Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2012 z dne 13. 4. 2012
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2012 z dne 13. 4. 2012

Kazalo

1149. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev za vzpodbujanje samozaposlovanja v Mestni občini Slovenj Gradec, stran 2366.

Na podlagi 7., 16. in 112. člena Statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 43/08 UPB in 53/10) je Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec na 14. seji dne 19. 3. 2012 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev za vzpodbujanje samozaposlovanja v Mestni občini Slovenj Gradec
1. člen
V Pravilniku o dodeljevanju sredstev za spodbujanje samozaposlovanja v Mestni občini Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 35/10) se v 2. členu dodajo tretji–osmi odstavek, tako da se po spremembi glasi:
»Sredstva po tem pravilniku se dodeljujejo z namenom pospeševanja in vzpodbujanja samozaposlovanja in razvoja podjetništva v Mestni občini Slovenj Gradec (v nadaljevanju: občina).
Za uresničevanje ciljev občine na področju pospeševanja in vzpodbujanja samozaposlovanja razvoja podjetništva se sredstva po tem pravilniku razdeljujejo po pravilih dodeljevanja pomoči de minimis skladno z Uredbo Komisije (ES) št. 1998/2006 z dne 15. december 2006 o uporabi členov 87 in 88 Pogodbe pri pomoči de minimis (Uradni list L 379, 28/12/2006).
Skupna vrednost pomoči, dodeljena istemu podjetju na podlagi pravila »de minimis« ne bo presegla 200.000,00 EUR v obdobju zadnjih treh proračunskih let, ne glede na obliko ali namen pomoči (v primeru podjetij, ki delujejo v cestnoprometnem sektorju, znaša zgornja dovoljena meja pomoči 100.000,00 EUR).
Do de minimis pomoči niso upravičena podjetja iz sektorjev:
a. ribištva in ribogojstva,
b. premogovništva,
c. primarne proizvodnje kmetijskih proizvodov iz seznama v Prilogi I k Pogodbi o ustanovitvi Evropske skupnosti,
d. pomoči, dodeljene podjetjem, ki delujejo na področju predelave in trženja kmetijskih proizvodov iz seznama v Prilogi I k Pogodbi v naslednjih primerih:
– če je znesek pomoči določen na podlagi cene ali količine zadevnih proizvodov, ki so kupljeni od primarnih proizvajalcev ali jih zadevna podjetja dajo na trg,
– če je pomoč pogojena s tem, da se delno ali v celoti prenese na primarne proizvajalce
e. podjetja v težavah.
Pomoči dodeljene podjetjem, ki delujejo v cestnoprometnem sektorju, ne bodo namenjene za nabavo vozil za cestni prevoz tovora.
Pomoč ne bo namenjena izvozu oziroma z izvozom povezane dejavnosti v tretje države ali države članice, kot je pomoč, neposredno povezana z izvoženimi količinami, z ustanovitvijo in delovanjem distribucijske mreže ali drugimi tekočimi izdatki, povezanimi z izvozno dejavnostjo.
Pomoči ne bodo pogojene s prednostjo rabe domačega blaga pred rabo uvoženega.
Če je prejemnik za iste upravičene stroške prejel ali namerava prejeti tudi drugo državno pomoč, skupni znesek prejete pomoči ne sme preseči dovoljenih intenzivnosti državnih pomoči.
Občina bo od od prejemnika pomoči pred dodelitvijo sredstev pridobil pisno izjavo o
1. že prejetih de minimis pomočeh, vključno z navedbo pri katerih dajalcih in v kakšnem znesku je v relevantnem obdobju še kandidiral za de minimis pomoč,
2. drugih že prejetih (ali zaprošenih v kakšni višini in pri katerem dajalcu) pomočeh za iste upravičene stroške in zagotovila, da z dodeljenim zneskom pomoči »de minimis«, ne bo presežena zgornja meja de minimis pomoči ter intenzivnosti pomoči po drugih predpisih.
Občina bo prejemnika pomoči pisno obvestila, da je pomoč dodeljena po pravilu »de minimis«.«
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 302-1/2010
Slovenj Gradec, dne 27. marca 2012
Podžupan
v funkciji župana
Mestne občine Slovenj Gradec
Niko R. Kolar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti