Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2011 z dne 22. 7. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2011 z dne 22. 7. 2011

Kazalo

2738. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto V 10 Brezovica, Vnanje Gorice, Notranje Gorice, stran 8477.

Na podlagi 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP (106/10 – popr.)) in 16. člena Statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 104/09) je Občinski svet Občine Brezovica na 7. redni seji dne 16. 6. 2011 in 2. korespondenčni seji dne 6. 7. 2011 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto V 10 Brezovica, Vnanje Gorice, Notranje Gorice
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za plansko celoto V10 Brezovica, Vnanje Gorice, Notranje Gorice (Uradni list RS, št. 87/06, 101/06 – popr. in 15/09).
2. člen
Za 11. členom se doda 11.a člen, ki se glasi:
»Ne glede na določila 11. člena je na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, dovoljenja gradnja storitvenih, servisnih, poslovnih, trgovskih, upravnih in obrtnih stavb, ter drugih stavb, ki služijo osnovni dejavnosti, pri čemer maksimalni gabarit novih stavb ne sme presegati višinskih gabaritov stavbe, v kateri je locirana Pošta Slovenije na Brezovici. V stavbah je dovoljena izvedba kleti oziroma je dovoljeno zagotoviti parkirna mesta tudi v kleteh posameznih stavb. V stavbah je dovoljeno opravljati vse dejavnosti, ki so vezane na dejavnost namembnosti stavbe oziroma pretežno namembnost stavbe, v primeru večnamenske stavbe, vezano na metodološko pojasnila in navodila za razvrščanje objektov po enotni klasifikaciji vrst objektov (CC-SI). Na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, je dovoljena tudi izvedba ravnih streh.«
3. člen
Drugi odstavek 32. člena se spremeni, tako da se na novo glasi:
»(2) Streha stavb mora biti dvokapnica s slemenom po dolžini objekta, naklon 30 do 45 stopinj. Kritina mora biti temne barve; opečna, betonska – sive ali opečne barve ali druga temna kritina, ki je kompatibilna s tradicionalno. Dovoljena so strešna okna in frčade. Naklon strešin frčade se ne pogojuje z osnovnim naklonom strehe. Štirideset odstotkov strehe stavbe je lahko drugačne oblike in naklona. Strehe nezahtevnih, enostavnih, energetskih, vodnogospodarskih, prometnih, komunalnih objektov ter objektov za potrebe obrambe in zaščite nimajo predpisanega naklona in oblike strehe.«
»(3) V območju VS20 Podpeč, VS21 Preserje, VS22 Prevalje, VS23 Dolenja in Gorenja Brezovica in V24 Rakitna, mora biti streha stavb dvokapnica s slemenom po dolžini objekta, naklon 30 do 45 stopinj. Kritina mora biti temne barve; opečna, betonska – sive ali opečne barve ali druga temna kritina, ki je kompatibilna s tradicionalno. Dovoljena so strešna okna in dvokapne frčade; naklon strešin frčad mora biti enak osnovnemu naklonu strehe. Trideset odstotkov strehe stavbe je lahko drugačne oblike in naklona. Strehe nezahtevnih, enostavnih, energetskih, vodnogospodarskih, prometnih, komunalnih objektov ter objektov za potrebe obrambe in zaščite nimajo predpisanega naklona in oblike strehe.«
4. člen
Za 41. členom se doda 41.a člen, ki se glasi:
»(1) Posegi v varovalne pasove državnih cest so dopustni le na podlagi soglasja upravljavca državne ceste (DRSC, DARS, d.d.).
(2) V varovalnih pasovih državnih cest je dopustno načrtovati le takšne dejavnosti, ki ne bodo negativno vplivale na cesto. Poleg tega ni dopustno načrtovanje tiste rabe v stavbah in objektih, na katero bi bil vpliv ceste lahko moteč (hrup, plini, paršni delci).
Pri načrtovanju novih oziroma rekonstrukciji obstoječih priključnih cest iz območja urejanja PUP-V10, na regionalno cesto R3-742/4806, je potrebno upoštevati zahteve Direkcije RS za ceste, podana v dokumentih in soglasju št. 37167-553/2007/37, z dne 31. 7. 2009, ki se nanašajo na obravnavano območje urejanja.
(3) Zaradi bodoče širitve avtoceste A1, je v širini 7.00 m obojestransko od meje cestnega sveta dopustna le ureditev zelenih površin.
(4) Upravljavci državnih cest ne bo zagotavljali dodatnih ukrepov varstva pred hrupom za območje PUP V-10, kakor tudi ne zaščite pred morebitnimi drugimi vplivi, ki so oziroma bodo posledica obratovanja državnih cest. Izvedba vseh ukrepov za morebitno zaščito območja, zaradi emisij prometa na državnih cestah je obveznost investitorja posameznega posega – gradnje v območju PUP V-10.«
5. člen
Za 52. členom se doda 52.a člen, ki se glasi:
»(1) Pri nadaljnem projektiranju na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, je potrebno upoštevati interni dokument JP vodovod-kanalizacija: TIDD01 – projektiranje, tehnična izbedba in uporaba javnega kanalizacijskega sistema, ki so javno dostopna.
(2) Območje, kjer je predvidena gradnja na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, bo vsa kanalizacija zgrajena v ločenem sistemu. Vsi objekti se priključujejo na javni kanalizacijski sistem – zbiralnik A7 ob pogoju, da bo zgrajeno črpališče ob Podpeški cesti, dograjen tlačni vod čez avtocesto do zbiralnika A7. V primeru, da se povezava z zbiralnikom A7 in izgradnja črpališča še ne bo realizirala, se zgradi začasna komunalna mala čistilna naprava, ki pa se jo po navezavi na zbiralnik A7 ukine. Velikost čistilne naprave se določi na osnovi predvidenih programov.
(3) Predvidena interna kanalizacija se izvede v ločenem sistemu. Odtoki iz pritličij in nadstropij predvidenih objektov se priključujejo direktno z gravitacijskim internim priključkom, kleti pa preko internega črpališča. Komunalne odpadne vode iz objektov se odvajajo v javno kanalizacijo za odvod odpadnih voda. Padavinske vode s streh, cest in manipulacijskih površin se odvajajo preko javne kanalizacije v bližnji preko cevnega podzemnega zadrževalnika pred izstokom v melioracijski jarek.
(4) Za obravnavano območje mora biti izdelana projektna naloga, ki jo pred izdelavo projektne dokumentacije potrdi upravljavec kanalizacijskega omrežja: JP Vodovod-Kanalizacija d.o.o.
(5) Pred priključitvijo predvidenih objektov na javno kanalizacijsko omrežje, je potrebno zaprositi upravljavca javne kanalizacije za soglasje k priključitvi, ter ob vlogi za soglasje priložiti izvedbeno dokumentacijo.«
6. člen
Za 53. členom se doda 53.a člen, ki se glasi:
»(1) Območje, kjer je predvidena gradnja na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, je z vodo okrbovano iz ljubljanskega centralnega vodovodnega sistema in sicer iz vodarne Brest. Na širšem območju je zgrajeno javno vodovodno omrežje. Iz smeri severa proti jugu Brezovice in preko predmetnih zemljišč potekata vodovoda AC DN 80 in primarni vodovod DN 400, iz materialov PVC, JE in NL, ki je bil zgrajen v obdobju 1990 do 2007.
(2) Oskrba predvidenih nestanovanjskih objektov s pitno, sanitarno in požarno vodo bo zagotovljena preko vodovodov iz smeri Male vasi na Brezovici. Investitor gradnje nestanovanjskih stavb je dolžan izdelati novo projektno dokumentacijo izgradnje vodovodnega omrežja, ter jo v celoti uskladiti z upravljavcem vodovoda: javnim podjetjem Vodovod-Kanalizacija d.o.o. Za priklop predvidenih objektov na vodovodno omrežje bo potrebno zgraditi sekundarno vodovodno omrežje in hišne vodovodne priključke za vsak objekt posebej.
(3) Pred priključitvijo predvidenih objektov na javno vodovodno omrežje, je potrebno zaprositi upravljavca javnega vodovoda za soglasje k priključitvi, ter ob vlogi za soglasje priložiti izvedbeno dokumentacijo.«
7. člen
Za 54. členom se doda 54.a člen, ki se glasi:
»(1) Napajanje na predvidenih objektih na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, se bo zagotovilo v odvisnosti od večjega števila dejavnikov, katerih pogoje bo potrebno upoštevati pri pripravi IDP in projektne dokumentacije za posamezne objekte. Kolikor skupna priključna moč predvidenih objektov na obravnavanem območju ne bo presegla 150 kW se napajanje območja lahko zagotovi preko novega nizkonapetostnega izvoda iz obstoječe transformatorske postaje TP 20/0,4 kV Brezovica nadvoz, pri čemer bo potrebno pred pričetkom projektiranja preveriti stanje obremenjenosti omenjene transformacije. Predviden NN izvod pa mora biti izveden z minimalnim prerezom Al 150 mm2.
(2) V primeru izkazanih potreb po večji priključni moči območja pa bo potrebna izgradnja nove transformatorske postaje 20/0,4 kV prehodne izvedbe, s srednjenapetostnim (20 kV) priključnim vodom in pripadajočimi (0,4 kV) nizkonapetostnimi razvodi. Predvidena TP 20/0,4 kV se bo gradila v montažni betonski (kovinski) izvedbi kot samostojen objekt na lastnem odmerjenem zemljišču, do katere bo možen stalen dostop z osebnimi vozili in gradbeno mehanizacijo on katere lokacijo bo potrebno zagotoviti v središču obtežbe.
(3) Vključitev nove TP 20/0,4 kV v distribucijsko omrežje se zagotovi z vzankanjem le te v načrtovan srednjenapetostni (20 kV) zemeljski vod tipa Al 150 mm2, ki bo potekal v cestnem svetu Podpeške ceste (parc. št. 3533/5, k.o. Brezovica) med TP Brezovica nadvoz in nadomestno TP Brezovica sever. Za vzankanje oziroma vključitev predvidene TP 20/0,4 kV v SN omrežje bo potrebno uporabiti 20 kV zemljske vodnike tipa Al 150 mm2.
(4) Zemljski vodi namenjeni napajanju obravnavanega območja se praviloma uvlečejo v njim namenjeno kabelsko kanalizacijo s kabelskimi jaški ustreznih dimenzij, kjer to dopuščajo tehnični pogoji pa se lahko položijo v prosto zemljo.
(5) Pred izdajo soglasja k projektnim rešitvam za novogradnjo na posameznem ureditvenem delu je potrebno izdelati še idejni projekt (IDP), v katerem bo natančno obdelan način priklopa novogradnje na celotnem območju. Za izdelavo idejnega projekta je potrebno zagotoviti ustrezne realne podatke o predvidenih objektih in potrebnih priključnih močeh. Izdelan idejni projekt je potrebno pri pripravi tehničnih rešitev v projektni dokumentaciji tudi upoštevati.
(6) Zaradi visoke obremenjenosti obstoječih srednje napetostnih napajalnih vodov na širšem obravnavanem območju, bo priključevanje in napajanje novih objektov iz elektroenergetskega omrežja na predmetnem ureditvenem območju, do izgradnje ustreznih ojačitev (nov srednjenapetostni izvod v smeri Notranjih Goric iz RP 20 kV Kozarje in povezave RP 20 kV Kozarje–RTP 110/20 kv Vič), omenjeno do zapolnitve razpoložljivih prenosnih zmogljivosti v obstoječem srednjenapetostnem omrežju.«
8. člen
Za 58. členom se doda nov člen 58.a člen, ki se glasi:
»(1) Objekti na območju, kjer je predvidena gradnja na zemljiščih parc. št. 372/65, 372/56, 372/57, k.o. Brezovica, se za potrebe ogrevanja, pripravo tople sanitarne vode, kuho in tehnologijo razen v primeru uporabe obnovljivih virov energije, priključijo na sistem zemeljskega plina. V primeru, da stavbe zadovoljujejo potrebe po ogrevanju in pripravi sanitarne tople vode samo delno z obnovljivimi viri energije, za preostali del potreb še vedno velja obveznost priključitve na distribucijsko omrežje zemeljskega plina.
(2) Glavni distribucijski plinovod PE225 S2800 poteka južno od obravnavanega območja v cestišču Komarijske poti in po zmogljivosti omogoča zanesljivo oskrbo predvidenih objektov z zemeljskim plinom.
(3) Za oskrbo objektov z zemeljskim plinom bo potrebno po območju urejanja zgraditi glavno plinovodno omrežje in priključne plinovode, ki se zaključijo z glavno plinsko zaporno pipo v omarici na fasadi objekta. Gradnja glavnih plinovodov po območju urejanja je predmet komunalnega opremljanja.
(4) Za obravnavano območje mora biti izdelana idejna zasnova oskrbe območja z zemeljskim plinom, ki jo pred izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja potrdi upravljavec distribucijskega plinovodnega omrežja: Javno podjetje Energetika Ljubljana d.o.o.
(5) Plinovodno omrežje in notranje plinske napeljave morajo biti izvedeni v skladu s Sistemskimi obratovalnimi navodili za distribucijsko omrežje zemeljskega plina za geografsko območje Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 65/07), Pravilnikom o tehničnih pogojih za graditev, obratovanje in vzdrževanje plinovodov z najvišjim delovnim tlakom do vključno 16 bar (Uradni list RS, št. 26/02 in 54/02), Splošnimi pogoji za dobavo in odjem zemeljskega plina iz distribucijskega omrežja za geografsko območje Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 25/08) in Tehničnimi zahtevami za graditev glavnih in priključnih plinovodov ter notranjih plinskih napeljav (Energetika Ljubljana, d.o.o.).«
9. člen
Ta odlok začne veljati peti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. izv. 21/11
Brezovica, dne 6. julija 2011
Župan
Občine Brezovica
Metod Ropret l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti