Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2015 z dne 16. 3. 2015
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2015 z dne 16. 3. 2015

Kazalo

704. Pravilnik o plačah, sejninah in drugih prejemkih funkcionarjev Občine Zagorje ob Savi, članov delovnih teles občinskega sveta, članov občasnih delovnih teles, članov drugih organov občine in predsednikov krajevnih skupnosti, stran 1979.

Na podlagi 34.a člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 27/08 – odl. US, 76/08, 79/09, 51/10 in 40/12 – ZUJF) in 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 98/09, 44/12, 19/13) je Občinski svet Občine Zagorje ob Savi na 4. redni seji dne 2. 3. 2015 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah, sejninah in drugih prejemkih funkcionarjev Občine Zagorje ob Savi, članov delovnih teles občinskega sveta, članov občasnih delovnih teles, članov drugih organov občine in predsednikov krajevnih skupnosti
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo osnove in merila za izplačilo plač, sejnin in drugih prejemkov funkcionarjev Občine Zagorje ob Savi, članov delovnih teles občinskega sveta, članov drugih organov občine, članov občasnih delovnih teles in predsednikov krajevnih skupnosti.
2. člen
V tem pravilniku uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
3. člen
(1) Za opravljanje funkcije imajo funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
(2) Občinski funkcionarji so: župan, podžupan in člani občinskega sveta.
(3) Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
(4) Župan se lahko odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
(5) V soglasju z županom se lahko tudi podžupan odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno.
(6) Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
(7) Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, članom drugih organov občine, članom občasnih delovnih teles in predsednikom krajevnih skupnosti za njihovo delo pripada plačilo za opravljeno delo, ki ga določa ta pravilnik.
4. člen
(1) Plača župana Občine Zagorje ob Savi se določi v skladu z zakonom, ki ureja plače v javnem sektorju.
(2) Županu pripada dodatek za delovno dobo.
(3) Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, znaša plačilo 50 % plače, ki bi jo prejemal, če bi opravljal funkcijo poklicno. Pri tem se ne upošteva dodatek na delovno dobo.
(4) Sklep o plači ter dopustu župana izda in podpiše predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Enako velja za nepoklicnega župana.
5. člen
(1) Plača podžupana Občine Zagorje ob Savi se določi v skladu z zakonom, ki ureja plače v javnem sektorju.
(2) Plačni razred podžupana določi s sklepom župan glede na pooblastila in obseg dela podžupana.
(3) Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, znaša plačilo največ 50 % plače ki bi jo prejemal, če bi opravljal funkcijo poklicno. Pri tem se ne upošteva dodatek na delovno dobo.
(4) Podžupanu kot članu občinskega sveta ali članu delovnega telesa ne pripada sejnina, ki pripada drugim članom občinskega sveta oziroma članom delovnih teles.
(5) Pri predčasnem prenehanju mandata župana lahko podžupanu določi plačni razred občinski svet.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČILA
6. člen
Osnova za obračunavanje sejnin in drugih prejemkov članov občinskega sveta, članov delovnih teles občinskega sveta, članov drugih organov občine, članov občasnih delovnih teles in predsednikov krajevnih skupnosti je plača župana Občine Zagorje ob Savi določena v prvem odstavku 4. člena tega pravilnika.
1. Občinski svet in delovna telesa občinskega sveta
7. člen
(1) Letni znesek sejnin, vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 7,5 % letne plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo.
(2) Članu občinskega sveta se določi plačilo za opravljanje funkcije za posamezni mesec glede na delo, ki ga je opravil, in sicer:
– kot sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta v višini 4,5 % plače župana,
– kot sejnina za vodenje seje delovnega telesa občinskega sveta v višini 2,6 % plače župana,
– kot sejnina člana za udeležbo na seji delovnega telesa občinskega sveta, katerega član je v višini 2,2 % plače župana.
(3) Pravna podlaga za izplačilo sejnine za člane občinskega sveta je sklep o potrditvi mandata. Mesečno izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo v občinski upravi vodi javni uslužbenec, zadolžen za organizacijsko tehnične naloge za občinski svet in delovna telesa.
(4) Za svečane, dopisne in nesklepčne seje občinskega sveta oziroma delovnih teles občinskega sveta ter nadaljevanje seje se sejnina ne izplačuje.
(5) Za izredne seje občinskega sveta oziroma delovnih teles občinskega sveta se sejnine iz drugega odstavka tega člena prepolovijo.
8. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane delovnih teles občinskega sveta se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta.
2. Nadzorni odbor
9. člen
(1) Predsednik in člani nadzornega odbora imajo pravico do plačila v obliki sejnine in plačila za izvedbo nadzora po programu dela oziroma sklepu nadzornega odbora. Letni znesek sejnin za opravljanje funkcije člana nadzornega odbora, vključno s plačili za izvedbo nadzora po programu dela oziroma sklepu nadzornega odbora, ki se izplača posameznemu članu nadzornega odbora, ne sme presegati 7,5 % letne plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo.
(2) Plačilo se oblikuje glede na opravljeno delo, in sicer:
– kot sejnina za vodenje seje nadzornega odbora v višini 7,4 % plače župana,
– kot sejnina člana za udeležbo na seji nadzornega odbora v višini 5,3 % plače župana,
– kot sejnina predsedniku oziroma članu nadzornega odbora za udeležbo na seji občinskega sveta, na kateri sodeluje kot poročevalec, v višini 4,5 % plače župana,
– kot plačilo za posamezen opravljeni nadzor v višini 8,0 % plače župana.
(3) Plačilo za posamezen opravljeni nadzor se enakomerno porazdeli med tiste člane nadzornega odbora, ki so nadzor opravili.
(4) Plačila se izplačujejo za čas trajanja mandata nadzornega odbora v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo v občinski upravi vodi javni uslužbenec, zadolžen za organizacijsko tehnične naloge za občinski svet in delovna telesa.
3. Občasna delovna telesa
10. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane in predsednika delovnega telesa občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom in predsedniku občasnega delovnega telesa razen, če sklep o imenovanju ne določa drugače.
4. Drugi organi občine
11. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane in predsednika delovnega telesa občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom in predsedniku drugih organov občine razen, če sklep o imenovanju ne določa drugače.
5. Predsednik krajevne skupnosti
12. člen
(1) Predsedniku krajevne skupnosti lahko pripada letno plačilo v višini največ 15,5 % plače župana.
(2) Sklep o izplačilu iz prvega odstavka tega člena sprejme Svet Krajevne skupnosti najkasneje do konca novembra tekočega leta.
6. Volilni organi
13. člen
Volilni organi imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in referendumov pravico do nadomestila v skladu z zakonom.
III. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
14. člen
(1) Funkcionar ima pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
(2) Funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo.
(3) Pravico do povračila potnih stroškov lahko funkcionar uveljavlja, če gre za službeno potovanje izven območja Občine Zagorje ob Savi. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi.
(4) Funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi.
(5) Funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
15. člen
(1) Pravice iz 14. člena tega pravilnika uveljavlja funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
(2) Nalog za službeno potovanje izda župan. Če gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali direktor občinske uprave.
IV. NAČIN IZPLAČEVANJA
16. člen
Sredstva za izplačevanje plač, sejnin, plačil in drugih prejemkov, ki jih imajo funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
17. člen
(1) Plače, sejnine in plačila se izplačujejo mesečno, in sicer do 25. v mesecu za pretekli mesec.
(2) Prejemki, določeni v 14. členu tega pravilnika, se izplačajo v 15 dneh po predložitvi dokumentov o službenem potovanju. Dokumenti morajo biti predloženi v 8 dneh po končanem službenem potovanju.
V. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
18. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o določanju plač, plačil za opravljanje funkcije in drugih prejemkov funkcionarjev, članov nadzornega odbora in delovnih teles Občinskega sveta Občine Zagorje ob Savi ter predstavnikov ustanovitelja v organih upravljanja javnih podjetij in javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 14/2002, 4/2003, Uradni list RS, št. 92/05, 59/13).
19. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-11/2015
Zagorje ob Savi, dne 2. marca 2015
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti