Uradni list

Številka 34
Uradni list RS, št. 34/2015 z dne 15. 5. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 34/2015 z dne 15. 5. 2015

Kazalo

1427. Pravilnik o nadomestilu za delo pri pripravi posamezne številke občinskega glasila, stran 3801.

Na podlagi 15. in 89. člena Statuta Občine Žužemberk (Uradni list RS, št. 66/10 – UPB) in 11. člena Odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Občine Žužemberk (Uradni list RS, št. 123/00 in 83/01) je na predlog uredniškega odbora Občinski svet Občine Žužemberk na 6. seji dne 9. 4. 2015 sprejel
P R A V I L N I K
o nadomestilu za delo pri pripravi posamezne številke občinskega glasila
1. člen
S tem pravilnikom se ureja višina in način izplačil nadomestil za delo odgovornega urednika, članov uredniškega odbora in zunanjih sodelavcev občinskega glasila Suhokranjske poti.
2. člen
Z odgovornim urednikom, člani ter članicami uredniškega odbora in z zunanjimi sodelavci, ki jih imenuje uredniški odbor, se sklenejo avtorske pogodbe, ki predstavljajo osnovo za izplačilo nadomestil.
3. člen
Osnovo za obračun nadomestil pripravi občinska uprava Občine Žužemberk in upravičencem ter upravičenkam izplača nadomestila na njihove osebne račune.
4. člen
Višina nadomestil se obračuna za vsako izdano številko v neto višini, in sicer:
– odgovorni urednik je upravičen do 270 EUR,
– član oziroma članica uredniškega odbora z avtorskimi prispevki je upravičen oziroma upravičena do 80 EUR,
– član oziroma članica uredniškega odbora brez avtorskega prispevka je upravičen oziroma upravičena do 20 EUR,
– zunanji sodelavec oziroma sodelavka z avtorskimi članki na posamezno objavljeno številko glasila upravičen oziroma upravičena do 20 EUR,
– lektor oziroma lektorica je na lektorirano glasilo upravičen oziroma upravičena do 120 EUR na posamezno objavljeno številko glasila.
5. člen
Za vse člane uredniškega odbora se upoštevajo tudi določila 10. člena Pravilnika o plačah in drugih prejemkih nepoklicnih funkcionarjev, člane nadzornega odbora in delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih odborov in komisij Občine Žužemberk (Uradni list RS, št. 105/11), kjer se določi nagrada v obliki sejnine v višini določeni v drugem odstavku 5. člena tega pravilnika. Sejnine se izplačajo na osnovi sklepa o imenovanju in evidence o prisotnosti na sejah.
6. člen
Fizičnim in pravnim osebam, ki v posamezni številki sodelujejo z avtorskimi prispevki in so ti objavljeni, niso pa člani uredništva ali zunanji sodelavci ne pripada nadomestilo za objavljen prispevek niti za delo pri pripravi posamezne številke občinskega glasila.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o nadomestilu za delo pri pripravi posamezne številke občinskega glasila (Uradni list RS, št. 7/02).
Št. 032-1/2015-1
Žužemberk, dne 9. aprila 2015
Župan
Občine Žužemberk
Franc Škufca l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti