Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2015 z dne 10. 4. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2015 z dne 10. 4. 2015

Kazalo

998. Pravilnik o dopolnitvi Pravilnika o postopkih in pogojih vodenja računov neposrednih in posrednih uporabnikov državnega in občinskih proračunov pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila, stran 2709.

Na podlagi drugega odstavka v zvezi z 2. točko prvega odstavka 4. člena in prve alineje sedmega odstavka 22. člena Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (Uradni list RS, št. 59/10 in 111/13) izdaja minister za finance
P R A V I L N I K
o dopolnitvi Pravilnika o postopkih in pogojih vodenja računov neposrednih in posrednih uporabnikov državnega in občinskih proračunov pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila
1. člen
V Pravilniku o postopkih in pogojih vodenja računov neposrednih in posrednih uporabnikov državnega in občinskih proračunov pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (Uradni list RS, št. 109/12 in 92/14) se v 11. členu za dvanajstim odstavkom dodajo novi trinajsti, štirinajsti, petnajsti in šestnajsti odstavek, ki se glasijo:
»(13) Če razpoložljivo stanje na EZR države oziroma občine zadostuje, hkrati pa na podračunu proračuna države oziroma občine ni razpoložljivega stanja, za poplačilo negativnih obresti iz drugega odstavka 14. člena tega pravilnika, UJP pripravi plačilni nalog za prenos razlike do zneska za poplačilo negativnih obresti iz podračuna nerazporejenih sredstev, odprtega v okviru EZR države oziroma občine, na podračun proračuna države oziroma občine. UJP isti dan pripravi plačilni nalog za vračilo založenih sredstev, in sicer v breme podračuna proračuna EZR države oziroma občine in v dobro podračuna nerazporejenih sredstev, odprtega v okviru EZR države oziroma občine, in ga postavi v čakalno vrsto do zagotovitve sredstev na podračunu proračuna države oziroma občine.
(14) Če razpoložljivo stanje na EZR občine zadostuje, hkrati pa na podračunu proračuna občine ne zadošča za poplačilo stroškov iz prvega odstavka 13. člena in prvega odstavka 14. člena tega pravilnika, UJP pripravi plačilni nalog za prenos razlike do zneska za poplačilo stroškov iz podračuna nerazporejenih sredstev, odprtega v okviru EZR občine, na podračun proračuna občine. UJP isti dan pripravi plačilni nalog za vračilo založenih sredstev, in sicer v breme podračuna proračuna občine in v dobro podračuna nerazporejenih sredstev, odprtega v okviru EZR občine, in ga postavi v čakalno vrsto do zagotovitve sredstev na podračunu proračuna občine.
(15) Če razpoložljivo stanje na podračunu proračunskega uporabnika, vključenega v sistem EZR države, ne zadošča za izvršitev interne direktne obremenitve za plačilo stroškov plačilnega prometa iz prvega odstavka 14. člena tega pravilnika, UJP pripravi plačilni nalog v breme tega podračuna in v dobro računa Banke Slovenije ter ga postavi v čakalno vrsto do zagotovitve sredstev na tem podračunu.
(16) V primeru, da v roku osmih dni na podračunu proračunskega uporabnika iz prejšnjega odstavka razpoložljivo stanje ne zadošča za poplačilo stroškov iz prejšnjega odstavka, UJP plačilni nalog iz prejšnjega odstavka osmi dan nadomesti s plačilnim nalogom v breme podračuna proračuna države in v dobro računa Banke Slovenije. Proračunski uporabnik, za katerega je državni proračun poravnal stroške plačilnega prometa, mora na podračun državnega proračuna vrniti založena sredstva, zato UJP v ta namen hkrati pripravi plačilni nalog v breme podračuna proračunskega uporabnika iz prejšnjega odstavka in v dobro podračuna proračuna države ter ga postavi v čakalno vrsto vse do izvršitve.«.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-223/2015/7
Ljubljana, dne 31. marca 2015
EVA 2015-1611-0057
dr. Dušan Mramor l.r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti