Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2014 z dne 18. 4. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2014 z dne 18. 4. 2014

Kazalo

1123. Pravilnik o sofinanciranju programov veteranskih in domoljubnih organizacij, stran 3194.

Na podlagi 54. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 110/11 – ZDIU12, 46/13 – ZIPRS1314-A, 101/13, 101/13 – ZIPRS1415), in 33. člena Statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 10/09, 3/10) je Občinski svet Občine Brežice dne 7. 4. 2014 sprejel
P R A V I L N I K
o sofinanciranju programov veteranskih in domoljubnih organizacij
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik opredeljuje pogoje za pridobitev sredstev, izvedbo postopka ter način izvajanja nadzora pri izvedbi programov veteranskih in domoljubnih organizacij, ki delujejo na območju Občine Brežice in se sofinancirajo iz proračunske postavke 2610 – Sofinanciranje programov veteranskih organizacij in domoljubnih Občine Brežice na podlagi javnega razpisa (v nadaljevanju: javni razpis).
2. člen
Sredstva se namenijo za delovanje veteranskih in domoljubnih organizacij in za njihove programe, ki zajemajo aktivnosti (obeležja, komemoracije, proslave, delo s člani, ki imajo priznan status žrtev vojnega nasilja in slovesnosti ob različnih obletnicah, mednarodno sodelovanje itd.) vezane na delovanje veteranskih in domoljubnih organizacij (v nadaljevanju: projekti).
II. POGOJI ZA PRIDOBITEV SREDSTEV
3. člen
(1) Vloge, katerih prijavitelj ne bo imel poravnanih obveznosti do Občine Brežice, bodo s sklepom zavržene.
(2) Dodatni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati prijavitelji, se določijo v javnem razpisu za posamezno proračunsko leto.
(3) Vloge prijaviteljev, ki ne bodo izpolnjevali zgoraj navedenih pogojev, bodo zavržene.
III. IZVEDBA JAVNEGA RAZPISA
4. člen
(1) Občina Brežice vsako leto objavi javni razpis za sofinanciranje programov veteranskih in domoljubnih organizacij v lokalnem časopisu ter na spletni strani Občine Brežice, če so v proračunu za ta namen zagotovljena sredstva.
(2) Projekti se sofinancirajo v okviru proračunskih možnosti, v skladu s tem pravilnikom, javnim razpisom, merili in kriteriji, ki so sestavni del razpisne dokumentacije.
(3) Javni razpis se objavi po sprejetem proračunu za koledarsko leto.
5. člen
(1) Vloge morajo prijavitelji poslati s priporočeno pošiljko po pošti ali oddati osebno na naslov: Občina Brežice, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice, najkasneje 15 dni po objavi javnega razpisa.
(2) Šteje se, da je vloga prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo vlog oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali do 13. ure oddana v glavni pisarni Občine Brežice.
(3) Prepozno prispele vloge in vloge oddane pred začetkom objave Javnega razpisa za koledarsko leto bodo s sklepom zavržene.
6. člen
(1) Vloga za pridobitev sredstev se mora oddati pisno v zaprti kuverti z oznako »Ne odpiraj – prijava na razpis za sofinanciranje programov veteranskih in domoljubnih organizacij« in mora vsebovati vse podatke, ki jih zahteva razpisna dokumentacija.
(2) Na kuverti mora biti naveden naslov prijavitelja.
(3) Vloge, ki bodo prispele v nezaprti ovojnici bodo s sklepom zavržene.
7. člen
Vlogo mora podpisati prijavitelj, kar je v primeru pravne osebe (zavod, društvo ipd.) njen zakoniti zastopnik (npr. predsednik društva, direktor zavoda ipd). Vlogo lahko podpiše tudi pooblaščena oseba, če jo za to pooblasti zakoniti zastopnik in če je pooblastilo priloženo vlogi.
8. člen
(1) Postopek javnega razpisa, strokovne presoje in ocenjevanje projektov opravi komisija, ki jo s pisno odločbo imenuje predstojnik neposrednega uporabnika, ki izvaja postopek, ali od njega pooblaščena oseba.
(2) Komisija veljavno odloča, če je na seji navzoča večina vseh njenih članov. Komisija sprejema odločitve z večino opredeljenih glasov navzočih članov. V primeru enakega števila glasov odloči glas predsednika strokovne komisije. Strokovna opravila za komisijo opravlja občinska uprava.
9. člen
Za obravnavo, ocenjevanje in vrednotenje vlog ter izbor se poleg razpisne dokumentacije še smiselno uporabljajo določbe veljavnih zakonskih in podzakonskih predpisov na področju izvrševanja proračuna in veljavnega Zakona o splošnem upravnem postopku ter Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
10. člen
(1) Prejete vloge odpira komisija v roku 8 dni po izteku roka za oddajo vlog na javni razpis. Komisija v roku 8 dni od odpiranja vlog pisno pozove tiste vlagatelje vlog, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo. Rok za dopolnitev ne sme biti daljši od 5 delovnih dni.
(2) Nepopolne vloge, ki jih vlagatelj v roku iz prejšnjega odstavka ne dopolni, se zavržejo s sklepom.
11. člen
(1) Komisija prouči popolne in pravilne vloge, ter pripravi predlog prejemnikov sredstev.
(2) Direktor občinske uprave ali za to pooblaščena oseba izda sklep o izboru prejemnikov sredstev na podlagi predloga iz prejšnjega odstavka.
12. člen
(1) Sklepanje pogodb z izbranimi prijavitelji se opravi v 8 dneh od dokončnosti odločb o izboru. Če kateri od prijaviteljev v roku 8 dni od vročitve pogodbe le-te ne podpiše, se šteje, da je umaknil vlogo za dodelitev sredstev.
(2) V primeru iz prejšnjega odstavka direktor občinske uprave izda sklep o ustavitvi postopka.
13. člen
(1) Pogodba o sofinanciranju se sklene na podlagi veljavnega proračuna.
(2) Sredstva se oblikujejo na posebnih postavkah proračuna občine. Višina sredstev v posameznem proračunskem letu je odvisna od zmožnosti občinskega proračuna za posamezno proračunsko leto.
14. člen
Zoper odločitve prvostopenjskega organa Občine Brežice je možna pritožba v 8 dneh.
IV. KRITERIJI IN MERILA
15. člen
(1) Kriteriji in merila se določijo z vsakoletnim javnim razpisom in se delijo ½ sredstev na podlagi števila članov in ½ sredstev na podlagi vrednosti njihovih programov.
(2) Ne glede na določbe tega pravilnika lahko župan, na predlog strokovne komisije, podrobneje opredeli katere vsebine, vrste programov in projektov so prioritetne.
V. NADZOR IN NAMENSKA PORABA SREDSTEV
16. člen
(1) Prijavitelj, ki je bili izbran na javnem razpisu, je dolžan projekte izvajati v skladu s sklenjeno pogodbo, tem pravilnikom, javnim razpisom ter veljavno zakonodajo.
(2) Odobrena sredstva je pridobitelj dolžan porabiti za namen, ki ga je navedel v vlogi na javni razpis.
(3) Prijavitelj je v primeru sprememb glede podane vloge (npr. odpoved ali prestavitev prireditve oziroma spremembe glede investicije) nemudoma po nastanku vzroka za to dolžan o tem pisno obvestiti občino.
(4) Prejemnik sredstev mora pri izvedbi projekta na vidnem mestu označiti, da je Občina Brežice sofinancirala projekt (npr. vabila, radio oglas, plakat).
17. člen
(1) Prejemnik sredstev iz proračuna lokalne skupnosti je dolžan predložiti dokazila o namenski porabi sredstev najkasneje do 10. decembra koledarskega leta.
(2) V primeru, da poročilo ne bo oddano v 30 dneh od izvedbe projekta, prijavitelju ugasne pravica do sofinanciranja in se s sklepom postopek ustavi.
(3) Izvajalec bo pogodbeni znesek prejel na podlagi predložitve zahtevka za izplačilo sredstev, kateremu mora biti priloženo vsebinsko in finančno poročilo o izvedenem projektu z dokazili o izvedbi.
(4) Prijaviteljem bodo sredstva, dodeljena po razpisu, izplačana po predložitvi zahtevka za izplačilo sredstev, kateremu mora biti priloženo vsebinsko in finančno poročilo o izvedenem projektu z dokazili o realizaciji, skladno z vsebino in zaporedjem instruktivnega obrazca Poročilo o porabi sredstev.
(5) Vrsta upravičenih stroškov in dokazil, s katerim prijavitelji izkazujejo obseg in način izvedbe projekta, se opredeli v razpisnih pogojih in pogodbi.
18. člen
(1) Strokovni nadzor nad izvajanjem projektov izvajata občinska uprava, župan pa lahko za izvedbo nadzora pooblasti drugo osebo.
(2) Občinska uprava vodi evidenco o izvajanih projektih, opravljata nadzor nad izvajanjem projektov po sklenjenih pogodbah ter enkrat letno poroča občinskemu svetu o realizaciji projektov v okviru zaključnega računa proračuna.
VI. KONČNA DOLOČBA
19. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 407-0003/2014
Brežice, dne 7. aprila 2014
Župan
Občine Brežice
Ivan Molan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti