Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2012 z dne 22. 6. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2012 z dne 22. 6. 2012

Kazalo

2007. Obvezna razlaga Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za naselje Šentrupert, stran 4901.

Na podlagi 19. člena Statuta Občine Šentrupert (Uradni list RS, št. 12/07) ter 96. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Šentrupert (Uradni list RS, št. 23/07) je Občinski svet Občine Šentrupert na 15. redni seji dne 21. 6. 2012 sprejel
O B V E Z N O R A Z L A G O
Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za naselje Šentrupert
I.
Obvezna razlaga se podaja k 53. členu Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za naselje Šentrupert /v nadaljevanju: Odlok/ (Uradni list RS, št. 68/05).
II.
(1) Določba prve alineje, točke A, 53. člena Odloka, ki se nanaša na vrste posegov v prostor v območjih P in R in določa, da so dovoljene novogradnje, rekonstrukcije, adaptacije, dozidave, nadomestne gradnje stanovanjskih, obrtnih, obrtno-stanovanjskih in gospodarskih objektov za potrebe kmetovalcev, se razlaga sledeče:
V okviru dovoljenjih novogradenj, rekonstrukcij, adaptacij, dozidav, nadomestnih gradenj obrtnih objektov, se navedeni dovoljeni posegi nanašajo tudi na umestitve novogradenj, rekonstrukcij, adaptacij, dozidav, nadomestnih gradenj objektov za oskrbno-storitvene dejavnosti, katerih spremembe namembnosti so že definirane v drugi alineji, točke A, 53. člena.
Določba zadnjega dela stavka, ki govori o objektih za potrebe kmetovalcev, pa se nanaša zgolj na gospodarske objekte in se interpretira tako, da gre za objekte za potrebe kmetijstva.
(2) Določba druge alineje, točke A, 53. člena Odloka, ki se nanaša na vrste posegov v prostor v območjih P in R in določa dopustne spremembe namembnosti objektov, se v delu, ki se nanaša na dopustnost spremembe namembnosti objektov za oskrbno-storitvene dejavnosti, razlaga sledeče:
Pod dopustne spremembe namembnosti objektov za potrebe oskrbno-storitvene dejavnosti spadajo tudi objekti, ki po Uredbi o klasifikaciji vrst objektov in objektih državnega pomena (Uradni list RS, št. 109/11) in Enotni klasifikaciji vrst objektov (CC-SI) 2012 s pojasnili, spadajo pod poslovne in upravne stavbe – druge poslovne stavbe (CC-SI-12203).
III.
Obvezna razlaga se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šentrupert, dne 21. junija 2012
Župan
Občine Šentrupert
Rupert Gole l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti