Uradni list

Številka 106
Uradni list RS, št. 106/2011 z dne 27. 12. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 106/2011 z dne 27. 12. 2011

Kazalo

4719. Pravilnik o izvajanju nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah na območju Mestne občine Celje, stran 14413.

Župan Mestne občine Celje na podlagi 59. in 63. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00, 108/01, 70/06 in 43/08) ter 28. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Mestni občini Celje (Uradni list RS, št. 101/11) izdaja
P R A V I L N I K
o izvajanju nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah na območju Mestne občine Celje
1. člen
Ta pravilnik ureja izvajanje nadzora nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah, za uporabo katerih je določeno plačevanje parkirnine in vstop ni reguliran z avtomatsko zapornico.
2. člen
Nadzor nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah izvaja Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje, Občine Laško, Občine Štore in Občine Žalec (v nadaljnjem besedilu: Medobčinski inšpektorat in redarstvo).
3. člen
Nadzor nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah se bo izvajal po točno določenih rajonih, ki jih v okviru učinkovitega izvajanja nadzora določi vodja medobčinskega inšpektorata in redarstva.
4. člen
Nad plačevanjem parkirnine na javnih parkirnih površinah iz 28. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Mestni občini Celje, se bo izvajal časovno prilagojen obratovalnemu času posameznega nadziranega parkirišča in se lahko spreminja.
5. člen
(1) Na vozila, katerih vozniki niso plačali parkirnine ali potrdila o plačani parkirnini iz katerega mora biti razvidna celotna vsebina parkirnega potrdila niso namestili na vidnem mestu pod vetrobranskim steklom, se namesti obvestilo o storitvi prekrška.
(2) Prav tako se obvestilo o storitvi prekrška namesti na vozila, katerih vozniki so parkirali in vozila niso označili z veljavnim parkirnim listkom ali z veljavno parkirno dovolilnico, (kot neveljavno se med drugim šteje tudi potrdilo o plačani parkirnini, ki velja za parkirišče cone, kjer je cenejša parkirnina).
(3) Obvestilo o storitvi prekrška se namesti tudi na vozilo, ki ima na vidnem mestu nameščen parkirni listek, iz katerega je razvidno, da mu je potekel čas dovoljenega parkiranja.
6. člen
V primeru, ko občinski redar ugotovi, da je na vozilo nameščen ponarejen parkirni listek ali ponarejena parkirna dovolilnica, namesti na vozilo obvestilo o storitvi prekrška zaradi neplačane parkirnine. O sumu storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin pa obvesti pristojno policijsko postajo.
7. člen
Pri evidentiranju prekrška iz 28. člena Odloka o občinskih cestah in cestnoprometni ureditvi v Mestni občini Celje, mora občinski redar obravnavano vozilo fotografirati. Iz fotografije se mora nedvoumno razbrati lokacija parkiranega vozila, reg. številka vozila in vsebina neveljavnega parkirnega listka. V primerih, ko parkirni listek ali parkirna dovolilnica nista bila nameščena na vidnem mestu pod vetrobransko steklo, mora biti to razvidno iz fotografije armaturne plošče obravnavanega vozila.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 354-44/2011
Celje, dne 22. decembra 2011
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti