Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2011 z dne 22. 7. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2011 z dne 22. 7. 2011

Kazalo

2771. Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v Občini Tolmin, stran 8540.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 76/08, 79/09, 51/10) in 21. člena Statuta Občine Tolmin (Uradni list RS, št. 13/09, 17/11) je Občinski svet Občine Tolmin na 8. seji dne 7. 7. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v Občini Tolmin
1. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
(1) Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v Občini Tolmin (v nadaljevanju: pravilnik) določa upravičence, pogoje, postopek in višino subvencioniranja stroškov prevoza pitne vode v Občini Tolmin (v nadaljevanju: subvencioniran prevoz pitne vode).
(2) V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in za ženske.
2. UPRAVIČENCI DO SUBVENCIJE
2. člen
Do subvencioniranega prevoza pitne vode so upravičena gospodinjstva s stalnim prebivališčem v Občini Tolmin (v nadaljevanju: uporabniki), ki nimajo možnosti priključitve na javno vodovodno omrežje, kot edini vir pitne vode pa uporabljajo vodnjak, ki se polni s kapnico, oziroma so priključeni na drug, v sušnem obdobju presihajoč vodni vir.
3. POGOJI IN POSTOPEK ZA DODELITEV SUBVENCIJE
3. člen
Do subvencioniranega prevoza pitne vode je uporabnik upravičen pod pogojem, da vodo uporabi izključno za lastne potrebe.
4. člen
(1) Subvencioniran prevoz pitne vode se izvaja v sušnem obdobju, ko uporabnik ne razpolaga s potrebno količino pitne vode za lastne potrebe.
(2) Uporabnik je o začetku pomanjkanja pitne vode zaradi suše dolžan obvestiti Občino Tolmin.
(3) Začetek sušnega obdobja iz prvega odstavka tega člena, po predhodnem obvestilu uporabnika iz prejšnjega odstavka, odredi župan s pisno odredbo.
(4) Sušno obdobje se konča ob prvem deževju, katerega posledica je prenehanje pomanjkanja vode za uporabnika. Konec sušnega obdobja odredi župan s preklicem odredbe iz prejšnjega odstavka.
(5) Odredba iz tretjega odstavka tega člena in njen preklic se objavita na spletni strani Občine Tolmin.
5. člen
(1) Uporabnik je do subvencioniranega prevoza pitne vode upravičen od dneva objave odredbe župana iz tretjega odstavka prejšnjega člena do objave njenega preklica.
(2) Uporabnik naroča dobavo pitne vode neposredno pri izvajalcu prevozov (v nadaljevanju: dobavitelj) in po prevzemu dobavitelju poravna znesek lastne udeležbe iz 11. člena tega pravilnika.
6. člen
(1) Uporabnik je dolžan dostavnemu vozilu za prevoz pitne vode zagotoviti neoviran dostop do vodnjaka oziroma do mesta polnjenja.
(2) Uporabnik je odgovoren za higienično neoporečen dovod vode do vodnjaka oziroma do mesta polnjenja, ter za higiensko ustreznost vodnjaka oziroma mesta polnjenja.
7. člen
(1) Dobavitelj odvzem pitne vode lahko opravi samo na za to določenih mestih po predhodno pridobljenem pisnem soglasju Komunale Tolmin d.o.o. (v nadaljevanju: upravljavec) in v skladu z določili Odloka o oskrbi s pitno vodo v Občini Tolmin. Vodo je dolžan odvzeti na mestu, ki je najbližje uporabniku.
(2) Dobavitelj mora o času in lokaciji odvzema ter količini odvzete vode voditi evidenco in o tem v dogovorjenem roku obveščati upravljavca.
(3) Dobavitelj je odgovoren za neoporečnost pitne vode v dostavnem vozilu ter v cevovodih, ki jih uporablja pri polnjenju.
(4) Dobavitelj je dolžan uporabniku dostaviti vodo čim prej oziroma najkasneje v štiriindvajsetih urah po prejemu naročila.
8. člen
(1) Občina Tolmin izbere enega ali več dobaviteljev, ki so za prevoze pitne vode ustrezno usposobljeni in opremljeni.
(2) Občina Tolmin in dobavitelj skleneta pogodbo, s katero dogovorita naloge ter medsebojne pravice in obveznosti glede subvencioniranega prevoza pitne vode.
(3) Občina Tolmin uporabniku subvencionira stroške prevoza pitne vode le, če mu prevoz opravi dobavitelj.
4. VIŠINA SUBVENCIJE
9. člen
Občina Tolmin subvencionira stroške prevoza pitne vode v višini razlike med polno ceno prevoza in zneskom lastne udeležbe uporabnika.
10. člen
(1) Izhodišče za izračun polne cene prevoza za količino nad 4 m³ do 8 m³ pitne vode predstavlja število točk, in sicer pripada:
– za oddaljenost do vključno 10 km (do prevoženih 20 km): 71 točk,
– za vsak nadaljnji prevoženi km: 1 točka na kilometer.
(2) Polna cena prevoza pitne vode se izračuna tako, da se število točk pomnoži z vrednostjo točke.
(3) Vrednost točke znaša 1,00 evro (EUR). Župan lahko enkrat letno uskladi vrednost točke na podlagi povprečnega letnega indeksa inflacije za preteklo leto.
11. člen
(1) Znesek lastne udeležbe za prevoz se uporabniku zaračuna tako, da se količina dobavljene pitne vode, določena v kubičnih metrih (m³), pomnoži s štirikratno vrednostjo točke, opredeljene v tretjem odstavku prejšnjega člena.
(2) Morebitno spremembo načina izračuna lastne udeležbe iz prejšnjega odstavka potrdi Občinski svet Občine Tolmin.
12. člen
(1) Ob vsakem opravljenem prevozu vode izda dobavitelj dobavnico o količini dobavljene vode ter jo preda uporabniku v potrditev.
(2) Dobavitelj, na podlagi s strani uporabnika potrjene dobavnice iz prejšnjega odstavka, izda uporabniku račun za plačilo ustreznega zneska lastne udeležbe iz prejšnjega člena, Občini Tolmin pa izda račun za plačilo pripadajoče subvencije prevoza pitne vode iz 9. člena tega pravilnika.
(3) Dobavitelj Občini Tolmin izstavi račun iz prejšnjega odstavka po tem, ko mu je bil s strani uporabnika že poravnan znesek lastne udeležbe iz prejšnjega odstavka. Računu za subvencijo mora dobavitelj priložiti tudi kopijo dobavnice in dokazilo, da je uporabnik poravnal znesek lastne udeležbe.
(4) Občina plača porabo vode neposredno upravljavcu na podlagi izstavljenega računa, ki ga upravljavec izstavi praviloma enkrat mesečno. Izstavljenemu računu mora priložiti tudi poročilo dobavitelja o količini porabljene vode.
(5) Prevozi, ki ne bodo opravljeni v skladu z določili tega pravilnika, ne bodo upravičeni do izplačila subvencije.
5. KONČNA DOLOČBA
13. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0003/2011
Tolmin, dne 8. julija 2011
Župan
Občine Tolmin
Uroš Brežan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti