Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2014 z dne 7. 3. 2014
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2014 z dne 7. 3. 2014

Kazalo

545. Pravilnik o sejnini in povračilu potnih stroškov članom disciplinskih komisij prve in druge stopnje, stran 1976.

Na podlagi devetega odstavka 120.k člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (Uradni list RS, št. 63/13 – uradno prečiščeno besedilo in 100/13) minister za pravosodje na predlog Zbornice upraviteljev Slovenije z dne 19. 12. 2013 izdaja
P R A V I L N I K
o sejnini in povračilu potnih stroškov članom disciplinskih komisij prve in druge stopnje
1. člen
Ta pravilnik določa sejnino in povračilo potnih stroškov za sodelovanje pri delu v disciplinskih komisijah prve in druge stopnje, ki po Zakonu o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (Uradni list RS, št. 63/13 – uradno prečiščeno besedilo in 100/13; v nadaljnjem besedilu: zakon) odločajo o disciplinskih kršitvah upraviteljev.
2. člen
(1) Za udeležbo na seji disciplinske komisije prve stopnje (120.m člen zakona), na kateri se opravi obravnava, pripada vsakemu članu in njegovemu namestniku sejnina v bruto znesku 100 eurov, predsedniku in njegovemu namestniku pa v bruto znesku 150 eurov. Če je seja daljša od treh ur, jim za vsako nadaljnjo začeto uro pripada sejnina, preračunana na eno uro.
(2) Za udeležbo na seji disciplinske komisije prve stopnje brez obravnave pripada predsedniku in članom ter njihovim namestnikom sejnina v višini 50 odstotkov sejnine odmerjene po prejšnjem odstavku.
(3) Za udeležbo na seji disciplinske komisije druge stopnje (120.n člen zakona) pripada vsakemu članu in njegovemu namestniku sejnina v bruto znesku 100 eurov, predsedniku in njegovemu namestniku pa v bruto znesku 150 eurov. Če je seja daljša od treh ur, jim za vsako nadaljnjo začeto uro pripada sejnina, preračunana na eno uro. Če je član ali njegov namestnik določen za poročevalca, mu pripada sejnina v bruto znesku 120 eurov.
3. člen
(1) Predsedniki in člani disciplinskih komisij prve in druge stopnje ter njihovi namestniki (v nadaljnjem besedilu: član komisije) imajo pravico do povračila potnih stroškov glede na razdaljo od kraja bivališča do kraja seje, če ta razdalja znaša več kot dva kilometra.
(2) Članu komisije pripada povračilo stroškov prevoza na kraj in s kraja seje v višini stroškov najcenejšega prevoza z javnim prevoznim sredstvom.
(3) Če član komisije nima možnosti prevoza z javnim prevoznim sredstvom, se mu prizna kilometrina v višini osmih odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov.
(4) Članu komisije se v primeru iz prejšnjega odstavka povrnejo tudi stroški parkiranja, ki so nastali kot posledica uporabe motornega vozila za potovanje, kolikor jih je dejansko utrpel in ob predložitvi originalnih dokazil.
4. člen
Sejnine in povračila potnih stroškov se izplačajo v prvem naslednjem mesecu za seje v preteklem mesecu.
5. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-798/2013
Ljubljana, dne 4. marca 2014
EVA 2013-2030-0122
dr. Senko Pličanič l.r.
Minister
za pravosodje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti