Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2011 z dne 10. 6. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2011 z dne 10. 6. 2011

Kazalo

2164. Pravilnik o brezplačnem odlaganju odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov z objektov na območju Občine Tolmin na odlagališču komunalnih odpadkov Volče, stran 6077.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB2, 76/08, 79/09, 51/10), Uredbe o ravnanju z odpadki (Uradni list RS, št. 34/08), Uredbe o prevzemanju odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov na odlagališčih komunalnih odpadov in določitvi najvišje cene njihovega odlaganja (Uradni list RS, št. 97/06), Uredbe o ravnanju z odpadki, ki vsebujejo azbest (Uradni list RS, št. 34/08) in 21. člena Statuta Občine Tolmin (Uradni list RS, št. 13/09, 17/11) je Občinski svet Občine Tolmin na 7. seji dne 31. 5. 2011 sprejel
P R A V I L N I K
o brezplačnem odlaganju odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov z objektov na območju Občine Tolmin na odlagališču komunalnih odpadkov Volče
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa upravičence brezplačnega odlaganja odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov z objektov na območju Občine Tolmin na odlagališče komunalnih odpadkov Volče (v nadaljevanju: odlagališče) ter pogoje in postopek za uveljavljanje te pravice.
2. člen
Odpadni azbestcementni gradbeni izdelki so po tem pravilniku odpadne strešne azbestcementne kritine, odpadne cevi iz azbestnega cementa ter odpadne azbestcementne fasadne plošče, ki se na podlagi Uredbe o ravnanju z odpadki razvrščajo med odpadke s klasifikacijsko številko 17 06 01* ali 17 06 05* (v nadaljevanju: azbestni odpadki).
3. člen
(1) Sredstva za plačilo stroškov odlaganja azbestnih odpadkov se zagotavljajo v proračunu Občine Tolmin.
(2) Višina sredstev je določena v odloku o proračunu Občine Tolmin za posamezno leto.
4. člen
V besedilu uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in za ženske.
II. UPRAVIČENCI BREZPLAČNEGA ODLAGANJA AZBESTNIH ODPADKOV IN POGOJI ZA UVELJAVLJANJE TE PRAVICE
5. člen
(1) Upravičenci brezplačnega odlaganja azbestnih odpadkov so investitorji obnove ali odstranitve stanovanjskih, gospodarskih ali poslovnih objektov, ki se nahajajo na območju Občine Tolmin, in ustrezno zaščitene azbestne odpadke pripeljejo na odlagališče (v nadaljevanju: upravičenci). Upravičenci so tudi osebe, ki azbestne odpadke, nastale pri investicijah in nameravanih investicijah na območju Občine Tolmin, začasno hranijo na svojem zemljišču in le-te ustrezno zaščitene pripeljejo na odlagališče.
(2) Ustrezno zaščiteni azbestni odpadki so odpadki, ki so pakirani v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje z odpadki, ki vsebujejo azbest.
6. člen
(1) Ob prevzemu azbestnih odpadkov na odlagališču mora upravičenec ali zanj oseba, ki odpadke pripelje, izpolniti predpisani obrazec »Evidenčni list pošiljke odpadkov« (v nadaljevanju: evidenčni list), iz katerega so razvidni naslednji podatki:
– investitor (pošiljatelj oziroma imetnik), prevzemnik in prevoznik azbestnega odpadka,
– podatki o azbestnem odpadku (naziv, tip, vrsta pakiranja, izgled odpadka, količina …),
– lokacija nastanka azbestnega odpadka,
– lokacija objekta za ravnanje z azbestnimi odpadki,
– postopek primopredaje.
(2) Evidenčni list mora biti izpolnjen tako, da je na podlagi vpisanih podatkov jasno razvidno, na kateri objekt se azbestni odpadek nanaša. Če je na posamezni parceli lastnika več objektov, je potrebno ob parcelni številki napisati še namembnost objekta oziroma številko objekta, določeno v katastru stavb.
(3) Pravilno izpolnjeni evidenčni list, lokacija objektov na območju Občine Tolmin, ter ustrezno zaščiteni azbestni odpadki, so nujni pogoji za uveljavljanje pravice brezplačnega odlaganja azbestnih odpadkov na odlagališču.
III. POSTOPEK ZA UVELJAVITEV PRAVICE BREZPLAČNEGA ODLAGANJA AZBESTNIH ODPADKOV NA ODLAGALIŠČU
7. člen
(1) Upravljavec odlagališča mesečno dostavi Oddelku za okolje in prostor na Občini Tolmin v pregled in potrditev pravilno izpolnjene evidenčne liste.
(2) Upravljavec odlagališča lahko izstavi Občini Tolmin račun za plačilo stroškov odlaganja azbestnih odpadkov po veljavnem ceniku na podlagi predhodno potrjenega evidenčnega lista.
(3) Občina Tolmin v zakonskem roku poravna izstavljene račune.
(4) V primeru ugotovitve neresničnih podatkov v postopku pridobitve brezplačnega odlaganja azbestnih odpadkov je dolžan upravičenec ali zanj oseba, ki azbestne odpadke pripelje na odlagališče, poravnati stroške odlaganja azbestnih odpadkov na podlagi računa, ki ga izstavi upravljavec odlagališča.
IV. KONČNI DOLOČBI
8. člen
Nadzor nad izvajanjem določb tega pravilnika izvajata medobčinska inšpekcija in občinska uprava.
9. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0002/2011
Tolmin, dne 1. junija 2011
Župan
Občine Tolmin
Uroš Brežan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti