Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/2012 z dne 26. 11. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/2012 z dne 26. 11. 2012

Kazalo

3505. Pravilnik o podelitvi občinskih priznanj za delo v športu, stran 9238.

Na podlagi 7. in 16. člena Statuta Občine Dolenjske Toplice (Uradni list RS, št. 93/07 in 42/10) je Občinski svet Občine Dolenjske Toplice na 14. redni seji dne 25. 10. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o podelitvi občinskih priznanj za delo v športu
1. člen
Ta pravilnik določa postopek in opredeljuje občinska priznanja za tekmovalno, organizacijsko, vodstveno, pedagoško in strokovno delo v športu.
2. člen
Za tekmovalne rezultate iz 1. člena tega pravilnika se podeli priznanja za:
a) športnico leta,
b) športnika leta,
c) športni kolektiv leta,
d) perspektivnega športnika Občine Dolenjske Toplice.
3. člen
Priznanje za športnico leta, športnika leta, športni kolektiv leta in perspektivnega športnika Občine Dolenjske Toplice se podeljuje v obliki plakete s podpisom župana Občine Dolenjske Toplice in žigom Občine Dolenjske Toplice.
4. člen
Za dolgoletno delo v športu iz 1. člena tega pravilnika se glede na trajanje teh aktivnosti podeljuje štiri vrste priznanj:
a) Priznanje za najmanj 5 let dela v športu,
b) Bloudkova bronasta značka za najmanj 10 let dela v športu,
c) Bloudkova srebrna značka za najmanj 20 let dela v športu,
d) Bloudkova zlata značka za najmanj 30 let dela v športu.
5. člen
a) Priznanje za najmanj 5 let dela v športu se podeljuje v obliki zapisa s podpisom župana Občine Dolenjske Toplice in žigom Občine Dolenjske Toplice v protokolarnem ovitku formata A4.
b) Bloudkova bronasta značka se podeli v obliki zaščitenega znaka Bloudkovih priznaj s spremnim v bronasti barvi tiskanim priznanjem Občine Dolenjske Toplice za podelitev značke z imenom nagrajenca in podpisom župana Občine Dolenjske Toplice in žigom Občine Dolenjske Toplice.
Priznanje se podeli skupaj z bronasto značko.
c) Bloudkova srebrna značka se podeli v obliki zaščitenega znaka Bloudkovih priznaj s spremnim v srebrni barvi tiskanim priznanjem Občine Dolenjske Toplice za podelitev značke z imenom nagrajenca in podpisom župana Občine Dolenjske Toplice in žigom Občine Dolenjske Toplice.
Priznanje se podeli skupaj s srebrno značko.
d) Bloudkova zlata značka se podeli v obliki zaščitenega znaka Bloudkovih priznaj s spremnim v zlati barvi tiskanim priznanjem Občine Dolenjske Toplice za podelitev značke z imenom nagrajenca in podpisom župana občine Dolenjske Toplice in žigom Občine Dolenjske Toplice.
Priznanje se podeli skupaj z zlato značko.
6. člen
Značke so okrogle oblike v podeljevani žlahtnosti barve, premer značk pa je 11 mm.
Podeljujejo se v pripadajočih etuijih.
7. člen
Priznanje za najmanj 5 let dela v športu se podeljuje tistim, ki so s svojim prispevkom v določenem športnem kolektivu ali posamezno, bili aktivni na športnem področju. Priznanje je spodbuda za nadaljnje delo v športu.
Priznanje lahko prejme oseba, ki je pred prejetjem priznanja dopolnila 25 let.
8. člen
Bronasta Bloudkova značka za najmanj 10 let dela v športu se podeljuje športnim delavcem, ki delujejo v športu najmanj 10 let v kar se lahko šteje tudi do petletno obdobje tekmovalne dejavnosti. Tudi to priznanje je vzpodbuda za nadaljnje delo v športu.
Priznanje lahko prejme oseba, ki je pred prejetjem priznanja dopolnila najmanj 30 let.
9. člen
Srebrna Bloudkova značka za najmanj 20 let dela v športu se podeljuje športnim delavcem, ki delujejo v športu najmanj 20 let, v kar se lahko šteje tudi do petletno tekmovalno obdobje. Priznanje se podeljuje kot častno priznanje za dolgoletno delo v športu.
Priznanje lahko prejme oseba, ki je pred prejetjem priznanja dopolnila najmanj 40 let.
10. člen
Zlata Bloudkova značka za najmanj 30 let dela v športu se podeljuje športnim delavcem, ki delujejo v športu najmanj 30 let.
Kot najvišje športno priznanje v naši lokalni skupnosti se ga podeli kot priznanje za življenjsko delo v športu.
Priznanje lahko prejme oseba, ki je pred prejetjem priznanja dopolnila najmanj 50 let.
11. člen
Kandidate za priznanja na razpis Občine Dolenjske Toplice objavljen v lokalnih medijih in v razpisanem času na predpisanih obrazcih predlaga športni kolektiv, posameznik, zasebni športni delavec, javni zavod ali organizacija, ki deluje na področju športa in izobraževanja, delavne in druge organizacije, sindikati …
12. člen
Za priznanja športnih kolektivov lahko kandidirajo športna društva s sedežem v Občini Dolenjske Toplice, za priznanja športnic in športnikov pa posamezniki, ki igrajo ali nastopajo za društva s sedežem v Občini Dolenjske Toplice, imajo slovensko državljanstvo in tekmujejo v športnih panogah, ki so vključene v Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez.
13. člen
Priznanja iz 2. člena tega pravilnika na podlagi pravočasno prispelih predlogov na naslov razpisovalca izglasujejo posebna petčlanska strokovna komisija, ki jo letno imenuje župan in občani Dolenjskih Toplic z glasovanjem prek lokalnih medijev. Predloge za priznanja iz 4. člena tega pravilnika pa pregleda in potrdi izključno komisija, ki jo letno imenuje župan.
14. člen
Omejitve in izjeme pri podelitvi priznanj.
Priznanja se podeljujejo v skladu s predhodnimi členi tega pravilnika, pri čemer se poleg omenjenih omejitev za podelitev opredeljuje še naslednje pogoje:
– ne glede na starost prijavljenega kandidata je lahko prvo prejeto priznanje Bronasta Bloudkova značka
– Posameznik lahko skozi obdobje svojega dela v športu prejme vsa razpisana priznanja, s tem, da mora ustrezati zgoraj navedenim pogojem, med prejetjem prvega in naslednjega priznanja pa mora preteči najmanj 5 let
– Prijavitelj lahko za vsako posamezno priznanje v enem letu prijavi samo po enega kandidata, več prijavljenih v eni kategoriji je lahko samo ob posebnih pogojih tekmovalci v parih …
Izjeme pri podelitvi priznanj
Izjemoma lahko prejme predlagani kandidat tudi višja občinska priznanja, in sicer za izredni športni uspeh, ali kot lokalno priznanje za priznanja na nivoju mednarodnih ali državnih priznanj.
Izredno lahko prejmejo Zlato Bloudkovo značko:
– dobitniki medalj na Olimpijskih, Paraolimpijskih igrah ali svetovnih prvenstvih v olimpijskih športih
– dobitniki Bloudkove nagrade.
Izredno lahko prejmejo Srebrno Bloudkovo značko:
– dobitniki medalj na Evropskih prvenstvih v olimpijskih športih
– dobitniki Bloudkove plakete.
Izredno lahko prejmejo Bronasto Bloudkovo značko:
– dobitniki medalj na svetovnih prvenstvih neolimpijskih športov
– dobitniki medalj na svetovnih ali evropskih mladinskih prvenstvih olimpijskih športov.
15. člen
Komisija lahko po pregledu in oceni kandidatur prispelih ob določenem razpisu tudi spremeni vrsto predlaganega priznanja.
Na odločitve komisije, ki morajo biti ob upoštevanju navedenih pogojev soglasne ni pritožb.
Prijavitelji se s prijavo na razpis strinjajo s pogoji tega pravilnika. Rezultati se ne objavljajo pred podelitvijo na prireditvi Športnik leta za določeno koledarsko leto.
Z morebitnimi nestrinjanji se prijavitelj lahko obrne na Komisijo za šport Občine Dolenjske Toplice.
16. člen
Pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati s sprejemom na Občinskem svetu Občine Dolenjske Toplice.
Št. 032-20/2012(0106)-11
Dolenjske Toplice, dne 25. oktobra 2012
Župan
Občine Dolenjske Toplice
Jože Muhič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti