Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2012 z dne 13. 4. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2012 z dne 13. 4. 2012

Kazalo

1153. Pravilnik o uporabi prostorov in opreme v Kulturnem centru Škofja Loka, stran 2372.

Na podlagi prvega odstavka 22. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 96/02 s spremembami, ZUJIK) in prvega odstavka 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/10) je Občinski svet Občine Škofja Loka na 13. redni seji dne 22. 3. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o uporabi prostorov in opreme v Kulturnem centru Škofja Loka
1. člen
Pravilnik ureja načine in pogoje, pod katerimi Občina Škofja Loka (v nadaljevanju: Občina), oddaja v uporabo prostore na naslovu Mestni trg 16–17, Škofja Loka.
Prostori in oprema, ki so predmet uporabe, so:
– Kristalna dvorana z 200 sedeži, dvižnim odrom v dveh delih in 4 konferenčnimi mizami v skupni dolžini 4,5 m;
– Vhodna dvorana z do 50 sedeži ter razstavnimi površinami;
– Mala dvorana s 40 sedeži in razstavnimi površinami;
– vrt,
– garderoba,
– toaletni prostori in
– multimedijska oprema.
2. člen
Prostori in oprema, navedeni v drugem odstavku 1. člena tega pravilnika, so namenjeni:
– kulturnim prireditvam,
– prireditvam občinskega pomena,
– dobrodelnim in humanitarnim prireditvam,
– prireditvam komercialnega značaja,
– proslavam,
– obletnicam,
– predstavitvam,
– organiziranim predavanjem in izobraževanjem ter
– drugim prireditvam, za izvedbo katerih da posebno dovoljenje župan Občine.
3. člen
Prostore in opremo, ki so predmet tega pravilnika, lahko dobijo v brezplačni najem le naslednji uporabniki:
1. Občina,
2. krajevne skupnosti Škofja Loka,
3. območni javni sklad za kulturne dejavnosti,
4. javni zavodi in drugi poslovni subjekti(1) Občine,
5. neprofitni poslovni subjekti, ki imajo sedež v Občini ali delujejo v Občini.
Uporabniki, določeni v prejšnjem odstavku tega člena, nosijo obratovalne stroške, stroške rednega vzdrževanja in čiščenja ter druge stroške, za katere se stranki dogovorita. Če uporabnik za dogodek pobira vstopnino ali je ta dogodek na kakršenkoli način plačljiv, je dolžan uporabnik skladno z določbami tega pravilnika poleg prej navedenih stroškov poravnati najemnino.
Najemnino za uporabo prostorov in opreme, navedene v 1. členu tega pravilnika, upravitelj zaračunava poslovnim subjektom in fizičnim osebam, ki niso navedeni v prvem odstavku tega člena, ter ostalim fizičnim in pravnim osebam skladno s tem pravilnikom.
4. člen
Pri razporedu terminov za uporabo kulturnih dvoran se vrstni red določa glede na čas prispetja vlog za uporabo oziroma najem.
V primeru, da sta za isti termin vloženi dve ali več vlog, imajo prednost dogodki uporabnikov po vrstnem redu, določenih v prvem odstavku 3. člena tega pravilnika, na podlagi prioritet po točkah iz 2. člena tega pravilnika oziroma se uporabniki uskladijo z Občino.
Razpored uporabe prostorov se objavi na spletni strani Kulturnega centra Škofja Loka, Sokolski dom.
5. člen
Vloga za oddajo mora vsebovati naslednje podatke:
– prosilec,
– željena datum in ura dogodka,
– dolžina in vsebina dogodka,
– namen dogodka,
– željeni prostori in oprema za najem.
Vloge za najem oziroma uporabo prostorov in opreme, ki so predmet tega pravilnika, uporabniki oddajo na naslov Občine preko elektronske pošte ali preko navadne pošte, lahko tudi po telefonu, vendar je potrebna naknadna pisna vloga.
6. člen
Vlagatelju lahko s sklepom župan Občine zviša ali zniža najemnino za uporabo prostorov in opreme do 65 % cene po veljavnem ceniku, in sicer v primeru, če gre za izvajanje dogodkov, ki imajo poseben kulturni, socialni in družbeni pomen za Občino in njene občane oziroma gre za izjemen dogodek.
7. člen
Najemnik, ki mu je bil najem odobren ali dogovorjen, ima pravico odpovedati dogodek, vendar mora le-to storiti najmanj 7 delovnih dni pred začetkom najema. V nasprotnem primeru je dolžan plačati nadomestilo za odpoved oziroma odstop od pogodbe v višini 50 % dogovorjene cene oziroma 50 % najemnine po ceniku, oziroma je dolžan plačati 100 % za odpovedi manj kot 2 delovna dneva pred dogodkom.
Na podlagi najema prostorov in opreme, ki so predmet tega pravilnika, za plačilo najemnine ali stroškov upravitelj izda račun s plačilnim rokom 30 dni od prejema.
8. člen
Vsi uporabniki oziroma najemniki kulturne dvorane morajo dvorano uporabljati kot dober gospodar in odgovarjajo za vso škodo, ki bi nastala na opremi, objektu in drugje. Po končani prireditvi je uporabnik dolžan za seboj pospraviti opremo (panoje, plakate, kulise …), ki jo je uporabil pri nastopu. Hkrati se uporabnik obvezuje poravnati vso škodo, ki bi nastala zaradi nepravilne ali malomarne uporabe prostorov in opreme, ki je predmet tega pravilnika.
9. člen
Cena najema za uporabo najetih prostorov in opreme, ki so predmet tega pravilnika, je določena s cenikom, ki ga sprejeme župan Občine.
Cenik najema prostorov in opreme, ki so predmet tega pravilnika, je objavljen na spletni strani Občine in Kulturnega centra Škofja Loka, Sokolski dom.
10. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.
Št. 610-0004/2012
Škofja Loka, dne 22. marca 2012
Župan
Občine Škofja Loka
mag. Miha Ješe l.r.
(1) Poslovni subjekti so pravne in fizične osebe, ki na podlagi vpisa v ustrezne primarne registre, evidence, razvide ali na podlagi zakona opravljajo registrirane ali s predpisom ali z aktom o ustanovitvi določene dejavnosti v zakonsko določeni pravno-organizacijski obliki in so vpisane v Poslovni register Slovenije (PRS).

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti