Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/2013 z dne 27. 9. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/2013 z dne 27. 9. 2013

Kazalo

2842. Sklep o letnem poročilu in medletnih računovodskih izkazih pokojninskega sklada, oblikovanega kot kritni sklad ter skupine kritnih skladov, stran 8753.

Na podlagi prve, tretje in četrte alineje drugega odstavka 292. člena in tretjega odstavka 366. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/12 in 39/13) in na podlagi 2. točke 256. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 99/10 – uradno prečiščeno besedilo, 90/12, 102/12, 56/13 in 63/13 – ZS-K) Agencija za zavarovalni nadzor izdaja
S K L E P
o letnem poročilu in medletnih računovodskih izkazih pokojninskega sklada, oblikovanega kot kritni sklad ter skupine kritnih skladov
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
(vsebina sklepa)
Ta sklep določa:
– podrobnejšo vsebino letnega poročila ter medletnih računovodskih izkazov pokojninskega sklada, ki je oblikovan kot kritni sklad (v nadaljnjem besedilu: kritni sklad), in skupine kritnih skladov,
– sheme računovodskih izkazov kritnega sklada,
– vsebino priloge s pojasnili k računovodskim izkazom kritnega sklada in skupine kritnih skladov ter
– način in roke poročanja o podatkih iz predhodnih alinej.
2. člen
(opredelitve vsebine pojmov)
Pojmi, uporabljeni v tem sklepu, imajo naslednji pomen:
– kritni sklad: kritni sklad prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, kot je opredeljen v 323. členu Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/12 in 39/13; v nadaljnjem besedilu: ZPIZ-2);
– skupina kritnih skladov: skupina treh kritnih skladov za izvajanje naložbene politike življenjskega cikla člana, v skladu s 324. členom ZPIZ-2;
– upravljavec kritnega sklada oziroma skupine kritnih skladov: zavarovalnica, ki ima dovoljenje za opravljanje poslov v zavarovalni skupini življenjskih zavarovanj v skladu z zakonom, ki ureja zavarovalništvo, in pokojninska družba.
II. LETNO POROČILO KRITNEGA SKLADA
3. člen
(vsebina letnega poročila kritnega sklada)
(1) Letno poročilo kritnega sklada sestavljajo:
a) računovodski izkazi kritnega sklada, skupaj s pojasnili k računovodskim izkazom in
b) poslovno poročilo kritnega sklada.
(2) Upravljavec kritnega sklada mora pripraviti letno poročilo v skladu s ZPIZ-2, tem sklepom in z drugimi predpisi, izdanimi na podlagi ZPIZ-2 ter z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, določenimi z Uredbo (ES) št. 1606/2002 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 19. julija 2002 o uporabi mednarodnih računovodskih standardov (UL L št. 243 z dne 11. septembra 2002, str. 609) in Uredbo Komisije (ES) št. 1126/2008 z dne 3. novembra 2008 o sprejetju nekaterih mednarodnih računovodskih standardov v skladu z Uredbo (ES) št. 1606/2002 Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 320 z dne 29. novembra 2008, str. 1), s spremembami (v nadaljnjem besedilu: MSRP).
(3) Letno poročilo kritnega sklada morajo s svojim podpisom potrditi vsi člani uprave oziroma upravnega odbora upravljavca kritnega sklada.
(4) Če kritni sklad izvaja kolektivno dodatno zavarovanje, mora letno poročilo kritnega sklada vsebovati tudi mnenje Odbora pokojninskega sklada.
II. 1. RAČUNOVODSKI IZKAZI KRITNEGA SKLADA
1.1. Vrste in sheme računovodskih izkazov
4. člen
(vrste in sheme)
(1) Letne računovodske izkaze kritnega sklada sestavljajo:
a) bilanca stanja,
b) izkaz poslovnega izida,
c) izkaz pripisa dobička,
d) izkaz denarnih tokov in
e) izkaz premoženja.
(2) Računovodski izkazi iz točke a), b), c) in d) prejšnjega odstavka morajo biti izdelani po predpisanih shemah iz Priloge 1 tega sklepa.
1.2. Sestavljanje računovodskih izkazov
5. člen
(splošna pravila za pripravo računovodskih izkazov)
(1) Upravljavec kritnega sklada mora pri razčlenjevanju postavk v računovodskih izkazih upoštevati osnovno razčlenjevanje za zunanje poslovno poročanje, kot ga določajo ta sklep in MSRP.
(2) V računovodskih izkazih iz točk a), b) in d) prvega odstavka 4. člena tega sklepa se izkazujejo podatki tekočega poslovnega leta, podatki predhodnega poslovnega leta ter indeksi rasti.
(3) V računovodskih izkazih se v stolpce za zneske predhodnega leta vnašajo podatki iz revidiranih računovodskih izkazov. Denarni zneski se zaokrožijo na en euro.
(4) Kadar se uporabi računovodsko usmeritev za nazaj, oziroma preračuna ali prerazvrsti posamezne postavke v računovodskih izkazih, se ustrezno prilagodijo tudi zneski prejšnjega leta, oziroma zgodnejših let, na način, da so primerljivi z zneski obravnavanega obdobja. V tem primeru se za stolpcem prejšnjega leta oziroma zgodnejšega leta doda tudi stolpec za začetek prvega primerjalnega obdobja, na katerega se sprememba nanaša, ter v pojasnilih k izkazu doda ustrezna obrazložitev.
(5) Upravljavec kritnega sklada lahko v računovodskih izkazih kritnega sklada prikaže dodatno vrstično postavko, naslov in vmesen seštevek, če je takšna predstavitev koristna za razumevanje računovodskih izkazov.
(6) Upravljavec kritnega sklada lahko v računovodskih izkazih kritnega sklada, za stolpcem »Znesek prejšnjega leta«, doda stolpce za zgodnejša poslovna leta, v pojasnilih k računovodskim izkazom kritnega sklada pa tudi pojasnila za ta primerjalna obdobja.
(7) Upravljavec kritnega sklada mora zagotoviti, da je pri vsaki postavki v bilanci stanja in izkazu poslovnega izida kritnega sklada dodano sklicevanje na ustrezno informacijo, prikazano v prilogi s pojasnili k računovodskim izkazom kritnega sklada. V izkazu denarnih tokov se upravljavec sklicuje na ustrezno informacijo iz priloge s pojasnili k računovodskim izkazom kritnega sklada le pri pomembnejših postavkah.
6. člen
(izkaz pripisa dobička)
(1) Upravljavec, ki izvaja pokojninske načrte, za katere izračunava odkupno vrednost na podlagi sorazmernega deleža člana v dobičku kritnega sklada, izkaže pripis dobička obračunskega obdobja na matematične rezervacije do članov kritnega sklada, in sicer:
1. matematične rezervacije za zajamčen donos, ki je v skladu s pokojninskim načrtom pripisan osebnim računom članom,
2. matematične rezervacije za donos nad zajamčenim, ki je v skladu s pokojninskim načrtom pripisan osebnim računom članom in
3. spremembo matematičnih rezervacij iz donosa nad zajamčenim, ki v skladu s pokojninskim načrtom niso pripisane osebnim računom članom.
(2)  Upravljavec, ki izvaja pokojninske načrte, za katere izračunava odkupno vrednost na podlagi čiste vrednosti sredstev in vrednosti enote premoženja kritnega sklada, mora izdelati izkaz gibanja vrednosti enote premoženja in izkaz gibanja števila enot premoženja.
7. člen
(izkaz premoženja kritnega sklada)
(1) Premoženje kritnega sklada sestavljajo vsa sredstva kritnega sklada, izkazana v bilanci stanja kritnega sklada iz točke a) prvega odstavka 4. člena tega sklepa.
(2) Izkaz premoženja kritnega sklada vsebuje zbirni prikaz naložb kritnega sklada, razvrščenih v skladu s pravili pokojninskega načrta in naložbeno politiko kritnega sklada, in sicer:
– v zbirnih vrednostih,
– v odstotku od vseh sredstev kritnega sklada in
– glede na omejitve posameznih vrst naložb, kot jih določajo pravila pokojninskega načrta in naložbena politika.
II. 2. PRILOGA S POJASNILI K RAČUNOVODSKIM IZKAZOM
8. člen
(splošno)
Priloga s pojasnili k računovodskim izkazom kritnega sklada iz točke a) prvega odstavka 3. člena tega sklepa mora obsegati povzetek pomembnih računovodskih usmeritev in politik, navedbo uporabljenih metod vrednotenja postavk v računovodskih izkazih, vpliv sprememb računovodskih usmeritev in vrednotenja z oceno njihovega vpliva na finančni položaj in poslovni izid kritnega sklada ter navedbo pomembnih dogodkov po datumu obračunskega obdobja, ki vplivajo na izdelane računovodske izkaze.
9. člen
(pojasnila k bilanci stanja)
Pojasnila k bilanci stanja morajo obsegati najmanj:
a) opis glavnih tveganj in negotovosti, s katerimi se kritni sklad sooča, in sicer najmanj tržnih, kreditnih, likvidnostnih in operativnih tveganj,
b) prikaz čiste vrednosti sredstev kritnega sklada (vrednost sredstev kritnega sklada, ki so na voljo za izplačila dodatnih pokojnin ali drugih pravic članov, določenih v pokojninskem načrtu) v naslednji tabelarični obliki:
I. SREDSTVA
II.B. Finančne obveznosti
II.C. Poslovne obveznosti
II.D. Druge obveznosti
III. Čista vrednost sredstev (I. – II.B. – II.C. – II.D.),
c) prikaz izpostavljenosti iz naslova naložb kritnega sklada na dan bilance stanja na način, ki je predpisan v 12. členu tega sklepa,
d) opis vrste in lokacije naložbenih nepremičnin,
e) pojasnila o zastavi in posojanju premoženja kritnega sklada v poslovnem letu in na dan bilance stanja,
f) v primeru pokojninskega načrta z vnaprej določenimi rentami, razkritja oziroma opis pomembnih aktuarskih predpostavk in metod izračunavanja aktuarske sedanje vrednosti obljubljenih pokojnin in aktuarsko sedanjo vrednost obljubljenih pokojnin,
g) vrednosti obveznosti do članov v mirovanju na zadnji dan leta, za katerega se poročilo sestavlja in
h) terjatev do upravljavca iz naslova nedoseganja zajamčene donosnosti in morebitna vplačila upravljavca iz tega naslova.
10. člen
(pojasnila k izkazu poslovnega izida)
Pojasnila k izkazu poslovnega izida, morajo obsegati najmanj:
a) roke in način pripisovanja doseženega dobička kritnega sklada osebnim računom članov v skladu s pokojninskim načrtom,
b) opis poslov in učinkov poslov z upravljavcem, skrbnikom in povezanimi osebami v poslovnem letu,
c) vrednosti vplačanih premij za posamezne vrste pravic dodatnega pokojninskega zavarovanja v letu, za katerega se poročilo sestavlja,
d) izplačane odkupne vrednosti zaradi rednega oziroma izrednega prenehanja članstva,
e) prenose premoženja na druge pokojninske sklade in iz drugih pokojninskih skladov v poslovnem letu,
f) znesek provizije upravljavca, znesek vstopnih in izstopnih stroškov ter ostalih stroškov kritnega sklada in znesek celotnih stroškov poslovanja kritnega sklada in
g) rezultat poslovanja s sredstvi članov kritnega sklada ter doseganje dejanskega in zajamčenega donosa v poslovnem letu.
11. člen
(pojasnila k izkazu premoženja)
Če ima kritni sklad več kot 20 odstotkov svojih sredstev naloženih v enote odprtih investicijskih skladov, se prikaže tudi informacije o višini upravljavske provizije vsakega investicijskega sklada, v enote katerega ima kritni sklad naloženih več kot 5 odstotkov svojih sredstev.
12. člen
(pojasnila o izpostavljenosti iz naslova naložb)
(1) Upravljavec kritnega sklada mora v posebnem pregledu prikazati seznam izdajateljev, do katerih je kritni sklad izpostavljen z več kot 5 odstotki vrednosti sredstev in sestavo te izpostavljenosti po posameznih naložbah (v odstotkih od čiste vrednosti sredstev kritnega sklada), pri čemer se za istega izdajatelja štejeta tudi dve ali več oseb, ki so med seboj povezane tako, da za kritni sklad predstavljajo eno samo tveganje. Med te osebe štejemo tudi dve ali več oseb, povezanih v skupino, ki morajo v skladu z MSRP pripraviti konsolidirane računovodske izkaze.
(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se ločeno prikaže tudi izpostavljenost:
a) do posameznega delodajalca in z njim povezanih oseb, ki financirajo pokojninski načrt kolektivnega dodatnega zavarovanja,
b) do upravljavca in z njim povezanih oseb,
c) do skrbnika in z njim povezanih oseb in
d) iz naslova naložb v tvegani kapital.
(3) Pri prikazu izpostavljenosti do skrbnika in z njim povezanih oseb se posebej prikažeta znesek in odstotek čiste vrednosti sredstev kritnega sklada, skupaj naloženih v depozite, instrumente denarnega trga in druge vrednostne papirje, katerih izdajatelj je skrbnik in z njim povezane osebe.
II. 3. POSLOVNO POROČILO KRITNEGA SKLADA
13. člen
(vsebina poslovnega poročila kritnega sklada)
Poslovno poročilo kritnega sklada iz točke b) prvega odstavka 3. člena tega sklepa mora vsebovati:
a) poročilo o poslovanju kritnega sklada za poslovno leto in
b) izbrane računovodske in finančne kazalnike poslovanja.
14. člen
(poročilo o poslovanju kritnega sklada)
(1) Poročilo o poslovanju kritnega sklada za poslovno leto mora, poleg podatkov in pojasnil, ki veljajo za velike gospodarske družbe po zakonu, ki ureja poslovanje gospodarskih družb, vsebovati tudi:
a) navedbo imena oziroma naziv kritnega sklada in upravljavca kritnega sklada, ter v primeru kolektivnega zavarovanja tudi navedbo imen članov Odbora pokojninskega sklada,
b) navedbo spletne strani, kjer so objavljeni podatki in informacije iz 253. člena ZPIZ 2,
c) opis glavnih značilnostih pokojninskega načrta kritnega sklada ter datum vpisa pokojninskega načrta v register in opis učinkov sprememb pokojninskega načrta v poslovnem letu,
d) opis naložbenih ciljev, strategije in naložbene politike, ter doseganje teh ciljev v poslovnem letu glede na preteklo obdobje,
e) lomljeni graf ustvarjenega donosa na zadnji dan posameznega četrtletja v odstotkih, za obdobje od oblikovanja kritnega sklada do 31. 12. zadnjega poslovnega leta,
f) dejanski in zajamčeni donos po posameznih poslovnih letih, za obdobje od oblikovanja kritnega sklada do 31. 12. zad­njega poslovnega leta,
g) podatke o številu ter spremembah v številu in sestavi članstva med letom, za katerega se poročilo sestavlja, in sicer o:
– številu članov kritnega sklada po spolu in starosti (v razponu petih let) na prvi in zadnji dan leta, za katerega se poročilo sestavlja,
– številu članov, ki so zadržali pravice iz vplačanih sredstev na svojem osebnem računu, na zadnji dan leta, za katerega se poročilo sestavlja,
– številu novih članov v letu, za katerega se poročilo sestavlja ter o številu rednih in izrednih prenehanj članstva v kritnem skladu v tem letu,
– številu članov kritnega sklada, ki so v letu, za katerega se poročilo sestavlja, prenesli sredstva v drug pokojninski sklad,
– številu članov kritnega sklada, ki so v poslovnem letu v kritni sklad prenesli sredstva iz drugega pokojninskega sklada,
h) opis pomembnih aktivnosti upravljavca kritnega sklada v poslovnem letu ter učinkov sprememb v pogojih in okolju delovanja kritnega sklada,
i) prikaz obrestne mere, izražene v odstotkih, ki jo je upravljavec upošteval v izračunu sorazmernega deleža člana v donosu kritnega sklada na letnem nivoju in prikaz deleža rezervacij, ki še niso pripisane članu, izraženega kot odstotek zavarovalno-tehničnih rezervacij, namenjenih za zajamčeno izplačilo za vsak kritni sklad, če upravljavec kritnega sklada izračunava odkupno vrednost police prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja na podlagi sorazmernega deleža zavarovanca v donosu kritnega sklada,
j) prikaz vrednosti enote premoženja na začetku poslovnega leta, vrednosti enote premoženja na koncu poslovnega leta ter odstotek spremembe v poslovnem letu za vsak kritni sklad, če upravljavec izračunava odkupno vrednost police prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja z uporabo enot premoženja kritnega sklada,
k) podatke o višini vstopnih in izstopnih stroškov, do katerih je upravičen upravljavec, o načinu njihovega izračuna ter plačila višine provizije za upravljanje kritnega sklada, do katere je upravičen upravljavec in o načinu izračuna ter obračuna te provizije,
l) podatke o vrsti drugih stroškov, do povrnitve katerih je, v breme premoženja kritnega sklada, upravičen upravljavec in o vrsti drugih stroškov, ki neposredno bremenijo kritni sklad,
m) podatke in pojasnila o višini provizije, do katere je upravičen skrbnik, in o načinu obračuna te provizije in
n) podatke in pojasnila o morebitnih drugih stroških, do povrnitve katerih je, v breme premoženja kritnega sklada, upravičen skrbnik.
(2) Če so podatki in pojasnila iz prejšnjega odstavka tega člena vsebovani v računovodskih izkazih kritnega sklada, se lahko v poslovnem poročilu navede sklic na ustrezne podatke in pojasnila v računovodskih izkazih.
15. člen
(izbrani računovodski in finančni kazalniki poslovanja)
(1) Upravljavec kritnega sklada izračunava in prikaže kazalnike iz Priloge 2 tega sklepa v poslovnem poročilu kritnega sklada, in sicer za zadnje zaključeno poslovno leto in predhodno poslovno leto.
(2) Upravljavec kritnega sklada poda tudi kratka pojasnila k izbranim računovodskim in finančnim kazalnikom poslovanja.
III. LETNO POROČILO SKUPINE KRITNIH SKLADOV
16. člen
(vsebina letnega poročila skupine kritnih skladov)
(1) Letno poročilo skupine kritnih skladov sestavljajo:
a) zbirna bilanca stanja,
b) zbirni izkaz poslovnega izida,
c) pojasnila k zbirnim računovodskim izkazom iz točk a) in b) tega odstavka in
d) letno poročilo iz prvega odstavka 3. člena tega sklepa, za vsak kritni sklad iz skupine kritnih skladov posebej.
(2) Zbirna bilanca stanja je seštevek postavk posameznih bilanc stanja kritnih skladov iz skupine kritnih skladov.
(3) Zbirni izkaz poslovnega izida je seštevek postavk posameznih izkazov poslovnega izida kritnih skladov iz skupine kritnih skladov.
(4) Letno poročilo skupine kritnih skladov morajo s svojim podpisom potrditi vsi člani uprave oziroma upravnega odbora upravljavca skupine kritnih skladov.
(5) Če skupina kritnih skladov izvaja kolektivno dodatno zavarovanje, mora letno poročilo skupine kritnih skladov vsebovati tudi mnenje Odbora pokojninskega sklada.
17. člen
(priloga s pojasnili k računovodskim izkazom skupine kritnih skladov)
Priloga s pojasnili k računovodskim izkazom skupine kritnih skladov mora obsegati najmanj:
a) naziv skupine kritnih skladov, ki izvajajo politiko življenjskega cikla in naziv upravljavca, v primeru kolektivnega zavarovanja pa tudi imena članov Odbora pokojninskega sklada,
b) imena posameznih kritnih skladov iz skupine kritnih skladov, vključno z navedbo ciljne starostne skupine (v letih), ki ji je namenjen posamezni kritni sklad iz skupine kritnih skladov,
c) navedbo spletne strani, kjer so objavljeni podatki in informacije iz 253. člena ZPIZ 2,
d) opis postopka prenosa sredstev člana iz določenega kritnega sklada v kritni sklad, namenjen višji starostni skupini člana ter navedba načina in časa obveščanja tega člana,
e) opredelitev, kateri stroški bodo bremenili vse kritne sklade iz skupine kritnih skladov, z opisom načinom opisa oziroma metodologije delitve skupnih stroškov med posamezne kritne sklade iz skupine kritnih skladov,
f) prikaz vseh medsebojnih razmerij med posameznimi kritnimi skladi iz skupine kritnih skladov,
g) skupno izpostavljenost skupine kritnih skladov do upravljavca in z njim povezanih oseb, in
h) skupno izpostavljenost skupine kritnih skladov do skrbnika ter z njim povezanih oseb.
IV. MEDLETNI RAČUNOVODSKI IZKAZI
18. člen
(medletni računovodski izkazi)
(1) Upravljavec kritnega sklada sestavlja tudi medletne računovodske izkaze, in sicer:
a) bilanco stanja kritnega sklada in
b) izkaz poslovnega izida kritnega sklada.
(2) Upravljavec skupine kritnih skladov sestavlja računovodske izkaze iz predhodnega odstavka za vsak kritni sklad iz skupine kritnih skladov.
(3) Računovodski izkazi iz prvega oziroma drugega odstavka tega člena morajo biti izdelani po predpisanih shemah iz Priloge 1 tega sklepa. Pri sestavi navedenih izkazov se uporabljajo splošna pravila za pripravo računovodskih izkazov iz 5. člena tega sklepa.
V. POROČANJE
19. člen
(roki in način poročanja)
(1) Nerevidirano letno poročilo kritnega sklada in skupine kritnih skladov v obsegu, predpisanem s tem sklepom, predložijo upravljavci kritnega sklada Agenciji za zavarovalni nadzor (v nadaljnjem besedilu: Agencija), najkasneje v treh mesecih po preteku koledarskega leta, revidirano pa v šestih mesecih po preteku koledarskega leta.
(2) Upravljavec kritnega sklada oziroma skupine kritnih skladov pošlje Agenciji medletne računovodske izkaze, po stanju na koncu vsakega trimesečja, in sicer za prvo trimesečje najkasneje do 30. 4., za polletje najkasneje do 31. 7. in za tretje trimesečje najkasneje do 31. 10. tekočega leta.
(3) Upravljavec kritnega sklada oziroma skupine kritnih skladov posreduje Agenciji računovodske izkaze v sistem elektronskega poročanja Agencije.
(4) Letno poročilo kritnega sklada in letno poročilo skupine kritnih skladov, ki ga podpišejo odgovorne osebe upravljavca, upravljavec kritnega sklada oziroma skupine kritnih skladov predloži Agenciji v papirni obliki in ga posreduje v sistem elektronskega poročanja Agencije v pdf formatu.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
20. člen
(prehodne določbe)
(1) Z dnem začetka veljavnosti tega sklepa se preneha uporabljati točka 2. 4.d) iz Priloge 2 Sklepa o letnem poročilu in trimesečnih računovodskih izkazih zavarovalnic – SKL 2009 (Uradni list RS, št. 47/09, 99/10, 47/11). Ne glede na navedeno, se točka 2. 4.d) iz Priloge 2, v predhodnem stavku imenovanega sklepa, uporablja do prvega poročanja po določbah tega sklepa.
(2) Letno poročilo kritnega sklada in letno poročilo skupine kritnih skladov mora upravljavec v skladu s tem sklepom prvič izdelati za poslovno leto 2013. Ne glede na četrti odstavek 3. člena in peti odstavek 16. člena tega sklepa mora letno poročilo kritnega sklada ali letno poročilo skupine kritnih skladov za leto 2013 vsebovati mnenje Odbora pokojninskega sklada le, če je Odbor pokojninskega sklada na dan izdelave letnega poročila že oblikovan.
(3) Medletne računovodske izkaze v skladu s tem sklepom je potrebno prvič izdelati za prvo četrtletje 2014 in jih Agenciji predložiti do 31. 5. 2014.
21. člen
(začetek veljavnosti)
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 40151-1675/2013
Ljubljana, dne 17. septembra 2013
EVA 2013-1611-0121
Predsednik strokovnega sveta
Agencije za zavarovalni nadzor
Sergej Simoniti l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti