Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2011 z dne 29. 6. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2011 z dne 29. 6. 2011

Kazalo

2429. Pravilnik o subvencioniranju mesečnih vozovnic za dijake iz Občine Mežica, stran 7242.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Mežica (Uradni list RS, št. 33/07) je Občinski svet Občine Mežica na 7. seji dne 20. 6. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o subvencioniranju mesečnih vozovnic za dijake iz Občine Mežica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo upravičenci, pogoji, postopek, višina in način subvencioniranja mesečnih vozovnic za dijake s stalnim prebivališčem v Občini Mežica (v nadaljnjem besedilu: upravičenci), ki se redno šolajo izven občine.
2. člen
Subvencija mesečne vozovnice za dijake je denarna pomoč, ki se zagotavlja iz sredstev občinskega proračuna in s katero se dijaku zagotovi dodatna finančna sredstva, za kritje stroškov, ki nastanejo z nakupom mesečne vozovnice.
Občina iz proračuna subvencionira mesečne dijaške vozovnice za prevoz z javnimi prevoznimi sredstvi.
II. UPRAVIČENCI, POGOJI ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE TER VIŠINA SUBVENCIJE
3. člen
Do subvencije mesečne dijaške vozovnice za prevoz z javnimi prevoznimi sredstvi so upravičeni dijaki s stalnim bivališčem v Občini Mežica, ki se redno šolajo izven kraja stalnega bivanja.
4. člen
Upravičencem pripada subvencija v višini 8,00 €.
5. člen
Na višino subvencije iz 4. člena, ki jo upravičencem krije občina iz proračuna, ne vpliva višina subvencije, pridobljena na podlagi Pravilnika o subvencioniranju prevozov za dijake in študente višjih strokovnih šol (Uradni list RS, št. 71/07) in Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev – ZUPJS (Uradni list RS, št. 62/10).
Upravičencem se ob nakupu mesečne dijaške vozovnice odšteje višina subvencije, opredeljena v 4. členu.
6. člen
Višina subvencije iz 4. člena pripada upravičencu ne glede na socialni status družine. Iz proračuna občine se subvencionirajo mesečne dijaške vozovnice za prevoz z javnimi prevoznimi sredstvi v obdobju od 1. 9. do 30. 6. tekočega šolskega leta.
III. POSTOPEK ZA UVELJAVLJANJE SUBVENCIJE
7. člen
Upravičenci oddajo vlogo za subvencijo mesečne dijaške vozovnice za prevoz z javnimi prevoznimi sredstvi prevozniku. Obvezna priloga vloge je potrdilo o vpisu.
Zneske subvencij bo Občina Mežica mesečno nakazovala prevozniku, ki opravlja redne prevoze po registriranem urniku iz evidence Ministrstva za promet, na način in v rokih, ki so določeni s predpisi o izvrševanju proračuna.
Občina bo nakazovala prevozniku znesek mesečnih subvencij na podlagi mesečnih zahtevkov, katerih obvezna priloga je seznam upravičencev (ime in priimek, stalno bivališče), relacija, cena mesečne vozovnice. Obvezna priloga zahtevka je kopija vloge prosilca in kopija potrdila o vpisu.
Občina in prevoznik medsebojna razmerja uredita s pogodbo.
8. člen
O spremembi višine subvencije s sklepom odloči Občinski svet Občine Mežica.
III. PREHODNA DOLOČBA
9. člen
Ta pravilnik sprejme Občinski svet Občine Mežica in začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. septembra 2011.
Št. 419-0029/2011
Mežica, dne 20. junija 2011
Župan
Občine Mežica
Dušan Krebel l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti