve, pokončnega formata A4. Na sredini zgornjega dela je natisnjen barvni grb Univerze
3.1.2 Diploma vsebuje naslednje podatke: ime in priimek diplomanta, datum in kraj rojstva diplomanta, za tujce tudi državo rojstva, datum diplomiranja, navedbo fakultete oziroma šole na kateri je diplomiral, navedbo vrste dodiplomskega programa (visokošolski strokovni študijski program oziroma univerzitetni študijski program), stopnjo izobraževanja, naslov študijskega programa, ki ga je zaključil diplomant, strokovni naslov, ki se podeljuje, kraj in datum izdaje diplome ter ime in priimek dekana fakultete oziroma šole.
3.1.3 Diploma ima lastnoročni podpis dekana in odtisnjen pečat Univerze.
3.1.4 Vsi podatki so natisnjeni v pisavi »avant garde BkBt«, velikost 12 pt, razen napisa diploma, ki je natisnjen v krepki pisavi »arial« in velikosti 26 pt, ter imena in priimka, ki je natisnjen v pisavi velikosti 18 pt. Vsi podatki so natisnjeni v črni bravi, razen imena in priimka in podatka o vrsti dodiplomskega programa, ki sta natisnjena v rdeči barvi 126,0,0. Naslov študijskega programa je napisan v ležeči pisavi, navedba fakultete oziroma šole na kateri je diplomiral pa v krepki pisavi.
3.2 Diploma diplomantu študijskega programa tretje stopnje
3.2.1 Diploma diplomantu študijskega programa tretje stopnje se izdaja na posebnem, ročno izdelanem papirju naravne bež barve, ležečega formata A4. Na sredini zgornjega dela je natisnjen barvni grb Univerze.
3.2.2 Diploma študijskega programa tretje stopnje vsebuje naslednje podatke: ime in priimek diplomanta, datum, kraj in državo rojstva diplomanta, znanstveni naslov, področje za katerega se podeljuje znanstveni naslov, kraj in datum izdaje diplome ter ime in priimek rektorja Univerze.
3.2.3 Diploma ima lastnoročni podpis rektorja in odtisnjen pečat Univerze.
3.2.4 Vsi podatki so natisnjeni v črni pisavi »avant garde BkBt«, velikost 12 pt, razen imena in priimka diplomanta, znanstvenega naslova in področja za katerega se podeljuje znanstveni naslov, ki je natisnjen krepki pisavi rdeče barve »rg 135,15,17«. Ime in priimek diplomanta je napisan ročno, v pisavi moderna gotica.
4. Skupna diploma
4.1 Po zaključenem študijskem programu, ki ga izvaja Univerza skupaj z drugimi visokošolskimi zavodi po javnoveljavnem študijskem programu s skupno diplomo, prejme diplomant skupno diplomo.
4.2 V skupni diplomi so navedeni vsi visokošolski zavodi, ki sodelujejo pri izvedbi skupnega študijskega programa.
4.3 Vsebino, obliko in postopek izdaje skupne diplome ter priloge k diplomi določijo sodelujoči visokošolski zavodi s posebno pogodbo, sporazumom ali drugo uradno potrjeno obliko vzajemne opredelitve sodelovanja visokošolskih zavodov, ki izvajajo skupni študijski program.
4.4 Pri določanju vsebine skupne diplome se smiselno upoštevajo določbe točk 3.1 in 3.2 teh pravil.
5. Dvojnik diplome
5.1 Univerza izda dvojnik diplome diplomantu, ki je izgubljeno, uničeno ali odtujeno listino preklical v Uradnem listu Republike Slovenije, če je iz evidenc Univerze razvidno, da je bil po zaključenih študijskih obveznostih izdan izvirnik diplome.
5.2 Dvojnik diplome se izda v enaki obliki kot original s tem, da je na spodnjem delu dokumeta zapisano, da gre za duplikat. Namesto lastnoročnega podpisa se pri imenu in priimku dekana oziroma rektorja zapiše »l. r.«.
5.3 Dvojnik diplome vsebuje tudi klavzulo o skladnosti duplikata z izvrinikom. Klavzulo s svojim podpisom in žigom potrdi trenutni dekan oziroma rektor.
5.4 V evidenco o izdanih diplomah se vpiše podatek o izdanem dvojniku diplome, skupaj s podatki o preklicu izvirnika.
6. Prehodne in končne določbe
6.1 Univerza izdaja tudi diplome na magistrskih študijskih programih. Diploma se izda študentom, ki bodo zaključili študij do 30. 9. 2016. Diploma se izda enako kot za diplomo študijskega programa tretje stopnje s tem, da ime in priimek diplomanta nista napisana ročno ampak natisnjena v krepki pisavi velikosti 18 pt.
6.2 Ta pravila pričnejo veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Rektor
prof. dr. Danilo Zavrtanik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti