Uradni list

Številka 63
Uradni list RS, št. 63/2014 z dne 22. 8. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 63/2014 z dne 22. 8. 2014

Kazalo

2690. Sklep o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za del območja urejanja z oznako 15 S2 Leše – ob grabnu, stran 7270.

Na podlagi 46. in 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07 s spremembami) ter 10. in 30. člena Statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 19/13) je župan Občine Tržič, sprejel
S K L E P
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za del območja urejanja z oznako 15 S2 Leše – ob grabnu
1.
S tem sklepom se začne priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za del območja urejanja z oznako 15 S2 Leše – ob grabnu skladno z določbami Pravilnika o vsebini, obliki in načinu priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (Uradni list RS, št. 99/07).
2.
Ocena stanja in razlogi za pripravo OPPN
Pobudo za izdelavo OPPN za del ureditvenega območja 15 S2 Leše – ob grabnu so podali lastniki zemljišč (investitorji). Za del ureditvenega območja se določi manjši južni in jugovzhodni del območja. Po veljavnih prostorskih aktih je območje namenjeno gradnji individualnih stanovanjskih hiš z vso potrebno komunalno opremo, saj gre za komunalno neopremljena zemljišča.
3.
Območje OPPN
Območje OPPN, kjer je predvidena gradnja individualnih stanovanjskih hiš, se v naravi nahaja severovzhodno nad naseljem Leše, na zahodu meji na obstoječe ureditveno območje, ki predstavlja obstoječo zazidavo individualnih stanovanjskih hiš nad naseljem Leše, na severu na območje kmetijskih zemljišč, na vzhodu pa ga omejuje struga potoka Hudi graben oziroma Lešanščica. Zemljišča v območju OPPN niso opremljena s komunalno opremo. Obravnavano ureditveno območje obsega zemljišča s parc. št. 763/3, 763/4, 763/5, 763/6, 763/7, 763/8, 764, del 758/3, del 769/28, del 856/1, del 856/2, vse k.o. Leše.
4.
Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovane prostorske ureditve iz njihove pristojnosti
1. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor, Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana,
2. Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova 61, 1000 Ljubljana,
3. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje, Litostrojska cesta 54, 1000 Ljubljana,
4. Agencija RS za okolje, Urad za upravljanje z vodami, Oddelek območja zgornje Save, Ulica M. Vadnova 5, Kranj,
5. Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Kranj, Planina 3, Kranj,
6. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Kranj, Tomšičeva ulica 7, Kranj,
7. Elektro Gorenjska d.d., Ulica M. Vadnova 3, Kranj,
8. Telekom Slovenije d.d., PE Kranj, Ulica M. Vadnova 13, Kranj,
9. Komunala Tržič d.o.o., Mlaka 6, Tržič,
10. Občina Tržič, Trg svobode 18, Tržič,
11. Drugi nosilci urejanja prostora in udeleženci, kolikor se v postopku priprave OPPN ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice ter mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora.
5.
Način pridobitve strokovnih rešitev
Pri pripravi OPPN je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte Občine Tržič, podatke o prostoru, podatke o obstoječi komunalni opremi naselja Leše, geotehnično poročilo in vse potrebne strokovne podlage.
Sočasno s pripravo osnutka OPPN je potrebno na stroške investitorjev oziroma lastnikov zemljišč v območju urejanja izdelati osnutek programa opremljanja za navedeno ureditveno območje skladno z določbami Pravilnika o vsebini programa opremljanja stavbnih zemljišč (Uradni list RS, št. 80/07). Rešitve glede priključevanja predvidenih stanovanjskih objektov na gospodarsko javno infrastrukturo in grajeno javno dobro (ceste) oziroma na obstoječo komunalno opremo naselja Leše morajo biti določene v OPPN in povzete iz projektne dokumentacije, ki bo skladno s četrtim odstavkom 17. člena Pravilnika o vsebini programa opremljanja stavbnih zemljišč (Uradni list RS, št. 80/07) upoštevana pri izdelavi programa opremljanja za OPPN.
Sprejeti Odlok o programu opremljanja za OPPN bo osnova za sklenitev pogodbe o opremljanju iz 78. člena ZPNačrt, na podlagi katere bodo investitorji zgradili celotno komunalno opremo za zemljišča, na katerih nameravajo graditi, in s tem v naravi plačali komunalni prispevek za izvedbo komunalne opreme, ki so jo sami zgradili.
6.
Roki za pripravo OPPN
Izdelava osnutka OPPN je predvidena najkasneje do konca avgusta 2015. Priprava dopolnjenega osnutka je predvidena v roku enega meseca po pridobitvi smernic. Nadaljnji sprejem predloga OPPN poteka v rokih, ki so skladni z določili 60. in 61. člena ZPNačrt.
7.
Obveznosti v zvezi s financiranjem priprave OPPN
Vse finančne obveznosti priprave OPPN so strošek investitorjev, ki v ta namen sklenejo pogodbo z izvajalcem, ki izpolnjuje zakonite pogoje za prostorsko načrtovanje. Obveznosti investitorja, izvajalca in Občine Tržič se določijo z dogovorom/pogodbo o medsebojnem sodelovanju.
8.
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh Občine Tržič.
Sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3500-1/2014-34
Tržič, dne 4. avgusta 2014
Župan
Občine Tržič
mag. Borut Sajovic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti