Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/2015 z dne 6. 7. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/2015 z dne 6. 7. 2015

Kazalo

2081. Pravilnik o uporabi Kulturnega doma Šmartno in inventarja, stran 5601.

  
Na podlagi 11., 16. in 28. člena Statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 33/03, 106/03, 34/04) je Občinski svet Občine Šmartno pri Litiji na 6. redni seji dne 18. 6. 2015 sprejel
P R A V I L N I K
o uporabi Kulturnega doma Šmartno in inventarja
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravice in obveznosti pri uporabi prostorov in inventarja Kulturnega doma Šmartno, katerih lastnik in upravljavec je Občina Šmartno pri Litiji.
Uporabnik prostorov je lahko vsaka fizična ali pravna oseba.
2. člen
Za opravila, ki so povezana s funkcioniranjem in vzdrževanjem objekta, lahko upravljavec pooblasti drugo pravno osebo ali posameznika in se glede tega sklene posebna pogodba.
3. člen
Namenskost prostorov v Kulturnem domu Šmartno, ki se dajejo v uporabo je naslednja:
– dvorana z balkonom – izvajanje kulturnih in drugih prireditev, kongresna dejavnost,
– avla – sprejemni prostor, galerijska dejavnost, srečanja.
Prostori v kulturnem domu se uporabljajo tudi za delo (vaje in priprave) ljubiteljske kulture v občini.
4. člen
Kategorije prireditev in drugih dogodkov:
1. Prireditve občinskega pomena: prireditve in drugi dogodki, katerih organizator je Občina Šmartno pri Litiji oziroma so v interesu občine, se obravnavajo kot prioritetne. Uporaba prostorov je brezplačna.
2. Humanitarne oziroma dobrodelne prireditve. Uporaba prostorov je brezplačna.
3. Prireditve kulturnih in ostalih društev, ki imajo sedež v Občini Šmartno pri Litiji, javnih zavodov, katerih ustanoviteljica oziroma soustanoviteljica je Občina Šmartno pri Litiji. Uporaba prostorov se zaračuna skladno s cenikom.
4. Prireditev društev in drugih organizacij, ki nimajo sedeža v Občini Šmartno pri Litiji. Prireditve komercialnega značaja, ki jih organizirajo različne organizacije. Uporaba prostorov se zaračuna skladno s cenikom.
5. Seminarji, delavnice in druga podobna srečanja, ki jih organizirajo društva, ki imajo sedež in delujejo v Občini Šmartno pri Litiji, javni zavodi katerih ustanoviteljica ali soustanoviteljica je Občina Šmartno pri Litiji. Uporaba prostorov se zaračuna skladno s cenikom.
6. Seminarji, delavnice in druga podobna srečanja, ki jih organizirajo različne organizacije. Uporaba prostorov se zaračuna skladno s cenikom.
5. člen
Za uporabo prostorov je potrebno predhodno soglasje upravnega organa Občine Šmartno pri Litiji, ob predložitvi vse potrebne dokumentacije za prijavo javne prireditve. Uporaba inventarja (stoli, mize, praktikabli) se zaračunava samo v primeru, da stranka uporablja inventar za lastne potrebe brez hkratne uporabe dvorane oziroma pripadajočih prostorov (avla, mala soba) v Kulturnem domu Šmartno.
V primeru uporabe dvorane, pripadajočih prostorov oziroma inventarja za dlje časa (več kot tri dni) se z uporabnikom sklene pisna pogodba.
6. člen
Zainteresirani najemnik dva meseca pred prireditvijo po telefonu ali e-pošti rezervira prostore v Kulturnem domu. Rezervacija je potrjena z dnem vložitve vloge za najem.
Vloga se odda na predpisanem obrazcu, ki je priloga tega pravilnika, najmanj 15 dni pred prireditvijo. Upravni organ v roku 5 dni od prejema vloge izda soglasje za uporabo dvorane, pripadajočih prostorov in inventarja. V primeru prepozne vloge, se le-ta lahko zavrže.
Vlogi je potrebno priložiti:
– fizična oseba – fotokopijo osebne izkaznice;
– pravna oseba – dokazilo o registraciji;
– društva in druge organizacije – odločbo o vpisu v register društev oziroma izpis iz poslovnega registra Slovenije;
– v primeru organizacije humanitarnega dogodka, dokazilo da gre za tovrsten dogodek.
Na podlagi danega soglasja, se za plačilo uporabe izda račun, ki ga je uporabnik dolžan plačati v roku 15 dni od njegove izdaje. Podlaga za izdajo računa je poročilo skrbnika dvorane o dejanski uporabi prostorov.
Termin za redno uporabo prostorov z vlagateljem uskladi občinska uprava. Uporabniki lahko uporabljajo prostore le v času termina, ki jim je bil določen. O morebitni spremembi termina se morajo uskladiti z lastnikom. Uporabe prostora mu ne dodeli v primeru, da za prostor obstaja predhodna rezervacija.
Uporabnik lahko odpove rezervirani termin najkasneje dva dni pred predvideno uporabo, v nasprotnem primeru se mu zaračuna uporabnina v višini 50 % osnovne uporabe kulturne dvorane glede na prijavo zvrsti prireditve. Enak postopek velja tudi pri zamenjavi rezerviranih terminov.
Lastnik si pridržuje pravico, da prostora ne da v uporabo v naslednjih primerih:
– da ima vlagatelj kakršnekoli zapadle obveznosti do Občine Šmartno pri Litiji,
– da vlagatelj pri predhodnih uporabah prostorov objekta ni ravnal v skladu s hišnim redom in tem pravilnikom.
7. člen
V primeru, da je za isti termin podanih več vlog za uporabo prostorov, imajo praviloma prednost prireditve občinskega pomena, za njimi pa ima prednost pri uporabi tista stranka, katera prva vloži vlogo za uporabo pri upravnem organu občine.
8. člen
Za uporabo dvorane in inventarja se zaračunava uporabnina po ceniku, ki ga do konca decembra tekočega leta za prihodnje leto sprejme župan občine. Cenik je objavljen na uradni internetni strani občine in obešen na vidnem mestu v kulturnem domu.
Uporabnina vključuje uporabo dogovorjenega prostora s spremljevalnimi prostori (sanitarije, hodniki, stopnišča, avla itd.). Stroški uporabe vključujejo uporabo dogovorjenega pohištva, opreme, elektriko, ogrevanje, čiščenje in delo upravljavca.
Uporabniki so dolžni v času uporabe prostorov vzdrževati red in disciplino, varovati opremo, upoštevati požarne in druge varnostne ukrepe ter pri tem upoštevati hišni red in navodila upravljavca. Uporabnik se tudi obvezuje poravnati vso morebitno škodo, ki bi nastala po njegovi krivdi v času uporabe prostorov.
V času izvajanja rednih dejavnosti uporabnikov in v času uporabe in priprave prostorov za dogodke ter v času pospravljanja prostorov, lastnik ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli poškodbe uporabnikov ali obiskovalcev dogodka v organizaciji uporabnika. Prav tako lastnik ne prevzema odgovornosti za osebno opremo, lastnino uporabnika ali obiskovalcev prostorov v času dogodka.
9. člen
Za uporabo klavirja, ki se nahaja v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji in je last Pevskega društva Zvon, se mora uporabnik dvorane dogovorit z odgovorno osebo društva.
10. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o najemu Kulturnega doma in inventarja (Uradni list RS, št. 139/04, 34/08, 13/10).
11. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne s 1. 9. 2015.
Št. 611-02/2015
Šmartno pri Litiji, dne 18. junija 2015
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Rajko Meserko l.r.
 
 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti