Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/2012 z dne 7. 9. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/2012 z dne 7. 9. 2012

Kazalo

2663. Pravilnik o dopolnitvah in spremembah Pravilnika o sofinanciranju izvajalcev letnega programa športa v Občini Bled, stran 6976.

Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 ZLS-UPB2), 16. člena Statuta Občine Bled (Uradni list RS, št. 119/03 – UPB in 84/06) je Občinski svet Občine Bled na 10. redni seji dne 4. 9. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o dopolnitvah in spremembah Pravilnika o sofinanciranju izvajalcev letnega programa športa v Občini Bled
1. člen
V 2. členu pravilnika se prva alineja, ki se glasi:
– da delujejo najmanj eno leto (so najmanj eno leto registrirani v skladu z veljavno zakonodajo),
nadomesti z:
da delujejo najmanj eno leto (so najmanj eno leto registrirani v skladu z veljavno zakonodajo) razen edino društvo v določeni športni panogi, ki je nastalo iz vseh društev v tej športni panogi oziroma zveza športnih društev v isti športni panogi s sedežem v občni, v kateri so do sofinanciranja upravičena le društva v isti športni panogi s sedežem v občini, ki tudi sicer izpolnjujejo pogoje po tem pravilniku (posamezno društvo mora izpolnjevati tiste pogoje, ki veljajo za vsebine oziroma programe, za katere to društvo kandidira na razpisu).
2. člen
V 2. členu pravilnika se kot zadnja alineja doda:
– da bodo programe, s katerimi kandidirajo na razpisu, večinoma izvajali na območju občine, razen izvajalci, ki za to nimajo možnosti oziroma je narava športne panoge takšna, da tega ni mogoče uresničiti.
3. člen
V 2. členu pravilnika se v zadnjem odstavku doda besedilo, tako da se zadnji odstavek po novem glasi:
Zveza športnih društev, ki nima sedeža v občini, se lahko prijavi le za sofinanciranje vsebine »Delovanje športnih društev in zvez športnih društev ter zavodov na lokalni ravni«, ki je v pravilniku opredeljena pod točko XIII, vendar mora izkazati, da bodo sredstva občine porabljena namensko – izključno za športne programe prebivalcev Bleda oziroma za izvajalce letnega programa športa v občini, ki neposredno opravljajo dejavnost za prebivalce Bleda.
4. člen
Besedilo (celoten zadnji odstavek) v 4. členu pravilnika, ki se glasi:
V primeru, da na javnem razpisu kandidira več društev iz iste športne panoge, je do javnih sredstev upravičena samo športna zveza teh društev. Takšno zvezo društev sestavljajo vsa društva v občini, ki tudi sicer izpolnjujejo vse pogoje po tem pravilniku. Društva, ki teh pogojev ne izpolnjujejo, ne morejo pridobiti javnih sredstev za zgoraj navedene vsebine.
se nadomesti z:
Če na javnem razpisu kandidira več izvajalcev (društev) iz iste športne panoge, se doseženo število točk pri vrednotenju programov vsakemu od teh izvajalcev zniža za 30 odstotkov. To velja le za programe športne vzgoje otrok in mladine, vključenih v kakovostni in vrhunski šport in programe kakovostnega športa.
5. člen
11. člen pravilnika (ponovni razpisi z enakimi vsebinami), ki se glasi:
V primeru, da se po sprejemu tega pravilnika do konca leta 2012 v okviru ponovnih razpisov objavijo enake vsebine kot so se v predhodnih razpisih tega leta, do njih prejemniki sredstev za te vsebine na predhodnih razpisih niso ponovno upravičeni.
se nadomesti z:
V primeru, da se do konca leta 2012 objavi razpis za vsebino »Sofinanciranje trenerjev v panožnih športnih šolah (v športni vzgoji otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport)«, se na razpis za to vsebino do konca leta 2012 ne morejo prijaviti tisti izvajalci, ki so bili na podlagi predhodnih pravilnikov v letu 2012 že sofinancirani za delo trenerjev.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Priloga pravilnika se objavi na spletni strani Občine Bled.
Št. 034-4/2012-12
Bled, dne 4. septembra 2012
Župan
Občine Bled
Janez Fajfar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti