Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2013 z dne 22. 3. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2013 z dne 22. 3. 2013

Kazalo

941. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Semič, stran 3297.

Na podlagi 12. člena Zakona o gostinstvu (ZGos-UPB2) (Uradni list RS, št. 93/07), 4. in 11. člena Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99, spremembe 107/00, 30/06 in 93/07) in 14. člena Statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 57/10) je Občinski svet Občine Semič na 18. redni seji dne 7. 3. 2013 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Semič
1. člen
Na koncu prvega odstavka 5. člena se dodata alineji:
»– zaradi kršenja določil iz 6. člena tega odloka,
– zaradi kršenja javnega reda in miru«.
2. člen
Besedilo 6. člena se spremeni tako, da se na novo glasi:
»Ne glede na že potrjeni obratovalni čas, lahko gostinec zaprosi za izdajo posamičnega soglasja za obratovanje gostinskega obrata dlje, kot traja potrjeni obratovalni čas.
Posamično soglasje se izda, kadar se v gostinskemu obratu odvijajo:
– prireditve zaprtega tipa (poroke, srečanja, praznovanja …) ali
– prireditve širšega pomena (lokalni prazniki, proslave …) ali
– dejavnosti za potrebe razvoja turizma.
Gostinec je dolžan poskrbeti, da v času prireditve zaprtega tipa v gostinski obrat ali kmetijo ne vstopajo zunanji obiskovalci.
Posamično soglasje se lahko zaradi razlogov iz 5. člena tega odloka ne izda oziroma se ga prekliče.
Posamično soglasje za gostinske obrate, ki so od najbližjega stanovanjskega objekta oddaljeni 300 m zračne razdalje oziroma manj, se lahko za obratovanje gostinskega obrata do 6. ure naslednjega dne, izda le za točno določen dan oziroma dneve. Soglasje se izda največ za obdobje 30 dni.
Posamično soglasje za gostinske obrate, ki so od najbližjega stanovanjskega objekta oddaljeni več kot 300 m zračne razdalje, se lahko za obratovanje gostinskega obrata do 6. ure naslednjega dne, izda z ali brez navedb točno določenega dneva oziroma dni obratovanja.
Odobritev podaljšanega obratovalnega časa za namene iz prvega odstavka tega člena se lahko odobri že ob prijavi za posamezno leto oziroma naknadno.
V primeru, da se gostinski obrat oziroma kmetija nahaja v stavbi z več lastniki, mora gostinec, ki zaproša za podaljšani obratovalni čas po tem členu, pred izdajo soglasja pridobiti soglasje za tovrstno obratovanje od vseh ostalih lastnikov te stavbe. Če gostinec ni lastnik obrata oziroma kmetije, v kateri obratuje, mora za tovrstno obratovanje pridobiti tudi soglasje lastnika obrata oziroma kmetije.«
3. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-09/2009-10
Semič, dne 8. marca 2013
Županja
Občine Semič
Polona Kambič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti