Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/2011 z dne 19. 8. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/2011 z dne 19. 8. 2011

Kazalo

3013. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec«, stran 9173.

Na podlagi 61. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09 in 80/10 – ZUPUDPP), Sklepa o začetku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje zahodni del naselja Kisovec (Uradni list RS, št. 11/09) in 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 98/09 – UPB) je Občinski svet Občine Zagorje ob Savi na 1. izredni seji dne 25. 7. 2011 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec«
I. UVODNE DOLOČBE
1. člen
Sprejmejo se spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec«, ki so jih, pod številko projekta 356/09-G-U, izdelali podjetje REPŠE, atelje za projektiranje, Renato Repše s.p., Mirka Vadnova 19, 4000 Kranj, in podjetje STUDIO R, Premrl & Partner d.n.o. Tržič, Zvirče 91, 4290 Tržič, v juniju 2011.
2. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec« so pripravljene kot Občinski podrobnejši prostorski načrt, skladno z novim Zakonom o prostorskem načrtovanju.
3. člen
Ta odlok določa prostorsko ureditev območja, pogoje za odstranitev obstoječih objektov in gradnjo novih, pogoje za ureditev utrjenih in zelenih površin, pogoje za ureditev prostorov za igro otrok ter pogoje za gradnjo prometne, energetske, komunalne in telekomunikacijske infrastrukture.
4. člen
Sestavni deli sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec« so:
1. Besedilo odloka
2. Tekstualni del
3. Grafični del
4. Priloge iz 19. člena ZPNačrta.
II. UREDITVENO OBMOČJE Z MEJO UREDITVE
5. člen
Območje urejanja se nahaja na zahodnem delu naselja Kisovec, ki je na vzhodu omejeno z območjem za družbene, storitvene in poslovne dejavnosti ter zazidavo z višjo gostoto naselitve, na južni strani z individualno stanovanjsko gradnjo, ki pa je višinsko ločena od predvidene ureditve s strmo brežino višine cca 8.00 m, na zahodni strani z območjem za proizvodnjo in servisne dejavnosti in na severu z območjem individualne stanovanjske gradnje.
Ureditveno območje vključuje parcele št. 227/43 in 227/50, k.o. Loke pri Zagorju. Površina obravnavanega območja znaša 4135 m2.
Meja območja so zunanje parcelne meje parcel št. 227/43 in 227/50, k.o. Loke pri Zagorju.
Za dostop do območja in ureditev parkirnih površin se koristi del parcele št. 227/1, k.o. Loke pri Zagorju. V okviru ureditve (širitve) obstoječe dostopne poti je predvidena ureditev 26 PM za potrebe obstoječega stanovanjskega objekta, ki je zgrajen na parceli št. 227/21, k.o. Loke pri Zagorju, vključno s pločnikom in javno razsvetljavo.
III. ARHITEKTURNE, KRAJINSKE IN OBLIKOVALSKE REŠITVE PROSTORSKIH UREDITEV
6. člen
(vplivi in povezave s sosednjimi enotami prostora)
Območje urejanja leži na zahodu že zgrajenega naselja Kisovec, ki je opremljeno s potrebno komunalno, prometno in družbeno infrastrukturo.
Načrtovani objekti se programsko in oblikovno navezujejo na obstoječe naselje.
Območje urejanja se navezuje na sosednje enote urejanja prostora po obstoječih cestah in peš komunikacijah. Dovoz na območje je predviden po obstoječi dostopni cesti za večstanovanjski objekt, stoječ na parc. št. 227/21, k.o. Loke pri Zagorju. Dostopna pot se uredi tako, da se prestavi bolj severno od obstoječega stanovanjskega bloka, ob njej se uredi 26 PM za potrebe obstoječega večstanovanjskega objekta. Ob parkirišču bo potekal pločnik za peš dostop na območje urejanja. Kolesarski promet poteka po robu vozišč dostopnih cest.
Na zahodnem delu, kjer območje urejanja meji na območje za proizvodne in servisne dejavnosti, se območji ločita s protihrupno ograjo.
7. člen
(dopustni posegi znotraj območja)
Na ureditvenem območju so dopustni naslednji posegi:
– odstranitev objektov in naprav
– priprava stavbnega zemljišča
– gradnja novih objektov
– gradnja prometne, komunalne, energetske in druge gospodarske infrastrukture za potrebe novih objektov
– ureditev zunanjih utrjenih in zelenih površin ter postavitev urbane opreme, otroških igral in hortikulturna ureditev.
8. člen
(opis rešitev načrtovanih objektov in površin)
1. Namembnost objektov
Na predmetnemu zemljišču se predvidi gradnja dveh po zasnovi enakih stanovanjsko poslovnih objektov, garažne oziroma parkirne hiše z javnim igriščem na strehi objekta in transformatorske postaje. Stanovanjsko poslovna objekta ne bosta podkletena (bivši kamnolom), zato se shrambe za stanovanja uredijo v garažnem objektu.
2. Zazidalna zasnova
Na severozahodnem delu ureditvenega območja sta predvidena dva enaka stanovanjsko, poslovna objekta, ki sta postavljena vzporedno. Ob južni meji ureditvenega območja je predvidena garažna hiša, v okviru katere bo na strehi urejeno javno igrišče z zelenimi in igralnimi površinami. V skrajnem severnem delu pa nova transformatorska postaja (v nadaljevanju: TP). Dovoz v nadstropje parkirne hiše bo preko dovozne rampe. Garažna hiša bo povezana s stanovanjsko-poslovnima objektoma s pokritim dvoetažnim hodnikom ob katerem bo tudi stopnišče z osebnim dvigalom, ki bo povezovalo posamezne etaže garažne hiše in javno igrišče na strehi objekta.
Faktor zazidanosti obravnavanega območja znaša 0.58.
3. Zasnova zunanje ureditve
Zunanja ureditev obsega dovozne in dostopne površine, parkirne površine in zelenice.
Predvideno je 25 parkirnih mest, vključno s parkirišči za invalide.
Dovozne, dostopne in parkirne površine morajo biti tlakovane oziroma asfaltirane. Zelenice morajo biti hortikulturno urejene.
Javno igrišče za otroke se uredi na strehi garažne hiše. Igrišče mora biti izvedeno z zelenimi, igralnimi in rekreacijskimi površinami.
Obravnavano ureditveno območje in območje za proizvodne in servisne dejavnosti morata biti ločena s protihrupno ograjo.
Zunanja ureditev območja mora biti izvedena skladno z načrtom zunanje ureditve, ki mora biti izdelan pri projektni dokumentaciji.
4. Pogoji in usmeritve za projektiranje in gradnjo
Stanovanjsko poslovna objekta bosta imela pritličje namenjeno poslovnim dejavnostim, ostale etaže bodo namenjene stanovanjem. Predvidenih je 27 različno velikih stanovanjskih enot v vsakem objektu.
Tlorisne dimenzije objekta so 16.84 x 28.34 m. Etažnost objektov bo P + 4 + M. Kota pritličja je na n. v. 278.20 m, ravna streha + 20.37 nad koto pritličja.
Garažna oziroma parkirna hiša za 82 garažnih boksov, shrambe za stanovanja in javnim igriščem za otroke na strehi bo okvirnih tlorisnih dimenzij 77.10 x 16.50. Etažnost objekta P + 1. Kota pritličja je na n. v. 278.20 m, ravna streha z igriščem + 6.60 nad koto pritličja.
Vezni hodnik med garažo in stanovanjsko poslovnima objektoma bo okvirnih tlorisnih dim. 3.50 x 25.50m, etažnosti P + 1. Višinsko bo prilagojen objektom, ki jih povezuje.
Tipska pritlična betonska montažna TP bo tlorisnih dimenzij 4.20 x 2.70 m. Vrh strehe z minimalnim naklonom bo + 2.80 m nad tlakom pritličja.
Dopustne tolerance so ± 5 %.
Odmiki med objekti in od parcelnih mej so razvidni iz grafičnih prilog.
Pri določanju horizontalnih in vertikalnih gabaritov objektov so upoštevani medfasadni odmiki, ki zagotavljajo minimalno osončenje po kriterijih svetlobno tehnične ocene.
Zunanja parkirna mesta za obiskovalce in zaposlene bodo tlorisnih dim. 2.50 x 5.00 m, parkirna mesta za invalide pa 3.50 x 5.00 m. Izvedbeni načrt zunanje ureditve mora biti skladen s Pravilnikom o zahtevah za zagotavljanje neoviranega dostopa, vstopa in uporabe objektov v javni rabi ter več stanovanjskih stavb (Uradni list RS, št. 97/03).
IV. NAČRT PARCELACIJE
9. člen
Obravnavno območje obsega parceli št. 227/43 in 227/50, k.o. Loke pri Zagorju. Dostopna pot, vključno s parkirišči (namenjeni obstoječemu večstanovanjskemu objektu) in pločnikom, se uredi na delu parcele št. 227/1, k.o. Loke pri Zagorju.
V. ETAPNOST IZVEDBE PROSTORSKE UREDITVE TER DRUGI POGOJI IN ZAHTEVE ZA IZVAJANJE
10. člen
V obravnavanem območju je gradnjo objektov s pripadajočo zunanjo ureditvijo ter prometno, komunalno in energetsko infrastrukturo možno izvajati fazno, v zaključenih etapah.
VI. REŠITVE IN UKREPI ZA CELOSTNO OHRANJANJE KULTURNE DEDIŠČINE
11. člen
V obravnavanem območju urejanja ni evidentiranih enot kulturne dediščine, ki bi bile zavedene v Registru nepremične kulturne dediščine. Obravnavano območje je nekoč predstavljalo pobočje katerega so z izkopavanjem kamnitega agregata izravnali, tako da na obravnavanem območju ni možno, da bi se nahajala arheološka dediščina. Celoten plato se je vzpostavil v zadnjih 50 letih.
VII. REŠITVE IN UKREPI ZA VAROVANJE OKOLJA, NARAVNIH VIROV IN OHRANJANJA NARAVE
12. člen
1. Splošno
Na obravnavanem območju ni naravnih vrednot, zavarovanih območij ali območij pomembnih za biotsko raznovrstnost.
V času gradnje in uporabe je treba upoštevati okoljevarstvene ukrepe za čim manjše obremenitve okolja.
2. Varstvo vode in podzemne vode
Odvajanje padavinskih voda z utrjenih površin je treba urediti tako, da bo v čim večji možni meri zmanjšan odtok padavinskih voda z utrjenih površin.
Posegi morajo biti načrtovani tako, da ne pride do poslabšanja stanja voda in da ni onemogočeno varstvo pred škodljivim delovanjem voda.
Vozne in parkirne površine morajo biti izvedene z vodotesno utrditvijo, ograjene z betonskimi robniki in nagnjene proti iztokom, ki morajo biti opremljeni s peskolovi in lovilniki olj. Načrtovana gradnja se ne nahaja na vodovarstvenem območju.
Pri urejanju območja in izvajanju dejavnosti na območju je treba uporabljati transportna sredstva, stroje in naprave, ki so tehnično brezhibni.
Pri urejanju območja je dovoljena uporaba samo tistih materialov, za katere obstajajo dokazila o njihovi neškodljivosti za okolje.
Prepovedano je izlivanje nevarnih kemikalij ali tekočih nevarnih odpadkov v tla, vode ali kanalizacijo.V objektih je prepovedano skladiščenje nevarnih snovi.
3. Varstvo zraka
Prezračevanje objektov je treba speljati nad strehe objektov.
Odpadni zrak iz garažne hiše je treba odvajati na neškodljiv način tako, da ne bodo prekoračene dovoljenje emisije snovi v zraku.
Vsi izpusti snovi v zrak (ogrevanje, prezračevanje) morajo biti opremljeni z ustreznimi filtri v skladu z zakonskimi zahtevami.
Med izvajanjem del na območju je treba upoštevati naslednje ukrepe:
– vlaženje sipkih materialov in nezaščitenih površin v suhem in vetrovnem vremenu;
– preprečevanje nekontroliranega raznašanja materiala z območja urejanja na javne prometne površine;
– upoštevanje emisijskih norm za gradbeno mehanizacijo in vse naprave, ki so uporabljene pri izvajanju del;
– na območju urejanja je prepovedano sežiganje odpadnih materialov, ki nastanejo med urejanjem območja.
Vse naprave, ki so predvidene za uporabo, morajo ustrezati predpisanim tehničnim in varnostnim zahtevam.
4. Varstvo pred hrupom
Območje urejanja je v skladu z Uredbo o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju opredeljeno kot območje III. stopnje varstva pred hrupom. Dovoljena mejna raven hrupa je 50 dBA ponoči in 60 dBA podnevi.
Kolikor bo raven hrupa na meji med območjem za proizvodnjo in servisne dejavnosti presegala dovoljenje vrednosti, je potrebno objekta dodatno zaščititi pred prekomernim hrupom.
Vsi prostori, v katerih bodo hrupnejši agregati ali druge naprave, morajo biti protihrupno izolirani.
V času gradnje ne smejo biti presežene ravni hrupa, določene v predpisih, ki urejajo hrup v naravnem in življenjskem okolju. Upoštevani morajo biti ukrepi za varovanje pred hrupom. V času gradnje se čas obratovanja hrupnih operacij omeji na najmanjšo možno mero.
5. Osončenje
Zagotoviti je treba osončenje bivalnih prostorov obstoječih in predvidenih stanovanjskih objektov: najmanj eno uro v času zimskega solsticija in najmanj tri ure v času pomladnega in jesenskega ekvinokcija ter v času poletnega solsticija.
6. Odstranjevanje odpadkov
Zbirno-prevzemno mesto komunalnih odpadkov se uredi z ekološkim otokom, ki bo urejen ob uvozu k obravnavanem območju.
Dovoz za komunalna vozila je predviden po predvideni dostopni poti.
Zbirna in prevzemna mesta morajo biti urejena v skladu s predpisi o javni službi zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov.
Investitor oziroma izvajalec morata v času gradnje poskrbeti za pravilno zbiranje in odvoz odpadkov na ustrezno deponijo v skladu z veljavnimi predpisi. Odpadkov, ki bodo nastajali v času gradnje, ni dovoljeno odlagati v okolici.
13. člen
V predvidenih večstanovanjskih objektih je potrebno najmanj 25 % moči za gretje, prezračevanje, hlajenje in toplo vodo zagotoviti z aktivno uporabo enega ali več virov obnovljive energije.
Za zalivanje zelenic in uporabo sanitarne vode je dopustna tudi uporaba deževnice, ki naj bo zbrana v ustreznem zadrževalniku.
VIII. REŠITVE IN UKREPI ZA OBRAMBO TER ZA VARSTVO PRED NARAVNIMI IN DRUGIMI NESREČAMI, VKLJUČNO Z VARSTVOM PRED POŽAROM
14. člen
1. Splošno
Novogradnje morajo biti načrtovane varno glede na stopnjo potresne ogroženosti območja. Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami je treba zagotoviti s pogoji za varen umik ljudi in premoženja, z ustreznimi odmiki med objekti, dostopnostjo za vse vrste intervencijskih vozil po intervencijskih poteh in z viri za zadostno oskrbo z vodo za gašenje. V fazi izdelave projektne dokumentacije je treba izdelati študijo požarne varnosti in pridobiti požarno soglasje k projektnim rešitvam.
2. Intervencijske poti in površine
Dostopi do novih objektov in površine za delovanje intervencijskih vozil so predvideni v skladu z veljavnimi predpisi.
V vsaki gradbeni etapi je treba zagotoviti ustrezno ureditev dostopov in površin za delovanje intervencijskih vozil.
Vse povozne površine, namenjene intervencijskim vozilom, morajo biti dimenzionirane na osni pritisk 10 ton. Širine in radiji morajo ustrezati standardu SIST DIN 14090.
3. Hidrantno omrežje
Požarna zaščita novih objektov je predvidena z zunanjim hidrantnim omrežjem z nadtalnimi hidranti. Za zagotavljanje požarne varnosti je predvideno obstoječe hidrantno omrežje, ki bo po potrebi dopolnjeno skladno z zahtevami iz študije požarne varnosti.
IX. POGOJI GLEDE PRIKLJUČEVANJA OBJEKTOV NA GOSPODARSKO JAVNO INFRASTRUKTURO IN GRAJENO JAVNO DOBRO
15. člen
(pogoji za prometno urejanje)
1. Splošni pogoji
Glavni dostop do obravnavnih objektov, peš površine, zunanji parkirni prostori in parkirni prostori v garažni hiši in druge površine morajo biti urejeni tako, da so uporabni tudi za funkcionalno ovirane ljudi.
Površine vozišč morajo biti asfaltirane in omejene z betonskim ali kamnitim robnikom.
Na mestu predvidenega prehoda za pešce morajo biti robniki poglobljeni za funkcionalno ovirane ljudi.
2. Motorni promet
Dostop do obravnavanega območja je predviden po dovozni poti, ki bo potekala mimo obstoječe večstanovanjske pozidave znotraj Borovniškega naselja. Za čas gradnje je potrebno dostop do gradbišča urediti preko industrijske cone, ki je urejena na zahodni strani obravnavanega območja.
3. Mirujoči promet
Potrebne površine za mirujoči promet so predvidene v garažni hiši in na funkcionalnem zemljišču predvidenih objektov.
Za potrebe novogradnje je treba zagotoviti po 1.5 parkirno mesto na vsako stanovanjsko enoto, od tega zadostno število parkirnih mest za funkcionalno ovirane ljudi skladno z veljavnimi predpisi.
Za poslovne dejavnosti v pritličju je treba zagotoviti 1 parkirno mesto na 30 m2 neto tlorisne površine za druge storitvene, upravne in pisarniške ter trgovske dejavnosti.
4. Peš promet
Peš dostop do obravnavanega območja je po predvidenemu pločniku za pešce, ki bo urejen ob predvideni dovozni poti.
5. Kolesarski promet
Za kolesarski dostop do obravnavanega območja niso predvidene ločene kolesarske steze.
6. Dovoz komunalnih in dostavnih vozil
Odvoz komunalnih odpadkov bo urejen s predvidene dostopne poti.
7. Intervencijske poti
Intervencijska pot bo urejena po predvideni dostopni poti.
16. člen
(pogoji za komunalno, energetsko in telekomunikacijsko urejanje)
Obravnavano zemljišče bo komunalno opremljeno. Skladno s izdanimi smernicami pristojnih nosilcev urejanja prostora se bodo objekti priključili na:
– cestno omrežje,
– vodovodno omrežje,
– fekalno kanalizacijo preko interne čistilne naprave,
– meteorno kanalizacijo preko zadrževalnika,
– elektroenergetsko omrežje,
– javno razsvetljavo,
– plinovodno omrežje,
– telekomunikacijsko in kabelsko omrežje.
1. Cestno omrežje
Predvidena je ureditev dovozne poti mimo obstoječe pozidave znotraj Borovniškega naselja v dolžini cca 90 m in širini cca 5.00 m. Obstoječa dovozna pot se prestavi nekoliko proti severu, tako da se odmakne od obstoječih večstanovanjskih objektov. Dovozna cesta bo potekala ob glavni cesti Zagorje–Kisovec. Ob dovozni cesti se na severni strani uredi 26 parkirnih mest ter hodnik za pešce.
Hodnik za pešce je predvidene širine 1.40 m z odmikom od parkirnih mest v širini 0.20 m. Preostanek zelenega prostora med novo predvideno dovozno potjo in glavno cesto se uredi kot zelenica.
Ob dovozni cesti na južni strani, ki meji na obstoječ večstanovanjski objekt, se izvede zaščitna stena (pri obeh vhodih) in ločitev od cestišča z konfini v celotni dolžini bloka.
Zaradi ureditve dovozne poti se obstoječi priključek ne spreminja. Uredi se samo vertikalna in horizontalna signalizacija.
Vse novo načrtovane povozne in pohodne površine bodo primerno odvodnjavanje z ustreznimi prečnimi in vzdolžnimi padci do cestnih požiralnikov oziroma linijskih kinet.
Javna razsvetljava se izvede na območju predvidenih parkirišč.
Za potrebe parkiranja se na funkcionalnem zemljišču obravnavanih objektov uredi 25 PM, preostalih 82 PM se uredi v parkirni hiši. Predvidena je vsa ustrezna vertikalna in horizontalna prometna signalizacija.
Za čas gradnje se dostop za potrebe gradbišča uredi z industrijske cone, ki je urejena na zahodni strani obravnavanega območja.
2. Vodovod
Oskrba večstanovanjskih objektov s pitno in sanitarno vodo bo zagotovljena iz obstoječega vodovoda PVC 80, ki poteka na severni strani obravnavanega območja. Izvede se skupni vodovodni priključek za oba objekta z glavnim obračunskim vodomerom v zunanjem vodomernem jašku.
Voda za gašenje bo v primeru požara zagotovljena iz obstoječega javnega vodovodnega omrežja.
Pred priključitvijo objektov na vodovodno omrežje je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
3. Fekalna kanalizacija
Za obravnavano območje se zgradi ustrezno dimenzionirana čistilna naprava. Odpadne vode iz čistilne naprave se vodijo v obstoječo fekalno kanalizacijo, ki poteka ob trgovskem centru Mercator. Ob čistilni napravi se izvede revizijski jašek, preko katerega se bo po izgradnji CČN Zagorje izvedel direkten priklop (brez ČN) na obstoječo javno kanalizacijo. Gradnjo fekalne kanalizacije je potrebno projektno obdelati.
Pred priključitvijo objektov na fekalno kanalizacijo je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
4. Meteorna kanalizacija
Za obravnavano območje se zgradi ustrezno dimenzioniran zadrževalnik meteornih voda. Meteorne vode se iz zadrževalnika vodi v obstoječo meteorno kanalizacijo, ki poteka ob trgovskem centru Mercator. Meteorne vode iz utrjenih površin se bodo pred odvodom v zadrževalnik očistile v lovilcu olja in maščob. Gradnjo meteorne kanalizacije je potrebno projektno obdelati.
Pred priključitvijo objektov na meteorno kanalizacijo je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
5. Elektroenergetsko omrežje
Za zagotovitev elektroenergetskega napajanja novih objektov je na obravnavnem območju potrebno zgraditi novo transformatorsko postajo, ki bo napajana iz obstoječe TP Borovnik, ki je zgrajena izven obravnavanega območja. Napajanje transformatorske postaje se bo izvedlo preko obstoječe cevne kabelske kanalizacije.
Obstoječe cevno kabelsko kanalizacijo in nizkonapetostno omrežje je glede na predvideno pozidavo potrebno ustrezno zaščititi ali prestaviti na osnovi izvedbene dokumentacije.
Zaradi odstranitve SN 20kV daljnovoda je potrebno zagotoviti napajanje ostalih transformatorskih postaj po novi elektrokabelski kanalizaciji s SN 20kV kablom. Kabel se na mestu A-droga spoji z obstoječim kablovodom.
Meritve električne energije se predvidi v kabelsko priključno merilnih omaricah (KPMO) na objektih.
Vse nove trase elektroenergetskih povezav se izvedejo kot kabelske kanalizacije z obbetoniranimi cevmi in vlečnimi jaški ustreznih dimenzij.
Pred priključitvijo objektov na energetsko omrežje je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
6. Javna razsvetljava
Vse prometne in javne površine je treba opremiti z javno razsvetljavo. Omrežje bo položeno v cevno kabelsko kanalizacijo. Napajanje se izvede preko obstoječega prižigališča, kateri napaja samostoječo INOX omarico pri uvozu iz državne ceste (pri obstoječem drogu). Predvidi se dodatna svetilka v križišču z Borovniškim naseljem.
Svetlobna telesa morajo biti skladna z usmeritvami glede energetske učinkovitosti in varstva pred vsiljeno svetlobo. Osvetlitev javnih površin na obravnavanem območju mora biti zadostna, enakomerna in nebleščeča.
7. Plinovodno omrežje
Oskrba večstanovanjskih objektov z zemeljskim plinom bo zagotovljena iz obstoječega plinovodnega omrežja, ki poteka na severni strani obravnavanega območja. Plin se bo uporabljal za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Priključek bo speljan do objekta, v katerem bo skupna kotlovnica. Predvidena vršna poraba plina bo cca 35m3/h.
Pred priključitvijo objektov na plinovodno omrežje je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo.
8. Telekomunikacijsko in kabelsko omrežje
Objekta bosta priključena na telekomunikacijsko omrežje dveh operaterjev: Telekoma Slovenije in Elektroprom Kisovec.
Na obravnavanem območju potekajo obstoječi TK vodi (Telekom Slovenije), katere je potrebno ustrezno zaščititi oziroma prestaviti v novo cevno kabelsko kanalizacijo telekomunikacijskega omrežja. Priključitev objektov se izvede po smernicah upravljavca telekomunikacijskega omrežja.
V omrežju za priključitev novih objektov se uporabi TK omarice, katere se vgradi v/na fasado objekta.
Na obravnavanem območju na severnem delu zemljišča je obstoječa prostostoječa omarica za potrebe KKS omrežja.
V omrežju za priključitev novih objektov se uporabi KKS omarice, katere se vgradi v/na fasado objekta.
Na obravnavanem območju se izvede cevna kabelska kanalizacija za potrebe KKS omrežja (koaksialno in optično omrežje). Priključitev objektov se izvede po smernicah upravljavca KKS omrežja.
Pri izgradnji komunalne infrastrukture in objektov je potrebno upoštevati priporočljive minimalne razdalje približevanja in križanja komunalnih vodov ter njihove varovalne pasove po veljavnih predpisih.
Pred priključitvijo objektov na telekomunikacijsko omrežje je treba zaprositi upravljavca za soglasje za priključitev predvidenih objektov in predložiti izvedbeno dokumentacijo
X. VELIKOST DOPUSTNIH ODSTOPANJ OD FUNKCIONALNIH IN TEHNIČNIH REŠITEV
17. člen
Pri realizaciji predvidenih ureditev so dopustna odstopanja od načrtovanih rešitev, če se pri nadaljnjem podrobnejšem proučevanju prometnih, komunalnih, geoloških, hidroloških, geomehanskih in drugih razmer izkažejo rešitve, ki so primernejše z tehničnega, okoljevarstvenega ali prostorskega vidika. Navedena odstopanja so dovoljena le, če z njimi soglašajo pristojni upravljavci.
Tlorisni in višinski gabariti načrtovanih objektov lahko odstopajo do ± 5 % v vse smeri.
XI. USMERITVE ZA DOLOČITEV MERIL IN POGOJEV PO PRENEHANJU VELJAVNOSTI
18. člen
Po izvedbi predvidenih ureditev oziroma po prenehanju veljavnosti tega odloka so dopustni naslednji posegi:
– redna in investicijsko-vzdrževalna dela objektov in rekonstrukcije, s katerimi nista spremenjena zunanji gabarit in konstrukcijska zasnova stavb;
– obnove fasadnega plašča objektov pod pogojem, da so pri oblikovanju fasad ohranjene oblikovne lastnosti fasad objektov, zgrajenih v prostorski enoti;
– spremembe namembnosti pritličij obravnavnih objektov v okviru dejavnosti, ki so dopustne za novogradnje na tem območju, ob pogoju, da je na parceli namenjeni gradnji objektov, zagotovljeno zadostno število parkirnih mest oziroma se le te zagotovljene na javnih površinah v bližnji okolici.
XII. KONČNE DOLOČBE
19. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka prenehajo veljati vsa določila odloka o Zazidalnem načrtu za območje zahodni del naselja Kisovec (Uradni vestnik Zasavja, št. 8/2001, in Uradni list RS, št. 92/05), ki se nanašajo na obravnavano območje.
20. člen
Te spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za območje »Zahodni del naselja Kisovec« so stalno na vpogled pri Oddelku za okolje in prostor Občine Zagorje ob Savi.
21. člen
Ta odlok začne veljati trideseti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35203-4/97
Zagorje ob Savi, dne 25. julija 2011
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti