Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2011 z dne 23. 9. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2011 z dne 23. 9. 2011

Kazalo

3190. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Prostorskih ureditvenih pogojev za območje Občine Semič, stran 9813.

Na podlagi 57. člena v povezavi s četrtim odstavkom 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt, Uradni list RS, št. 33/07, 108/09) in 22. člena Statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 57/10) je županja Občine Semič dne 19. 9. 2011 sprejela
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Prostorskih ureditvenih pogojev za območje Občine Semič
1. Ocena stanja in razlogi
Občina Semič aktivno spodbuja razvoj proizvodnih, storitvenih, poslovnih in drugih dejavnosti v podeželskih naseljih predvsem kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Pri tem pa so se pokazale težave, ker določila prostorskih ureditvenih pogojev omejuje površino objektov za proizvodne, storitvene in poslovne dejavnosti na 200 m2. Ta omejitev preprečuje nadaljnji razvoj posameznim uspešnim dejavnostim, ki med drugim zagotavljajo tudi nova delovna mesta.
2. Območje sprememb in dopolnitev
Predmet sprememb in dopolnitev Prostorskih ureditvenih pogojev za območje Občine Semič je nadomestitev določila, ki v podeželskih naseljih omejuje površino proizvodnih objektov na 200 m2 z določili, da mora investitor za umestitev proizvodnih, storitvenih in poslovnih dejavnosti pridobiti pozitivno mnenje strokovne službe Občine Semič in po potrebi tudi mnenje občinskega sveta.
3. Način pridobitve strokovnih rešitev
Strokovne podlage niso bile izdelane.
4. Roki
Spremembe in dopolnitve PUP ne vplivajo na namensko rabo prostora, zato se sprejemajo po skrajšanem postopku:
– sprejem sklepa in objava – september 2011;
– izdelava osnutka in pridobitev odločitve Ministrstva za okolje in prostor glede potrebnosti izdelave celovite presoje vplivov na okolje* – september/oktober 2011;
– izdelava dopolnjenega osnutka – oktober 2011;
– javna razgrnitev 15 dni z javno obravnavo;
– stališča do pripomb, seznanitev lastnikov s stališči do pripomb, ki so jih podali v času javne razgrnitve – 3 dni po javni razgrnitvi;
– izdelava predloga – 15 dni;
– sprejem usklajenega predloga na OS in objava.
*v primeru, da je potrebno izdelati CPVO, se roki za pripravo in sprejem dokumenta ustrezno dopolnijo.
5. Nosilci urejanja prostora
V procesu priprave prostorskega izvedbenega akta se smernice in mnenja ne pridobivajo, ker spremembe ne vplivajo na namensko rabo prostora, na pogoje glede dopustnih dejavnosti, na pogoje glede oblikovanje objektov in zunanjih ureditev ter na pogoje priključevanja na prometno, komunalno, energetsko in telekomunikacijsko infrastrukturo ter na okolje.
6. Obveznosti v zvezi s financiranjem
Stroške izdelave sprememb in dopolnitve v celoti nosi investitor InterMetal, Proizvodnja strojev in livarske opreme d.o.o., Krupa 10, 8333 Semič.
7. Začetek veljavnosti sklepa
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in v svetovnem spletu ter se pošlje ministrstvu. Sklep začne veljati z dnem objave.
Št. 3500-03/2011-2
Semič, dne 19. septembra 2011
Županja
Občine Semič
Polona Kambič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti