Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/2013 z dne 7. 1. 2013
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/2013 z dne 7. 1. 2013

Kazalo

54. Odlok o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (uradno prečiščeno besedilo (UPB1)), stran 300.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 98/09 – uradno prečiščeno besedilo, 44/12) ter 88. in 101. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 37/09 – UPB1, 44/12) je Občinski svet Občine Zagorje ob Savi na 15. redni seji dne 19. 12. 2012 sprejel uradno prečiščeno besedilo Odloka o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge – UPB1, ki obsega:
– Odlok o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št. 26/10);
– Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št. 53/11);
– Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št.105/12);
in je v naslednjem besedilu:
O D L O K
o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradno prečiščeno besedilo (UPB1))
1. člen
(1) Ta odlok ureja nagrajevanje diplomantov na območju Občine Zagorje ob Savi za opravljene zaključne naloge, in sicer določa predmet nagrajevanja, upravičence, način določitve višine denarne nagrade ter pogoje in postopek podelitve nagrade.
(2) Predmet nagrajevanja so zaključne naloge, ki izpolnjujejo pogoje iz tega odloka in so uspešno opravljene na šesti, sedmi ali osmi ravni izobraževanja, določeni v Klasifikaciji vrst izobraževalnih aktivnosti Uredbe o uvedbi in uporabi klasifikacijskega sistema izobraževanja in usposabljanja (Uradni list RS, št. 46/06).
2. člen
(1) Namen nagrajevanja v skladu s tem odlokom je spodbuditev študentov, da pri izbiri tematike zaključnih nalog vključujejo vsebine, ki so gospodarsko, zgodovinsko, kulturno, geografsko ali kako drugače povezane z Občino Zagorje ob Savi.
Zaključna naloga mora poleg vsebine, navedene v prvem odstavku tega člena, izpolnjevati vsaj še enega od naslednjih kriterijev:
– ima dodano vrednost za poslovne subjekte v občini,
– ima konkretno uporabno vrednost pri spodbujanju razvoja podjetništva, kmetijstva, turizma ali drugih gospodarskih ali družbenih dejavnosti v občini,
– pomeni prispevek k ohranjanju kulturnozgodovinske dediščine, k oblikovanju ali ohranjanju okolja ali h kvaliteti bivanja v občini,
– ima konkretno uporabno vrednost za izvajanje nalog iz pristojnosti Občine Zagorje ob Savi,
– aktivno spodbuja povezovanje med študenti ter lokalnimi organizacijami, podjetji in institucijami v občini.
(2) Upravičenec do denarne nagrade je diplomant VI/2, sedme ali osme ravni izobraževanja, določene v Klasifikaciji vrst izobraževalnih aktivnosti Uredbe o uvedbi in uporabi klasifikacijskega sistema izobraževanja in usposabljanja (Uradni list RS, št. 46/06), katerega zaključna naloga izpolnjuje pogoje iz prvega odstavka tega člena.
(3) Poleg v prvem in drugem odstavku tega člena navedenih pogojev, pa mora upravičenec za pridobitev nagrade izpolnjevati še naslednje pogoje:
– je državljan Republike Slovenije ter je imel ves čas študija in v času uveljavljanja nagrade stalno prebivališče v Občini Zagorje ob Savi,
– je v razpisnem obdobju uspešno opravil zaključno nalogo,
– zaključna naloga mora biti predložena v slovenskem jeziku.
(4) Vsi pogoji iz tega člena Odloka morajo biti kumulativno izpolnjeni.
3. člen
Finančna sredstva za nagrade se zagotovijo v proračunu Občine Zagorje ob Savi.
4. člen
(1) Nagrade za uspešno opravljene zaključne naloge, ki izpolnjujejo vse pogoje iz tega odloka, se podeljujejo enkrat letno na podlagi izvedenega javnega razpisa. Razpisno obdobje je preteklo koledarsko leto.
(2) Javni razpis se objavi vsakokrat v roku enega meseca po sprejemu proračuna občine. Objavi se najmanj na spletni strani občine, lahko pa tudi v lokalnih sredstvih javnega obveščanja.
5. člen
Razpis mora vsebovati:
– predmet razpisa in obdobje, v katerem je diplomant, ki se prijavlja na razpis, moral uspešno opraviti zaključno nalogo,
– pogoje za pridobitev nagrade,
– način in rok za prijavo ter kraj za sprejem prijav,
– navedbo, da bo prispele prijave obravnavala komisija, ki jo imenuje župan,
– vsebino prijave in dokazila, ki jih je k prijavi potrebno predložiti,
– rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu razpisa,
– seznanitev avtorja naloge, da se s pridobitvijo nagrade šteje, da je prenesel na Občino Zagorje ob Savi vse materialne avtorske pravice.
6. člen
Z isto zaključno nalogo lahko upravičenec sodeluje na razpisu samo enkrat.
7. člen
Župan imenuje posebno komisijo za nagrajevanje.
Višino denarnih nagrad določi župan s sklepom. Pri določitvi višine denarnih nagrad se upošteva raven izobraževanja, na posamezni ravni pa se lahko določi višja denarna nagrada za tiste zaključne naloge, ki imajo tudi konkretno uporabno vrednost.
Če za posamezno proračunsko leto sklep o višini denarnih nagrad ni sprejet, velja v tekočem letu višina denarnih nagrad iz preteklega leta oziroma vse dokler ni sprejeta odločitev o drugačni višini nagrad.
8. člen
(1) Prijave na razpis sprejema občinska uprava, obravnava pa jih komisija iz 7. člena tega odloka.
(2) V prijavi mora vlagatelj/ica kratko opisati in utemeljiti razloge, zaradi katerih meni, da naloga izpolnjuje kriterije in pogoje iz tega odloka in razpisa.
(3) Če je zaključna naloga vezana na konkreten poslovni subjekt, mora vlagatelj/ica k prijavi priložiti tudi priporočilo pristojne osebe poslovnega subjekta, da ima naloga dodano vrednost za ta poslovni subjekt.
(4) Prepozno prispele ali neustrezno opremljene prijave na javni razpis se neodprte vrnejo pošiljatelju.
(5) Nepopolne prijave mora vlagatelj/ica na pisni poziv komisije v roku, ki ga določi komisija, ustrezno dopolniti. V primeru, da prijava v določenem roku ni dopolnjena, jo komisija zavrže.
(6) Pravočasne in popolne prijave komisija obravnava na sejah.
9. člen
Komisija za nagrajevanje prijavitelje obvesti o izboru naloge in o višini denarne nagrade. Denarna nagrada se izplača v roku 30 dni po odločitvi Komisije na osebni račun upravičenca.
Denarna nagrada po tem odloku ni prenosljiva na drugo pravno ali fizično osebo.
10. člen
Seznam nagrajenih zaključnih nalog, njihovi avtorji ter povzetki nalog se objavijo na spletni strani občine, v fizični obliki pa se nagrajene zaključne naloge hranijo v Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.
PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
Odlok o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št. 26/10) vsebuje naslednje prehodne in končne določbe:
11. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št. 53/11) vsebuje naslednje prehodne in končne določbe:
8. člen
Razpis za dodelitev nagrad za zaključne naloge, uspešno opravljene v letu 2011, mora vključevati tudi obdobje od 1. 10. 2010 do 31. 12. 2010.
9. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nagrajevanju diplomantov za opravljene zaključne naloge (Uradni list RS, št. 105/12) vsebuje naslednje prehodne in končne določbe:
3. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-12/2009
Zagorje ob Savi, dne 19. decembra 2012
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti