Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2014 z dne 18. 4. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2014 z dne 18. 4. 2014

Kazalo

1150. Pravilnik o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v Občini Postojna, stran 3241.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 30/07) je Občinski svet Občine Postojna na 19. seji dne 8. 4. 2014 sprejel
P R A V I L N I K
o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v Občini Postojna
1. člen
Občina Postojna krije 70 % stroška ravnanja z azbestnimi odpadki iz gospodinjstev v Občini Postojna, vendar ne več kot 170 EUR za tono predanih odpadkov.
2. člen
Sofinanciranje ravnanja z azbestnimi odpadki velja le za azbestne odpadke, ki izhajajo iz gospodinjstev, ki plačujejo ravnanje s komunalnimi odpadki v Občini Postojna in jih imetniki oddajo ločeno zbrane skladno s predpisom, ki ureja ravnanje z azbestnimi odpadki, to je zložene na paleti in zaščitene s folijo oziroma zlomljene kose ločeno zbrane v zabojniku.
Azbestni odpadki, katerih imetniki so pravne osebe ter azbestni odpadki, ki se ne stehtajo, niso ločeno zbrani ali niso ustrezno zloženi, niso predmet sofinanciranja.
3. člen
Imetniki azbestnih odpadkov lahko v Občini Postojna oddajo azbestne odpadke, ki so predmet sofinanciranja le na zbirnem centru Stara vas. Imetnik mora ob predaji odpadkov imeti pri sebi potrdilo o plačilu zadnje položnice za ravnanje z odpadki v Občini Postojna.
Imetniku azbestnih odpadkov iz gospodinjstev, ki ne priloži potrdila o plačilu zadnje položnice za ravnanje z odpadki v Občini Postojna, se ne prizna sofinanciranja stroška iz 1. člena tega pravilnika.
Upravljavec zbirnega centra odpadke stehta in tehtalni list poda v potrditev imetniku odpadkov. Podatke o imetniku odpadkov in količini prevzetih odpadkov sporoči službi obračuna komunalnih storitev, ki imetniku odpadkov obračuna razliko med stroškom ravnanja z azbestnimi odpadki po ceniku in med zneskom subvencije.
4. člen
Izvajalec javne službe ravnanja z odpadki v Občini Postojna naslovi zahtevek za izplačilo subvencije za ravnanje z azbestnimi odpadki na Občino Postojna enkrat mesečno. K zahtevku priloži:
– podatke o imetniku odpadkov,
– izjavo, da ima imetnik poravnane vse obveznosti iz naslova ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Postojna,
– s strani prevzemnika odpadkov na zbirnem centru in s strani imetnika odpadkov potrjen tehtalni list.
5. člen
Sredstva za izplačilo subvencij za sofinanciranje ravnanja z azbestnimi odpadki za gospodinjstva v Občini Postojna se zagotovijo v proračunu Občine Postojna.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati s 1. 1. 2015.
Št. 007-2/2014
Postojna, dne 8. aprila 2014
Župan
Občine Postojna
Jernej Verbič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti