Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2011 z dne 29. 12. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2011 z dne 29. 12. 2011

Kazalo

4901. Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč na območju gospodarske cone Vogarjevo v Občini Mežica, stran 14817.

Na podlagi 74., 79. in 82. člena Zakona o prostorskem načrtovanju /ZPNačrt/ (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP (106/10 – popr.), 43/11 – ZKZ-C), 17. člena Uredbe o vsebini programa opremljanja stavbnih zemljišč, (v nadaljnjem: Uredbe, Uradni list RS, št. 80/07) in 15. člena Statuta Občine Mežica (Uradni list RS, št. 33/07) je Občinski svet Občine Mežica na 9. seji dne 23. 11. 2011 sprejel
O D L O K
o programu opremljanja stavbnih zemljišč na območju gospodarske cone Vogarjevo v Občini Mežica
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
(1) S tem odlokom se skladno z Odlokom o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Ravne na Koroškem za območje Občine Mežica za obdobje 1986–2000, dopolnjen 1998 (Uradni list RS, št. 73/01) in Odlokom o prostorskih ureditvenih pogojih za območje matičnih okolišev: Črna, Mežica, Prevalje-Ravne; območij, ki obsegajo prostor med mejo urbanističnih načrtov Črna, Mežica, Prevalje–Ravne in mejo ureditvenih območij naselij, določenih z družbenim planom Občine Ravne na Koroškem za obdobje 1986-1990 in območja Stražišče-Breznica, za katerega v tem srednjeročnem obdobju ni predvidena izdelava PIA, (MUV št. 20/86, 9/93, št. 19/96 in Uradni list RS, št. 74/03) za območje PUP4 v lokaciji Čistilne naprave Mežica (po domače Vogarjevo), sprejme PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ NA OBMOČJU GOSPODARSKE CONE VOGARJEVO V OBČINI MEŽICA (v nadaljevanju: GC Vogarjevo), ki ga je izdelala služba za gospodarstvo Občine Mežica v sodelovanju z zunanjimi strokovnimi sodelavci.
(2) Sestavni del odloka je elaborat »PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ NA OBMOČJU GOSPODARSKE CONE VOGARJEVO V OBČINI MEŽICA«, izdelan na osnovi projektne dokumentacije:
– Projekt PGD, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, sept. 2010
– Projekt PZI, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, maj, 2011
– Projekt PZI, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09 – Dopolnitev, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, junij, 2011 in druge razpoložljive dokumentacije vezane na ta projekt (proračun občine za leto 2011 in Načrt razvojnih programov za leto 2012). Elaborat GC Vogarjevo z prilogami je na vpogled na sedežu Občine Mežica in vsebuje:
– prikaz območja opremljanja
– prikaz obstoječe in predvidene komunalne opreme,
– investicije v gradnjo predvidene komunalne opreme in roke za dokončanje
– podlage za odmero komunalnega prispevka.
2. člen
Odlok določa:
– vrsto predvidene komunalne opreme, ki je vključena v program opremljanja in ki se obračuna v komunalnem prispevku na območju GC Vogarjevo
– roke za izgradnjo predvidene komunalne opreme,
– obračunska območja za posamezno vrsto predvidene komunalne opreme,
– skupne in obračunske stroške za posamezno vrsto predvidene komunalne opreme,
– preračun obračunskih stroškov posamezne vrste predvidene komunalne opreme na enoto mere,
– določitev sorazmernega deleža obračunskih stroškov za posamezno vrsto obstoječe komunalne opreme v Občini Mežica, ki pripada območju GC Vogarjevo,
– podrobnejša merila za odmero komunalnega prispevka.
3. člen
Posamezni izrazi v tem odloku imajo naslednji pomen:
– Obstoječa komunalna oprema so objekti in omrežja infrastrukture na območju Občine Mežica, ki je že zgrajena in s katero upravlja Občina Mežica oziroma posamezni izvajalci gospodarskih javnih služb po njenem pooblastilu. Obstoječa komunalna oprema je obravnavana v Odloku o programu opremljanja stavbnih zemljišč za obstoječo komunalno opremo za območje Občine Mežica (Uradni list RS, št. 118/08).
– Predvidena komunalna oprema so objekti in omrežja infrastrukture, katerih gradnja je načrtovana po projektu Projekt PZI, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09 – Dopolnitev, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, junij, 2011 in predvidena v proračunu Občine Mežica za leto 2011 in NRP 2012.
– Pomen izrazov; obračunsko območje posamezne vrste komunalne opreme, skupni stroški posamezne vrste komunalne opreme, obračunski stroški posamezne vrste komunalne opreme je skladen opisu v Odloku o programu opremljanja stavbnih zemljišč za obstoječo komunalno opremo za območje Občine Mežica (v nadaljevanju: Odlok POPSz, Uradni list RS, št. 118/08).
– Pomen izrazov; komunalni prispevek za obstoječo komunalno opremo, zavezanec za plačilo komunalnega prispevka je skladen opisu v Odloku o komunalnem prispevku v Občini Mežica (v nadaljevanju: Odlok KomP, Uradni list RS, št. 118/08).
II. OBSTOJEČA IN PREDVIDENA KOMUNALNA OPREMA
4. člen
Obstoječa in predvidena komunalna oprema na območju GC Vogarjevo je razvidna iz PGD in PZI dokumentacije navedene v 2. točki 1. člena tega odloka.
III. INVESTICIJE V GRADNJO PREDVIDENE KOMUNALNE OPREME
5. člen
Investicija v izgradnjo predvidene komunalne opreme GC Vogarjevo je razdeljena v dve fazi.
a) Prva faza z začetkom v letu 2011 obsega izvedbo del po projektu PZI, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09 – Dopolnitev, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, junij, 2011 in ima planiran rok dokončanja 30. 5. 2012.
b) Dokončanje izgradnje predvidene komunalne opreme po projektu PZI, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09 – Dopolnitev, GG inpo d.o.o., Slovenj Gradec, junij, 2011 je planirano do 30. 9. 2012, pridobitev uporabnega dovoljenja pa do 31. 12. 2012.
6. člen
(1) Ocenjeni stroški izgradnje predvidene komunalne opreme na območju GC Vogarjevo znašajo 115.670,99 EUR, po cenah na dan 31. 5. 2011.
(2) Stroški izgradnje kabelske kanalizacije za NN elektro omrežje so v programu opremljanja prikazani v skupnih ocenjenih stroških, niso pa všteti v obračunske stroške, saj niso predmet obračuna komunalnega prispevka.
IV. PODLAGE ZA ODMERO KOMUNALNEGA PRISPEVKA
7. člen
Obračunska območja za vse vrste predvidene komunalne opreme so enaka in hkrati enaka območju opremljanja stavbnih zemljišč, navedenim v točki 1.3 elaborata »PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ NA OBMOČJU GOSPODARSKE CONE VOGARJEVO V OBČINI MEŽICA« in prikazana v prilogi tega elaborata.
8. člen
Skladno z 12. členom Uredbe ocenjeni skupni stroški posamezne vrste komunalne opreme na območju GC Vogarjevo znašajo:
+------------------------------------------+--------------------+
|POSTAVKA                                  |ZNESEK V EUR        |
+------------------------------------------+--------------------+
|OBČINSKA CESTA – ostali prostor           |74.483,04           |
+------------------------------------------+--------------------+
|KANALIZACIJSKO OMREŽJE                    |10.140,68           |
+------------------------------------------+--------------------+
|VODOVODNO OMREŽJE                         |23.596,01           |
+------------------------------------------+--------------------+
|KABELSKA KANALIZACIJA za NN ELEK.OMREŽJE  |7.451,26            |
+------------------------------------------+--------------------+
|SKUPAJ                                    |115.670,99          |
+------------------------------------------+--------------------+
9. člen
(1) Na območju GC Vogarjevo bodo komunalno opremljene gradbene parcele v skupni površini 4282 m2, prikazane v grafični prilogi elaborata GC Vogarjevo.
(2) Neto tlorisna površina objektov je seštevek vseh tlorisnih površin objekta in se izračuna po standardu SIST ISO 9836. Kot vsota neto tlorisnih površin na obračunskem območju se štejejo neto tlorisne površine vseh predvidenih objektov na posameznem stavbnem zemljišču.
(3) Pri odmeri komunalnega prispevka za predvidene objekte na območju GC Vogarjevo se bo upoštevala PGD projektna dokumentacija objektov.
(4) Za izračune v GC Vogarjevo je uporabljena ocenjena skupna neto površina vseh objektov (z eno etažo) v velikosti 1768 m2.
10. člen
(1) Izračun komunalnega prispevka za obračunsko območje GC Vogarjevo se izvede po veljavnem Odloku KomP.
(2) Komunalni prispevek se za zavezance na obračunskem območju GC Vogarjevo odmeri:
– za uporabo oziroma priključevanje na komunalno opremo predvideno po tem odloku, po postopku kot je določen v veljavnem Odloku KomP,
– del komunalnega prispevka, ki izhaja iz uporabe oziroma priključevanja na obstoječo komunalno opremo in se obračuna na podlagi veljavnega Odloka POPSz, ta del komunalnega prispevka se na koncu pomnoži s faktorjem 0,3.
(3) Skupni oziroma celotni komunalni prispevek za zavezance na območju GC Vogarjevo se določi na naslednji način:
KP(S) = KP + 0,3 x KP(O)
Oznake pomenijo:
KP(S)    –   celotni komunalni prispevek;
KP       –   izračunani komunalni prispevek za po tem odloku
             predvideno komunalno opremo
KP(O)    –   Izračunani komunalni prispevek za obstoječo
             komunalno opremo v Občini Mežica po veljavnem
             odloku POPSz.
11. člen
(1) Občina bo skladno petemu odstavku 73. člena ZPnačrt zgradila kabelsko kanalizacijo za NN elektro omrežje po projektu Projekt PGD, Komunalna oprema gospodarske cone Vogarjevo, št. Proj.: 1416/09 / Načrt električnih instalacij in opreme, Št. Načrta: 39/10, EPNS d.o.o. Trbonje, november. 2010.
(2) Občina bo po predhodnem dogovorom in v skladu s sedmim odstavkom 73. člena ZPnačrt ter upoštevaje Pravilnik o povrnitvi stroškov občinam za investicije v izgradnjo elektroenergetskega omrežja (Uradni list RS, št. 93/08) zaračunala izvajalcu obvezne državne javne službe distribucije električne energije stroške opremljanja stavbnih zemljišč z kabelsko kanalizacijo za NN elektro omrežje po projektu, navedenem v predhodnem odstavku tega člena v skupni vrednosti 7.451,26 €.
12. člen
Obračunski stroški posamezne vrste komunalne opreme na območju GC Vogarjevo znašajo:
+--------------------------------------+------------------------+
|POSTAVKA                              |ZNESEK V EUR            |
+--------------------------------------+------------------------+
|OBČINSKA CESTA – ostali prostor       |74.483,04               |
+--------------------------------------+------------------------+
|KANALIZACIJSKO OMREŽJE                |10.140,68               |
+--------------------------------------+------------------------+
|VODOVODNO OMREŽJE                     |23.596,01               |
+--------------------------------------+------------------------+
|KABELSKA KANALIZACIJA za NN ELEK.     |0,00                    |
|OMREŽJE                               |                        |
+--------------------------------------+------------------------+
|SKUPAJ                                |108.219,73              |
+--------------------------------------+------------------------+
13. člen
V GC Vogarjevo se za preračun obračunskih stroškov predvidene komunalne opreme na enoto mere upoštevajo obračunski stroški, navedeni v predhodnem členu.
Ostali podatki za preračun:
Velikost vseh gradbenih parcel: 4.282 m2.
Predvidena velikost neto površin vseh novozgrajenih objektov: 1768 m2.
+-------------------+------------+----------------+-------------+
|VRSTA KOMUNALNE    | OBRAČUNSKI |OBRAČ.STROŠKI/m2|    OBRAČ    |
|OPREME             |   STROŠKI  |   GRADBENE     |  STROŠKI/m2 |
|                   |    V EUR   |    PARCELE     | NETO POVRŠIN|
|                   |            |     V EUR      |    V EUR    |
+-------------------+------------+----------------+-------------+
|OBČINSKA CESTA –   | 74.483,04 €|    17,394      |    42,128   |
|ostali prostor     |            |                |             |
+-------------------+------------+----------------+-------------+
|KANALIZACIJSKO     | 10.140,68 €|     2,368      |    5,736    |
|OMREŽJE            |            |                |             |
+-------------------+------------+----------------+-------------+
|VODOVODNO          |  23.596,01 |     5,511      |    13,346   |
|OMREŽJE            |            |                |             |
+-------------------+------------+----------------+-------------+
|SKUPAJ             | 108.219,73 |    25,273      |    61,21    |
+-------------------+------------+----------------+-------------+
Skupni obračunski stroški predvidene komunalne opreme na m2 gradbene parcele znašajo 25,27 € evrov, na m2 neto tlorisne površine objekta pa 61,21 € evrov.
V. OSTALA MERILA, POGOJI IN NAČIN ODMERE KOMUNALNEGA PRISPEVKA
14. člen
Za ostala merila, pogoje in način odmere komunalnega prispevka, ki s tem odlokom niso izrecno določena, se smiselno uporabijo in upoštevajo določila Odloka KomP.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
15. člen
Obračunski stroški posamezne vrste komunalne opreme, navedeni v 12. členu tega odloka se letno indeksirajo z indeksom cen, ki ga objavlja Združenje za gradbeništvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, pod »Gradbena dela – ostala nizka gradnja«.
16. člen
Ta odlok začne veljati sedmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3506-7/2011
Mežica, dne 23. novembra 2011
Župan
Občine Mežica
Dušan Krebel l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti