Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/2014 z dne 22. 12. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/2014 z dne 22. 12. 2014

Kazalo

3807. Odlok o priznanjih in nagradah Občine Rogašovci, stran 10452.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10 in 40/12 – ZUJF) ter prvega odstavka 17. člena Statuta Občine Rogašovci (Uradni list RS, št. 66/99, 76/02, 29/03, 69/10) je Občinski svet Občine Rogašovci na 3. seji dne 18. 12. 2014 sprejel
O D L O K
o priznanjih in nagradah Občine Rogašovci
1. člen
Ta odlok ureja vrsto, pogoje in način podeljevanja priznanj in nagrad Občine Rogašovci (v nadaljevanju: občina).
2. člen
Priznanja in nagrade so:
– naziv častni občan/občanka,
– priznanje Občine Rogašovci,
– nagrada Občine Rogašovci,
– Županovo priznanje.
3. člen
O podelitvi priznanj in nagrad Občine Rogašovci odloča občinski svet na predlog komisije za priznanja in nagrade (v nadaljevanju: komisija), ki jo občinski svet tudi imenuje in za katero veljajo določila statuta in poslovnika, ki se nanašajo na delovna telesa občinskega sveta.
4. člen
Priznanja in nagrado podeli župan praviloma ob praznovanju občinskega praznika, nagrado s področja kulture pa ob praznovanju kulturnega praznika.
5. člen
Naziv častni občan/občanka se podeli osebam, ki imajo posebne zasluge za napredek in razvoj družbe, znanosti, umetnosti in kulture ter za druge izjemne dosežke, s katerimi so pomembno in trajno prispevali k ugledu in razvoju občine doma in v tujini.
Častnemu občanu/občanki se ob podelitvi naziva izroči listina, ki vsebuje utemeljitev naziva častni občan/občanka. Naziv častni občan/občanka se podeli eni osebi vsako leto.
6. člen
Priznanje Občine Rogašovci je najvišje občinsko priznanje, ki se podeli pravnim osebam, podjetjem, zavodom, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za izjemne uspehe na posameznih področjih družbenih dejavnosti in gospodarstva, ki prispevajo k nadaljnjemu razvoju in ugledu občine.
Prejemniku priznanja se podeli posebna listina v obliki grba občine in posebna listina, ki vsebuje pisno utemeljitev o podelitvi priznanja.
Občina lahko podeli eno priznanje vsako leto.
7. člen
Nagrada Občine Rogašovci se podeli civilni osebi oziroma skupini oseb, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne izjemne dosežke na področju kulture oziroma umetnosti kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na kulturno-umetniških področjih delovanja.
Nagrajencu se ob podelitvi izroči posebna listina, ki vsebuje pisno utemeljitev o podelitvi nagrade in nagrada v višini 200 evrov.
8. člen
Priznanja in nagrade se podeljujejo na podlagi javnega razpisa, ki se objavi na krajevno običajen način, na oglasni deski v prostorih Občine Rogašovci in na njeni spletni strani, najkasneje do 15. novembra za tekoče leto. Priznanja in nagrade se podelijo v naslednjem letu. Rok za oddajo predlogov je 30 dni od objave razpisa.
Z razpisom se objavijo kriteriji za podelitev priznanj in nagrad, podatki, ki jih mora vsebovati predlog ter rok, do katerega morajo biti predlogi poslani.
Predlagatelji za podelitev priznanj in nagrad so lahko fizične in pravne osebe. Člani komisije ne morejo biti predlagatelji ali biti predlagani kot prejemniki priznanj in nagrad.
Prispele predloge obravnava komisija skladno z razpisanimi kriteriji ter oblikuje končni predlog za odločanje na občinskem svetu skupaj z ustreznimi utemeljitvami.
9. člen
Župan lahko po lastnem preudarku posameznikom, skupinam posameznikov, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim ob posebnih priložnostih ali ob enkratnih izjemnih dosežkih v slovenskem ali širšem merilu na posameznih področjih družbenih dejavnostih in gospodarstva, priložnostno podeli Županovo priznanje.
Županovo priznanje je posebna listina, ki vsebuje pisno utemeljitev.
Prejem Županovega priznanja ne izključuje morebitnega prejema občinskega priznanja.
10. člen
Gradivo v zvezi s podelitvijo priznanj in nagrad je javno in je na vpogled v občinski upravi.
Priznanja in nagrade se vpisujejo v evidenco občinskih priznanj in nagrad kronološko. Evidenca vsebuje zaporedno številko, priimek in ime ter osebne podatke ali naziv prejemnika ter leto podelitve.
11. člen
Strokovna in administrativna opravila v zvezi s podeljevanjem in evidenco priznanj in nagrad opravlja občinska uprava.
PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
12. člen
Z uveljavitvijo tega odloka preneha veljati Odlok o priznanjih in nagradah Občine Rogašovci (Uradni list RS, št. 133/03). Postopki, ki so uvedeni pred uveljavitvijo tega odloka se izvedejo po odloku, ki je bil v veljavi na dan uvedbe teh postopkov.
13. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-8/2014-2
Rogašovci, dne 18. decembra 2014
Župan
Občine Rogašovci
Edvard Mihalič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti