Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2012 z dne 29. 12. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2012 z dne 29. 12. 2012

Kazalo

4307. Pravilnik o izvajanju ustanoviteljskih pravic v zvezi s prejemki direktorjev in članov nadzornih svetov gospodarskih družb, katerih lastnica oziroma solastnica je Mestna občina Nova Gorica, stran 12053.

Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradni list RS, št. 13/12) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji dne 13. decembra 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o izvajanju ustanoviteljskih pravic v zvezi s prejemki direktorjev in članov nadzornih svetov gospodarskih družb, katerih lastnica oziroma solastnica je Mestna občina Nova Gorica
1. člen
S tem pravilnikom se določa način izvajanja ustanoviteljskih pravic v zvezi s prejemki direktorjev in članov nadzornih svetov gospodarskih družb, katerih lastnica oziroma solastnica je Mestna občina Nova Gorica in za izvajanje katerih je, skladno z veljavnimi predpisi oziroma akti o ustanovitvi teh družb, pristojen Mestni svet Mestne občine Nova Gorica (v nadaljevanju: Mestni svet).
V gospodarskih družbah, v katerih deleži Mestne občine Nova Gorica in drugih občin soustanoviteljic predstavljajo večino, se pravice iz prejšnjega odstavka uresničujejo na skupščini družbenikov, pri čemer se smiselno uporabljajo določbe tega pravilnika.
Izrazi, uporabljeni v tem pravilniku, imajo enak pomen kot v Zakonu o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnostih (Uradni list RS, št. 21/10 in spremembe, v nadaljevanju: ZPPOGD), Uredbi o določitvi najvišjih razmerij za osnovna plačila ter višine spremenljivih prejemkov direktorjev (Uradni list RS, št. 34/10 in spremembe, v nadaljevanju: uredba) oziroma v Zakonu o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/06 in spremembe, v nadaljevanju: ZGD-1).
2. člen
Prejemki iz prvega odstavka prejšnjega člena so:
– za direktorje: osnovno plačilo, spremenljivi prejemek, odpravnina ter druge pravice iz pogodbe (uporaba službenega vozila, kreditnih kartic, preventivni zdravstveni pregledi, plačevanje socialnih, zdravstvenih in drugih zavarovanj, dopolnilno izobraževanje, reprezentanca itd., v nadaljevanju: druge pravice iz pogodbe),
– za člane nadzornih svetov: plačilo za delo.
3. člen
Mestni svet s posebnim sklepom določi za direktorje posameznih gospodarskih družb maksimalni okvir za določitev osnovnega prejemka, spremenljivega prejemka in odpravnine, pri čemer upošteva veljavne predpise. Sklep se posreduje nadzornemu svetu posamezne družbe.
Mestni svet s sklepom iz prejšnjega odstavka določi tudi usmeritve za določitev pravil glede drugih pravic iz pogodbe iz prve alineje prejšnjega člena.
4. člen
Če v aktu o ustanovitvi posamezne družbe ni drugače določeno, Mestni svet sprejme sklep, s katerim za člane nadzornega sveta posamezne gospodarske družbe odloči o pravici ter višini plačila za njihovo delo.
PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
5. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Nova Gorica (Uradni list RS, št. 23/07).
6. člen
Do sprejema in uveljavitve sklepov iz 3. člena tega pravilnika, se pogodbe o zaposlitvi, civilnopravne pogodbe oziroma aneksi k tem pogodbam, ki jih imajo direktorji gospodarskih družb sklenjene s temi družbami, obdržijo v veljavi, kolikor niso v nasprotju z ZPPOGD ter uredbo. V primeru nasprotij so nadzorni sveti in direktorji dolžni, najkasneje v desetih dneh po uveljavitvi tega pravilnika, skleniti ustrezne anekse k tem pogodbam in jih posredovati pristojnemu ministrstvu.
Ne glede na določbo 5. člena tega pravilnika se, do sprejema sklepov iz 4. člena, za plačilo članom nadzornih svetov uporabljajo določila Pravilnika o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Nova Gorica (Uradni list RS, št. 23/07), vendar ne dlje kot dva meseca po uveljavitvi tega pravilnika.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-21/2012-4
Nova Gorica, dne 13. decembra 2012
Župan
Mestne občine Nova Gorica
Matej Arčon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti