Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/2013 z dne 19. 7. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/2013 z dne 19. 7. 2013

Kazalo

2467. Sklep o podelitvi priznanj Mestne občine Nova Gorica, stran 7317.

Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12) in 19. člena Odloka o priznanjih Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 21/08, 24/12) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji 11. julija 2013 sprejel
S K L E P
1.
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica podeljuje naslednja priznanja Mestne občine Nova Gorica v letu 2013:
NAZIV ČASTNEGA OBČANA MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejme:
– LOJZKA BRATUŽ, roj. 1934, dr. modernih leposlovnih ved, Via Ugo Foscolo 16, Gorica, Italija, za njene zasluge pri vzpostavljanju in ohranjanju skupnega narodno-kulturnega prostora obeh Goric in Goriške ter znanstveno-strokovno delo.
NAGRADO FRANCETA BEVKA prejmeta:
– JAVNI ZAVOD KULTURNI DOM NOVA GORICA, Bevkov trg 4, Nova Gorica, za uspešno več kot 30-letno delovanje na kulturno-umetniškem področju ter organizacijo številnih izjemnih glasbenih in likovnih dogodkov, ki so ponesli glas o Novi Gorici kot pomembnem žarišču kulture tako v slovenski kot širši mednarodni prostor.
– NEDA RUSJAN BRIC, roj. 1967, igralka in režiserka, Ledine 105/a, Nova Gorica, za izjemno režisersko stvaritev goriške trilogije predstav o Aleksandrinkah, bratih Rusjan in Simonu Gregorčiču.
NAGRADO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– STOJAN RISTOVSKI, roj. 1939, glasbenik, Kidričeva 28/b, Nova Gorica, za dolgoletno in uspešno pedagoško delo na glasbeni šoli, za njegov brezkompromisen prispevek k razvoju pihalnih godb na Goriškem in Glasbenega društva NOVA.
– CONTALL d.o.o. Nova Gorica, Erjavčeva ulica 2, Nova Gorica, za njen prispevek podpori podjetništvu v smislu razvoja in pomoči v dani gospodarski situaciji. Kot družbeno odgovorno podjetje je tudi ustanovitelj fundacije Vrabček upanja, ki zbrana sredstva namenja za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.
– JOŽEF LEBAN, roj. 1944, pravnik, Ulica Maksa Valentinčiča 12, Solkan, za več kot 50-letno prizadevno delo na odgovornih vodilnih mestih v gospodarstvu, družbenih organizacijah, društvih, športnih klubih in v Krajevni skupnosti Solkan.
PLAKETO MESTNE OBČINE NOVA GORICA prejmejo:
– OTROK OTROKU, HUMANITARNO DRUŠTVO KID, Ulica Gradnikove brigade 9, Nova Gorica, za izjemno organizacijsko sposobnost pri pomoči socialno ogroženim otrokom in družinam ter krepitve solidarnosti kot temeljne človeške vrednote.
– RAJMUND KOLENC, roj. 1942, delovodja, Pod Grčno 4, Nova Gorica, za dolgoletno aktivno delo na področju turizma in športa.
– prof. dr. GABRIJEL DEVETAK, roj. 1938, dr. ekonomskih znanosti, Vipavska cesta 29, Nova Gorica, za dosežke na znanstveno-raziskovalnem področju in za njegov prispevek k trajnemu razvoju in ugledu Mestne občine Nova Gorica.
– MARIJAN KOGOJ, roj. 1958, prof. zgodovine in sociologije, Ulica Pinka Tomažiča 40, Nova Gorica. Kot dolgoletni ravnatelj OŠ Solkan in vodja aktiva ravnateljev Goriške regije tvorno prispeva k razvoju in ugledu dobrega osnovnega šolstva na Goriškem. Pod njegovim vodstvom je OŠ Solkan dosegla prepoznavnost v slovenskem in mednarodnem prostoru tako po kvalitetnem pouku, številnih izvenšolskih dejavnostih in inovativnih projektih.
– BOGDAN POTOKAR, roj. 1955, policist, Ulica Padlih borcev 20, Šempeter pri Gorici, za ohranjanje kulturne dediščine I. svetovne vojne na Sabotinu in za razvoj turistične ponudbe v Mestni občini Nova Gorica.
2.
Ta sklep začne veljati takoj in se ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 094-1/2013-2
Nova Gorica, dne 11. julija 2013
Župan
Mestne občine Nova Gorica
Matej Arčon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti