Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2012 z dne 22. 6. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2012 z dne 22. 6. 2012

Kazalo

2006. Odlok o spremembah in dopolnitvah občinskega podrobnega prostorskega načrta za »Sončne terme« Korovci, stran 4899.

Na podlagi 61. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP (106/10 popr.) in 43/11 – ZKZ-C) in 16. člena Statuta Občine Cankova (Uradni list RS, št. 32/07) je Občinski svet Občine Cankova na 5. izredni seji dne 18. junija 2012 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah občinskega podrobnega prostorskega načrta za »Sončne terme« Korovci
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta za »Sončne terme« Korovci (v nadaljnjem besedilu: spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta), ki je bil sprejet z Odlokom o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za »Sončne terme« Korovci (Uradni list RS, št. 101/08).
2. člen
Spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta vsebujejo:
A) TEKSTUALNI DEL
– Odlok
B) GRAFIČNI DEL
1 Izsek iz kartografskega dela prostorskih
sestavin planskih aktov za območje Občine Cankova   M 1:5000
2 Izsek iz grafičnega dela občinskega podrobnega
prostorskega načrta za »Sončne terme« Korovci       M 1:1000
3 Prikaz ureditev glede poteka omrežij in
priključevanja objektov na okoljsko
infrastrukturo                                      M 1:1000
C) PRILOGE
– Smernice in mnenja nosilcev urejanja prostora
– Obrazložitev in utemeljitev
– Odlok o občinskem podrobnem prostorskem
načrtu za »Sončne terme« Korovci
D) IZJAVA ODGOVORNEGA PROSTORSKEGA NAČRTOVALCA.
3. člen
Na koncu četrtega odstavka 8. člena se doda nov stavek, ki se glasi: »Na strehah je dovoljena namestitev zbiralnikov sončne energije.«.
4. člen
Za naslovom poglavja »VI. POGOJI ZA IZVEDBO PROMETNEGA, KOMUNALNEGA IN ENERGETSKEGA OMREŽJA« se dodata manjkajoča navedba člena »9.a člen« in naslov člena »(splošni pogoji)«.
Dodata se nova četrti in peti odstavek, ki se glasita:
»(4) Pri gradnji objektov se spodbuja uporabo okolju prijazne in učinkovite rabe energije ter uporabo obnovljivih virov energije. Obnovljivi viri energije so viri energije, ki se v naravi ohranjajo in v celoti ali pretežno obnavljajo, zlasti pa energija vodotokov, vetra in biomase ter geotermalna in neakumulirana sončna energija. Učinkovito rabo energije se zagotavlja s priključevanjem objektov in naprav na ekološko čiste vire energije, z racionalno rabo energije in z zmanjševanjem porabe.
(5) Pri gradnji novih stavb, katerih uporabna tlorisna površina presega 1000 m2, in pri rekonstrukciji stavb, katerih uporabna tlorisna površina presega 1000 m2 in se zamenjuje sistem oskrbe z energijo, se ta načrtuje na podlagi in ob upoštevanju študije izvedljivosti alternativnih sistemov za oskrbo stavb z energijo, pri kateri se upošteva tehnična, funkcionalna, okoljska in ekonomska izvedljivost alternativnih sistemov za oskrbo z energijo. Kot alternativni sistemi se štejejo decentralizirani sistemi na podlagi obnovljivih virov energije, soproizvodnja, daljinsko ali skupinsko ogrevanje ali hlajenje (če je na voljo) in toplotne črpalke. Študija izvedljivosti je obvezna sestavina projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja v skladu s predpisi o graditvi objektov.«.
5. člen
Za podnaslovom 14. člena »Komunalna kanalizacija« se doda nov prvi odstavek, ki se glasi:
»(1) Komunalne odpadne vode se odvaja v javno kanalizacijsko omrežje, če je to zgrajeno.«.
Dosedanji prvi odstavek, ki postane drugi odstavek, se spremeni tako, da se glasi:
»(2) Komunalne odpadne vode iz objektov se po vodotesnem kanalizacijskem sistemu speljejo v potok Kučnica oziroma preko površinskega vodnega zbiralnika – lagune v ponikanje v skladu s predpisi o varstvu okolja. Komunalne odpadne vode se pred izpustom v vodotok oziroma v površinski vodni zbiralnik – laguno ustrezno očistijo na čistilni napravi.«.
6. člen
Za podnaslovom 14. člena »Bazenska kanalizacija« se doda nov prvi odstavek, ki se glasi:
»(1) Ustrezno očiščene in ohlajene bazenske vode se odvaja v javno kanalizacijsko omrežje, če je to zgrajeno in če to dopušča tehnologija na komunalni čistilni napravi.«.
Dosedanji prvi odstavek, ki postane drugi odstavek, se spremeni tako, da se glasi:
»(2) Bazenske vode se po ločenem kanalizacijskem sistemu spelje proti potoku in se za čistilno napravo priključi na kanalizacijo iz čistilne naprave. Pred izpustom iz objekta se bazenske vode v zbiralniku ustrezno predčisti in ohladi na način, ki bo zagotavljal ustrezno varstvo in uporabo (čezmejnih) vodotokov, skladno z veljavno zakonodajo. Če iztok očiščenih in ohlajenih bazenskih voda v vodotok Kučnico ni dopusten, se jih lahko odvaja preko površinskega vodnega zbiralnika – lagune v ponikanje.«.
Dosedanja drugi in tretji odstavek postaneta tretji in četrti odstavek.
7. člen
Na koncu prvega odstavka 16. člena se doda nov stavek, ki se glasi: »Za ogrevanje in drugo uporabo je možno tudi izkoriščanje alternativnih ali obnovljivih virov energije.«.
8. člen
V 20. členu se doda nov sedmi odstavek, ki se glasi:
»(7) Na območju obalnih in priobalnih zemljišč je dovoljena gradnja objektov namenjenih obrambi države, zaščiti in reševanju ljudi, živali in premoženja ter izvajanju nalog policije.«.
9. člen
Naslov 23. člena »(varovanje tal, varstvo pred hrupom)« se nadomesti z naslovom »(varstvo tal, varstvo pred hrupom in varstvo pred svetlobnim onesnaženjem)«.
Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Za osvetlitev zunanjosti se naj uporabljajo svetila brez UV svetlobe, ki osvetljuje samo talne površine, ne pa tudi okolice. Svetila se naj uporabljajo le v prvem delu noči do 24. ure, v preostalem delu noči pa se naj uporabljajo senzorska svetila.«.
10. člen
Spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta so stalno na vpogled pri pristojnem občinskem organu za urejanje prostora Občine Cankova.
11. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 3505-08/2012
Cankova, dne 19. junija 2012
Župan
Občine Cankova
Drago Vogrinčič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti