Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2012 z dne 26. 4. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2012 z dne 26. 4. 2012

Kazalo

1294. Uredba o programu strokovnega usposabljanja in preverjanja znanja za izvajanje vodovarstvenega nadzora, stran 2635.

Na podlagi četrtega odstavka 180. člena Zakona o vodah (Uradni list RS, št. 67/02, 110/02 – ZGO-1, 2/04 – ZZdrI-A, 41/04 – ZVO-1 in 57/08) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o programu strokovnega usposabljanja in preverjanja znanja za izvajanje vodovarstvenega nadzora
1. člen
(vsebina)
Ta uredba določa program strokovnega usposabljanja in preverjanja znanja ter podrobnejši način in postopek izdajanja pooblastila o usposobljenosti za rečne in morske nadzornike (v nadaljnjem besedilu: vodovarstveni nadzorniki).
2. člen
(pogoji)
(1) Vodovarstveni nadzornik je posebej usposobljena oseba, ki uspešno opravi preverjanje znanja po programu, določenem v tej uredbi, opravi preizkus znanja za vodenje oziroma odločanje v prekrškovnem postopku po predpisih, ki urejajo prekrške, in pridobi pooblastilo o usposobljenosti za vodovarstvene nadzornike.
(2) Prostovoljni vodovarstveni nadzornik je posebej usposobljena oseba, ki uspešno opravi preverjanje znanja po programu, določenem v tej uredbi, in pridobi pooblastilo o usposobljenosti za vodovarstvene nadzornike.
3. člen
(program strokovnega usposabljanja in preverjanja znanja)
(1) Program strokovnega usposabljanja in preverjanja znanja je določen v prilogi 1, ki je sestavni del te uredbe.
(2) Podrobnejši seznam vsebin programa iz prejšnjega odstavka, strokovne literature in predpisov s področja preverjanja znanja je objavljen na spletni strani ministrstva, pristojnega za vode (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo).
4. člen
(pooblastilo o usposobljenosti za vodovarstvenega nadzornika)
(1) Kandidatu za vodovarstvenega nadzornika, ki je uspešno opravil preizkus znanja, izda ministrstvo pooblastilo o usposobljenosti za vodovarstvenega nadzornika na obrazcu iz priloge 2, ki je sestavni del te uredbe.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek ministrstvo izda pooblastilo o usposobljenosti za vodovarstvenega nadzornika osebi, če je ta pridobila certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji za vodovarstvenega nadzornika v skladu s predpisi, ki urejajo nacionalne poklicne kvalifikacije.
(3) Podatek, da je oseba pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo iz prejšnjega odstavka, pridobi ministrstvo po uradni dolžnosti iz zbirke nacionalnega informacijskega središča za poklicne kvalifikacije.
5. člen
(začetek veljavnosti)
Ta uredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00728-10/2012
Ljubljana, dne 19. aprila 2012
EVA 2012-2330-0050
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti