Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2013 z dne 23. 8. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2013 z dne 23. 8. 2013

Kazalo

2670. Odredba o določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni za objekt in okoliš objekta posebnega pomena ter ukrepov za njuno varovanje, stran 8075.

Na podlagi prvega odstavka 32. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji (Uradni list RS, št. 15/13) izdaja minister za notranje zadeve
O D R E D B O
o določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni za objekt in okoliš objekta posebnega pomena ter ukrepov za njuno varovanje
1. člen
Ta odredba določa, da sta objekt in okoliš objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni (v nadaljnjem besedilu: center), v katerih se izvajata omejitev gibanja in strožji policijski nadzor nad tujci, ki so v postopku odstranitve iz države, posebnega pomena za opravljanje nalog policije ter ukrepe za njuno varovanje.
2. člen
Objekt iz prejšnjega člena je v lasti Republike Slovenije, v upravljanju Ministrstva za notranje zadeve. Nahaja se v vasi Veliki Otok pri Postojni v katastrski občini Zagon in je namenjen predvsem izvajanju omejitve gibanja in strožjega policijskega nadzora v okviru centra.
3. člen
Okoliš objekta je funkcionalno zemljišče, ki obsega parceli št. 1449/2 in 1449/79 v katastrski občini Zagon.
4. člen
(1) Zaradi varovanja objekta in okoliša objekta policija izvaja ukrepe operativnega, tehničnega in fizičnega varovanja.
(2) Operativno varovanje obsega patruljiranje, opazovanje in zbiranje informacij z namenom spremljanja vseh pojavov in dogodkov v varovanem območju.
(3) Tehnično varovanje obsega sistem protivlomnega in protipožarnega varovanja, videonadzor, fizične ograde ter sistem, ki omogoča kontrolo vstopa in izstopa ter zadrževanja v centru.
(4) Fizično varovanje obsega neposredno, stalno ali občasno fizično prisotnost policistov v objektu in okolišu objekta.
5. člen
(1) Objekt in okoliš objekta se varuje po stopnjah varovanja, ki jih narekuje število nastanjenih tujcev, stopnja ogroženosti objekta in varnostne razmere.
(2) Stopnja varovanja pomeni količino in vrsto varnostnih ukrepov.
(3) Obseg in vrsto varnostnih ukrepov za posamezne stopnje varovanja določi generalni direktor policije z načrtom varovanja.
6. člen
Način vstopanja v objekt in okoliš objekta ter gibanje v objektu in okolišu objekta določi generalni direktor policije.
7. člen
Z dnem uveljavitve te odredbe se preneha uporabljati Odredba o določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni ter ukrepov za njegovo varovanje (Uradni list RS, št. 11/01 in 15/13 – ZODPol).
8. člen
Ta odredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-353/2013
Ljubljana, dne 20. avgusta 2013
EVA 2013-1711-0054
dr. Gregor Virant l.r.
Minister
za notranje zadeve

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti