Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2012 z dne 8. 6. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2012 z dne 8. 6. 2012

Kazalo

Št. 4102-3/2012/2 Ob-3005/12 , Stran 1251
Št. 4102-3/2012/2 Ob-3005/12
Na podlagi 2. člena Zakona o subvencioniranju študentske prehrane (Uradni list RS, št. 74/07 – uradno prečiščeno besedilo in 33/09), 2. člena Pravilnika o subvencioniranju študentske prehrane (Uradni list RS, št. 72/09) in 219. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08 in 99/09 – ZIPRS1011) objavlja Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve
javni razpis
za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2013 in 2014
1. Neposredni uporabnik: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (v nadaljevanju: Ministrstvo), Kotnikova ulica 28, 1000 Ljubljana. 2. Zakonske podlage javnega razpisa: – Rebalans proračuna Republike Slovenije za leto 2012 (Uradni list RS, št. 37/12); – Zakon o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2011 in 2012 (Uradni list RS, št. 96/10, 4/11, 22/12 – ZUKN-C in 37/12); – Zakon o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo in 110/11 – ZDIU12); – Pravilnik o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08 in 99/09 – ZIPRS1011); – Zakon o subvencioniranju študentske prehrane (Uradni list RS, št. 74/07 – uradno prečiščeno besedilo in 33/09); – Pravilnik o subvencioniranju študentske prehrane (Uradni list RS, št. 72/09); – Zakon za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/12). 3. Predmet javnega razpisa: dejavnost prehrambenih gostinskih obratov – izbira ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2013 in 2014. 4. Okvirna višina sredstev tega razpisa je, skladno z drugim odstavkom 20. člena Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2011 in 2012, 13.951.079,20 EUR v letu 2013 in 10.463.309,40 EUR v letu 2014. 5. Kraj izvedbe: kraj izvedbe študentske prehrane so študijska središča v Republiki Sloveniji, torej kraji, kjer so višje strokovne šole in visokošolski zavodi, ki izvajajo javno veljavne višješolske in visokošolske programe: Ajdovščina, Bled, Brežice, Celje, Črnomelj, Dob pri Domžalah, Domžale, Dutovlje, Godovič, Hoče, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Krško, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Mozirje, Murska Sobota, Naklo, Nova Gorica, Novo mesto, Piran, Portorož, Postojna, Ptuj, Radenci, Radovljica, Rakičan, Ravne na Koroškem, Rogaška Slatina, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šempeter pri Novi Gorici, Šentjur, Škofja Loka, Trbovlje, Trebnje, Tržič, Velenje, Zagorje ter Žalec. 6. Kraj, čas in oseba, pri kateri lahko ponudnik dvigne razpisno dokumentacijo: – Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, pisarna študentska prehrana, Mojca Škrjanec, vsak delovni dan, od 12. do 13. ure, oziroma na internetu na naslovu: http://www.sou-lj.si; – Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska 86, 2000 Maribor, vsak delovni dan, od 11. do 13. ure, oziroma na internetu na naslovu: http://www.soum.si; – Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Pristaniška 3, 6000 Koper, Aleks­andra Rengeo, vsak delovni dan, od 10. do 12. ure, oziroma na internetu na naslovu: http://www.soup.si; – Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, na internetu na naslovu: http://www.mddsz.gov.si/. 7. Osnovni pogoji, ki jih mora zagotavljati vsak ponudnik študentske prehrane: a) Osnovni pogoji, ki jih mora ponudnik izpolnjevati ob oddaji vloge: – lokal mora imeti jedilnico s površino najmanj 20 m2 in najmanj 3 mizami in 12 sedišči, pri čemer se pogodba oziroma dogovor s sosednjim ali kakim drugim lokalom ne upošteva. Jedilnica mora biti v lokalu oziroma v objektu v katerem je lokal. Ponudnik v vlogi izpolni izjavo, s katero potrjuje, da izpolnjuje te pogoje. Študentje inšpektorji lahko izpolnjevanje tega pogoja preverijo še pred podpisom pogodbe in kolikor se ugotovi, da ponudnik tega pogoja ne izpolnjuje, se z njim pogodba ne sklene; – lokal, s katerim se ponudnik prijavlja, mora biti v njegovi lasti ali pa v najemu (velja tudi podnajem). Če je ponudnik najemnik oziroma podnajemnik lokala, mora predložiti kopijo najemne pogodbe oziroma pogodbe o podnajemu, ki mora biti sklenjena najmanj do vključno 31. 12. 2014. Če pa je ponudnik lastnik lokala, pa mora izpolniti izjavo o lastništvu, v kateri izpolni tudi identifikacijski znak nepremičnine; – ponudnik mora priložiti jedilnik za en teden, ki se ga mora glede tipa ponudbe držati v celotnem razpisnem obdobju. b) Osnovni pogoji, ki jih mora ponudnik izpolnjevati z dnem začetka nudenja subvencionirane študentske prehrane: – lokal mora obratovati; – nudenje študentskih kosil vsaj pet dni v tednu; – nudenje vsaj 15 različnih študentskih kosil v tednu in vsaj 3 različnih študentskih kosil na dan; – študentsko kosilo je sestavljeno iz najmanj glavne jedi in dveh različnih dodatnih hodov (glavna jed ni hod). Dva različna hoda predstavljata prosto izbiro ponudnika izmed navedenih, ki so: juha, zelenjavna solata, sladica ali namesto sladice sadje. Zelenjavna solata se postreže kot samostojni hod v za to namenjeni posodici in mora tehtati najmanj 150 g, brez posodice. Sladica ali sadje se postreže kot samostojni hod in mora tehtati najmanj 60 g. Smoothie oziroma shake in podobno se tretira kot sadje oziroma sladica; – nudenje najmanj 2 dcl brezplačne pitne vode ali brezalkoholne pijače ali toplega napitka ob vsakem študentskem kosilu (izjema je dostava na dom). Voda oziroma brezalkoholna pijača ali katerikoli drug topli napitek se ne tretira kot hod; – vsak ponudnik mora v času nudenja študentske prehrane le-to ponujati vsem študentom; – ponudnik ne sme ločevati prostora namenjenega uporabnikom subvencionirane študentske prehrane od ostalega prostora; – ponudnik, ki nudi pizze, mora nuditi pizzo, katere premer mora meriti vsaj 27 cm oziroma površina najmanj 572 cm2; – v primeru, da ponudnik nudi samopostrežni solatni bar, mora le-ta vsebovati najmanj 6 različnih vrst zelenjave ali drugih živil, s katerimi si lahko uporabnik študentske prehrane sam pripravi solato; – v primeru, da ponudnik nudi dostavo hrane na dom, mora le-to zagotavljati najmanj na področju celotne občine, kjer je izbran; – ponudnik mora izpolnjevati smernice zdravega prehranjevanja in imeti vzpostavljen samonadzorni kontrolni sistem. 8. Merila za ocenitev vlog oziroma ponudb: – Število različnih študentskih kosil v tednu (do 10 točk); – Pestrost ponudbe (do 16 točk); – Nudenje tretjega dodatnega hoda poleg glavne jedi (poleg dveh obveznih hodov) (10 točk); – Nudenje samopostrežnega solatnega bara (najmanj 6 različnih vrst) (5 točk); – Dodatni dnevi nudenja študentskih kosil (do 5 točk); – Možnost prehranjevanja zaradi invalidnosti (do 5 točk); – Nudenje študentskih kosil, namenjenih študentom s celiakijo (4 točke); – Vrednost študentskega kosila, pomnožena s količnikom (do 40 točk). Maksimalno število točk je 95. Natančnejša razdelitev točk v okviru posameznega merila je določena v razpisni dokumentaciji. Izbrani bodo ponudniki, ki bodo dosegli vsaj 40 % možnih točk oziroma 38 točk. Ponudniki bodo subvencionirano študentsko prehrano lahko nudili največ od 8. do 20. ure. Pri ponudnikih, ki nudijo dostavo na dom, se pri dostavi ne upoštevata merilo št. 4 (nudenje samopostrežnega solatnega bara) in merilo št. 6 (možnost prehranjevanja zaradi invalidnosti). Torej je pri dostavi maksimalno število točk 85, izbrani pa so ponudniki, ki dosežejo vsaj 40 % točk oziroma 34 točk. Najvišja vrednost subvencioniranega študentskega kosila je 7 EUR. Dodatne točke (to so točke, ki niso zajete v maksimalnem številu točk, se pa prištejejo ponudnikovim točkam, ki jih je prejel pri zgoraj navedenih merilih): – Ekološka živila – ponudnik nudi vsaj 10 % živil pridelanih na ekološki način – ponudnik priloži potrdilo, da ima blago znak za okolje tipa I oziroma certifikat za živila, pridelana na ekološki način (5 točk); – Vozila, ki jih ponudnik uporablja pri dostavi hrane na dom, izpolnjujejo zahteve glede emisij izpušnih plinov EURO 5 (3 točke); – Lokal se nahaja v zgradbi, kjer se izvaja študijski proces oziroma kjer je študentski ali dijaški dom (5 točk); – Dokazilo o blagovni znamki “Gostilna Slovenija“ (na podlagi Pravilnika o pogojih podeljevanja pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke “Gostilna Slovenija“) (5 točk); – Nekaznovanost v preteklem razpisnem obdobju (leti 2011 in 2012), kar pomeni da ponudnik, ki je v preteklem razpisnem obdobju nudil subvencionirano študentsko prehrano, ni prejel sankcije (5 točk). 9. Popolna vloga mora vsebovati: – original in kopijo izpolnjenega, ožigosanega in podpisanega prijavnega obrazca (točka 4.1. in 4.2. razpisne dokumentacije) in obrazca »Ponudbe« (točka 6. razpisne dokumentacije); kopijo prejme izvajalec – ponudnik mora izpolniti za vsak prijavljen lokal in/ali dostavo na dom svoj obrazec »Ponudbe« (ovoj št. 1); – izpolnjen obrazec tedenskega jedilnika (ovoj št. 2); – izpolnjene, podpisane in ožigosane izjave in dokazila iz razpisne dokumentacije (ovoj št. 3); – natančno izpolnjen, podpisan in ožigosan izvod osnutka Pogodbe o zagotavljanju subvencionirane študentske prehrane in Pogodbe o izvajanju subvencionirane študentske prehrane (ovoj št. 4); – izpolnjen obrazec o izpolnjevanju smernic zdravega prehranjevanja (ovoj št. 5); – izpolnjen obrazec samonadzornega kontrolnega sistema (ovoj št. 6). 10. Ministrstvo bo v času trajanja javnega razpisa opravilo dve odpiranji prispelih vlog. – Prvo odpiranje vlog bo 4. 9. 2012. Vloge morajo biti oddane na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve do vključno 30. 8. 2012. Oddajo se lahko v glavni pisarni Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ali priporočeno po pošti. – Drugo odpiranje vlog bo 4. 9. 2013. Vloge morajo biti oddane na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve do vključno 30. 8. 2013. Oddajo se lahko v glavni pisarni Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ali priporočeno po pošti. Predložena vloga mora biti v zapečateni kuverti, na zunanji strani kuverte pa mora biti nalepljen izpolnjen »Obrazec za oddajo vloge«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije. Vlog, ki ne bodo prispele pravočasno in vlog, katerih kuverte ne bodo opremljene z izpolnjenim »Obrazcem za oddajo vloge« (razpisna dokumentacija, točka 2), komisija ne bo obravnavala in bodo vrnjene ponudniku. Vloge, ki bodo predložene na drug način (npr. po faksu ali e-mailu) ali bodo naslovljene in dostavljene na drug naslov, bodo zavržene. Strokovna komisija bo v roku 8 dni od zaključka odpiranja vlog pisno pozvala tiste ponudnike, katerih vloge niso bile popolne, da jih dopolnijo. Kolikor ponudnik vloge ne bo dopolnil v zahtevanem roku, ali je ne bo dopolnil v skladu z zahtevanimi dokumenti oziroma pozivom za dopolnitev, da bi bila le-ta popolna, bo komisija tako vlogo zavrgla. Odpiranji vlog nista javni. 11. Naslov, kamor je potrebno predložiti vloge: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Kotnikova ulica 28, 1000 Ljubljana. 12. Ponudniki bodo obveščeni o izidu javnega razpisa najkasneje v roku 90 dni od dneva, ki je določen za odpiranje vlog. 13. Morebitne druge informacije posreduje Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, tel. 01/438-02-11, vsak delovni dan, od 12. do 13. ure, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, tel. 031/332-221, od ponedeljka do četrtka, od 9. do 11. ure, Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Pristaniška 3, 6000 Koper, tel. 05/662-62-30, vsak delovni dan, od 10. do 12. ure, in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Kotnikova 28, 1000 Ljubljana, tel. 01/369-76-40, vsak delovni dan, od 9. do 11. ure. 14. Informacije v zvezi s smernicami zdravega prehranjevanja posreduje Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije, tel. 01/244-14-96 vsak delovni dan, od 9. do 10. ure. 15. Vsebinska vprašanja ponudniki podajajo pisno na elektronski naslov: gp.mddsz@gov.si, s pripisom »Javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2013 in 2014«, najkasneje štiri dni pred koncem roka za oddajo vlog. Odgovori na pisna vprašanja bodo objavljeni na spletni strani ministrstva: http://www.mddsz.gov.si/si/o_ministrstvu/javne_objave/javni_razpisi_in_javna_narocila/.
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti