Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2012 z dne 8. 6. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2012 z dne 8. 6. 2012

Kazalo

1822. Sklep o financiranju svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta iz sredstev proračuna Občine Trebnje za leto 2012, stran 4458.

Na podlagi 18. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07, 111/07, 11/09 in 14/11) in 16. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07) je Občinski svet Občine Trebnje na 11. redni seji dne 23. 5. 2012 sprejel
S K L E P
o financiranju svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta iz sredstev proračuna Občine Trebnje za leto 2012
1.
S tem sklepom se določi svetniške skupine in samostojne člane občinskega sveta, ki se v tekočem proračunskem letu 2012 financirajo iz sredstev proračuna Občine Trebnje ter način njihovega financiranja.
2.
Iz proračuna Občine Trebnje se sredstva za kritje materialnih stroškov, navedenih v 5. točki tega sklepa, zagotovijo naslednjim svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta glede na število dobljenih glasov na zadnjih volitvah v občinski svet:
– Samostojna svetniška skupina (Andrej Jevnikar in Tanja Cuder Udovič)
– Romski svetnik (Matija Hočevar).
3.
Višina sredstev, ki se nameni za kritje stroškov delovanja njihovih svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta, se določi v proračunu občine za tekoče proračunsko leto na podlagi posebnega sklepa občinskega sveta.
Sredstva, namenjena svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta, so vezana na posameznega člana Občinskega sveta Občine Trebnje.
Znesek sredstev za posameznega člana občinskega sveta v svetniški skupini oziroma samostojnega člana občinskega sveta ne sme presegati 0,3379 EUR na mesečni ravni na glas volivca, ki je veljavno glasoval za listo kandidatov, s katere je bil član občinskega sveta izvoljen, pri čemer se število vseh glasov, ki jih je dobila lista kandidatov, deli s številom mandatov v občinskem svetu, ki jih ta lista kandidatov ima.
Znesek sredstev za posameznega člana občinskega sveta v svetniški skupini oziroma samostojnega člana občinskega sveta ne sme presegati 0,3379 EUR na mesečni ravni na glas volivca, ki je veljavno glasoval za posameznega kandidata, ki je bil izvoljen v občinski svet.
4.
O razmerju financiranja politične stranke in njene svetniške skupine oziroma samostojnega člana občinskega sveta, ki je bil izvoljen na njeni listi, je politična stranka dolžna podati Izjavo politične stranke o razmerju financiranja politične stranke in svoje svetniške skupine iz proračuna Občine Trebnje za leto 2012. Vsota deležev za oba načina financiranja za stranko in njeno svetniško skupino oziroma samostojnega člana občinskega sveta ne sme preseči 100 %.
Svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta, ki v občinski svet niso bili izvoljeni na listi politične stranke, se za kritje stroškov delovanja za leto 2012 zagotavlja pravica črpanja sredstev, kot je določena v 3. členu tega sklepa.
5.
Sredstva, ki svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta pripadajo iz proračuna Občine Trebnje za tekoče proračunsko leto v skladu s tem sklepom, se lahko porabljajo za naslednje namene:
– najem prostorov,
– nakup pisarniškega materiala,
– nakup strokovne literature,
– plačilo poštnih storitev,
– plačilo stroškov izobraževanja,
– plačilo stroškov telefona in interneta,
– plačilo stroškov za obveščanje volivcev in javnosti o svojem delu,
– plačilo stroškov organizacije neposrednih stikov z občani.
6.
Finančna sredstva za delo svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta se vodijo za vsako svetniško skupino in vsakega samostojnega člana občinskega sveta posamezno.
Svetniška skupina oziroma samostojni član za namene iz prejšnjega odstavka izstavlja naročilnice v imenu in za račun občine. Vsako naročilnico odobri župan pred izvedbo naročila. Računi se morajo glasiti na ime občine.
Vodja svetniške skupine oziroma samostojni član mora potrjen oziroma podpisan račun dostaviti občini, ki vodi za posamezno svetniško skupino oziroma samostojnega člana evidenco upravičenih in porabljenih sredstev. Račun se poravna, ko odredbo za nakazilo podpiše župan oziroma od njega pooblaščena oseba.
7.
Svetniške skupine in samostojni svetniki so dolžni s sredstvi, ki jih pridobijo na osnovi določb tega sklepa, ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega sklepa.
Poraba sredstev za namene iz 5. člena tega sklepa je mogoča samo do višine razpoložljivih sredstev, določenih v proračunu občine za posamezno leto in samo za dejavnost svetniških skupin oziroma samostojnih svetnikov v povezavi z njihovimi nalogami v občinskem svetu.
8.
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžan ob koncu vsakega proračunskega leta občinski upravi Občine Trebnje predložiti pisno poročilo o namenski rabi sredstev.
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžan omogočiti nadzor nad izvajanjem porabe iz tega sklepa nadzornemu odboru Občine Trebnje in občinski upravi Občine Trebnje.
9.
Politične stranke, ki niso zajete v tem sklepu, se financirajo v skladu s sklepom občinskega sveta o načinu financiranja političnih strank v Občini Trebnje v letu 2012.
10.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne z dnem začetka veljavnosti Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Trebnje za leto 2012, s katerim se bo določila posebna proračunska postavka za financiranje svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta.
Št. 007-6/2012
Trebnje, dne 23. maja 2012
Župan
Občine Trebnje
Alojzij Kastelic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti